Na początek z góry przepraszam jeśli był już taki temat lub jest zbędny
Postanowiłem dziś zrobić mały poradnik jak zrobić zegary a'la ///M-Power w E-36.
Będziemy potrzebowali do tego:
- markera permanentnego czerwonego... dostępny na allegro za około 10 zł
http://motoallegro.pl/markery-permanent ... 59541.html
- klucza torx'a T10

- śrubokręta krzyżakowego najlepiej jakiegoś krótkiego bo jest mało miejsca
- 2 browarków ( może być i 4... zależy w jakim tempie się ulatnia

)
- no i oczywiście zegarów z auta
A teraz zabieramy się za modzenie.
Zaczynamy oczywiście od otwarcia browarka.
Na początek trzeba rozebrać zegary. W tym celu należy wykręcić 5 śrubek na torx T10. Na zdjęciu zaznaczone na czerwono

Potem trzeba je delikatnie rozdzielić na 2 części, tak aby nic nie połamać. Tylną część z elektroniką odkładamy na bok ( ewentualnie można przy okazji wymienić przepalone żaróweczki). Bierzemy przednią część z tarczami i bierzemy się za wymontowanie owych tarcz z obudowy. W tym celu należy przekręcić 3 zabezpieczenia o około 180 stopni w lewo.
Zaznaczone na czerwono.

I mamy wymotowane... niby można by było zacząć malować wskazówki ale jeszcze trzeba wymontować ekonomizer aby można było dokładnie pomalować wskazówkę która jest schowana. Trzyma się on na 2 zatrzaskach... należy je wcisnąć i ekonomizer jest nasz

Teraz możemy rozpocząć malowanie i 2 browara. Na koniec składamy wszystko do kupy i cieszymy się nowymi - starymi zegarami.
Efekt końcowy można zobaczyć u mnie w galerii.
Jakaś fotka po zamontowaniu zegarów w aucie. Postaram się zrobić jakąś dokładniejszą.

I fotka zegarów po zmroku... jednak w rzeczywistości wskazówki świecą całe a nie do połowy jak na zdjęciu. Może było jeszcze za jasno jak robiłem foto.

Mam nadzieję że pomogłem:)