Haj,
to z ich strony

Jak dla mnie to koopa kompletna jezeli chodzi o livedata
Brak jednego z najwazniejszych parametrow pracy silnika
Parametry sa opisowo przedstawone - czesto rozne parametry maja ten sam opis ale nie udostepniono podgladu nazw technicznych tych parametrow (wiec w efekcie mozesz widziec kilka "boost actual" - jezeli jest ... bo nie zawsze to udostepniono)
nie mozna utworzyc seta swoich parmetrow i go wybierac by nie palowac sie niewygodnym wyborem na ekranie komorki
pliku wynikowego nie mozna pogladnac na komorce - przepraszam mozna... trzeba go sobie przeslac mejlem z komorki i tego mejla odczytac na komrorce.. no ale ze format jest debilny wiec i tak nic nie zobaczymy
plik wynikowy jest w txt oddzielony tabulacjami - zeby uzywac go latwo w excelu, nalezy zamienic tabulacje na sredniki a rozszerzenie na csv i wtedy otwieramy to w excelu po 2clicku jak swyklego xsl
jest od za... i jeszcze troche viewerow CSV na androida - wiec gdyby gosc podrapal sie 10s dluzej po glowce i zmiast txt utworzylby plik wynikowy CSV, moznaby go podgladac na ekranie komorki bez uzywania PCta
Proponowalem gosciowi na mejla
- doloz w opcjach wybor formatu txt-csv
- doloz dawke paliwa!!!
- doloz wybor sposobu wyswietlania parametrow: opisowa/techniczna (np INJCTL_QCURR_WERT).. wiem wiem... nazwa ciezka, ale mamy byc jak pro wg sciemy marketingowej:D
opcjonalnie
- doloz zapis seta wybranych parametrow
- udostepnij dostep do pliku csv bez palowania sie z wysylaniem mejlem
Liczba zrealizowanych sugesti - ZERONiedawno carly probowalem robic livedata w BMW F10 313ps... nie znalazlem normalnych 2 parametrow pt "turbo zadane" turbo aktualne" ale jakies "boost deviation" - ale czy wartosc np 200 to 0,2 overboost czy 0.2 niedoladowanie - ch.. g wie
Poniewaz kupilem ten program jak i ten interface BT za niemale pieniadze,
czuje sie oszukany i kazdemu odradza zakup tego knota. Jakby zaczeliby sprzedawac cieple skarpety na zime a ja mialbym tylko klapki basenowe, wolalbym marznac nic cos od nich kupic
Pozdrawiam,
Przemek
P.S.
launch, kts, ds150 to narzedzia uniwersalnie do wielu marek... carly/bmwhat to narzedzie do BMW. Przykladem narzedzia do VW jest vagcom czy vcsds i moge zapisywac wyniki (wraz z dawka paliwa) do pliku CSV, narzedziem do fiata jest np fial multi ecu scan (czy jakos tak) i takze moge logowac dawake paliwa i zapisywac ja do pliku (od narzedzia pod jedna marke oczekuje sie wiecej niz od toola na dziesiatki marek jak launch)