BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 04:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Spalanie 325 TDs
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 22:18 
Pierwsze kroki

Dzisiaj po raz pierwszy wyjechałem swoją ''nową'' bunią (E36 2,5 TDs touring) na trase i ku mojemu zdziwieniu po zatankowaniu do pełna i przejechaniu równych 100 km (70% trasa 30% miasto) zajechałem ponownie na CPN i ponownie zatankowałem do pełna ale jedyne 6,9L
Nie bardzo w to wierząc zrobiłem tak samo,tylko ze tym razem warunki były nieco gorsze(śnieg koleiny) i po 102 przejechanych kilometrach zalałem , tym razem nieco więcej 7,4L jednakze z wyniku tego jestem bardzo zadowolony :D
A wszędzie piszą z 8 nie zejdziesz :kwasny:
pozdrawiam

Ostatnio edytowano 17 stycznia 2009, 14:49 przez couture, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 22:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 3288888888
To powinienes sie cieszyc :hyhy: :P ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 09:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
Kumpel ma ten sam silnik co ty i nie dawno mowil mi ze pali mu na trasie 6 a w wiescie 8 nie przekracza :)

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 18:22 
Pierwsze kroki

Bardzo mnie to cieszy, bo miałem jakies pół roku temu E34 2,5 TDs '92r. touring i palił mi srednio 10L . i juz powiedziałem sobie ze więcej nie kupie takiego silnika. jednak obserwując spadające ceny paliw kupiłem drugi raz 2,5 ale teraz jestem miło zaskoczony. zastanawiałem sie nad 1,8 TDs bo niby mało pali a ja duzo jezdze. Jednak te 90 kucyków troche mnie przerazało bo jak jedzie BMW to musi byc widac i słychac ze to BMW a nie WV a te 90 KM kojarzy mi sie niezmiennie z golfem III 1,9. . . heh , a tak te 143 to juz cos tam jedzie ;)
Ale pare dni po tym jak sie zdecydowałem na TDs'a ceny paliw, przynajmniej u mnie , zaczęły rosnąc i tak wczoraj w ciągu jednego dnia podskoczyła o 13 gr, jednakze fakt ze zrobiłem wczoraj 100 km na 7 L utrzymuje mnie przy zyciu heh

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 18:26 
Pierwsze kroki

A zapomniałem dodac ze te 6 cylindrów brzmi o niebo lepiej przy swoich koleszkach ''4''
''6'' są bardziej kulturalni :super:

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 11:02 
Forumowicz

Oj są kulturalni są :) Wynik jak na tds'a bardzo dobry. Wiadomo ze wszystko zalezy od nogi. Jak sie bardzo starasz to i w e34 zejdziesz do 8 (nie wierze w to co pisze) :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 13:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 520i
Kod silnika: M52
Ja tez mam Panowie TDSa, e36 touring dokładnie. Pomiary robiłem trochę dokładniej bo sprawdzałem ile przejadę na jednym baku i spalanie na początku, podróżując tylko na trasie ( ok 100km/h ) wyszło mi poniżej 7l. Jezdzac po samym mieście bardzo ciężko zejsc poniezej 8l. Prawdę mówiąc przy normalnej jezdzie wychodzi mi 10l a jak zaczynam "gnieść" to boję się nawet sprawdzać ale zbiornik nie wystarcza mi na 600km. Zaczyna mnie to powoli irytowac bo peugotem 1,6 HDI o podobnym przyspieszeniu i baku mogę przejechać od od 800 do 1200 km.

Tytuł: u mnie 7.5 do 8
PostNapisane: 29 marca 2009, 22:31 
Poszukaj zanim zapytasz

czasami troche wiecej ale powyrzej 10 jeszcze nie wzioł:p a ze jestem młody to chyba znaczy ze niejest zle tyle ze mam sedana.
A tak pozatym jaki peugot na podobne przyspieszenie??? zastamawia mnie to bo niejednym jezdziłem z silnikiem 1,6 i sie sporo chowa.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2009, 15:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 520i
Kod silnika: M52
Peugeot 308 1.6 HDI 110KM. Auto ma też około 10s do setki ale spalanie jest dużo mniejsze. Oczywiście mimo, że moja benia ma 10 lat to i tak lepiej mi się nią jeździ niż nowym peugotem:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1