Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kowal 330xi
|
Tytuł: [E46] 330xi +LPG Napisane: 25 października 2010, 13:44 |
|
 |
Poszukaj zanim zapytasz |
|
Witam jestem nowy na forum.
Kupiłem E46 330xi 2000 roku. Zainstalowałem LPG sekwencja Stag 300 plus, wtryski Hana, reduktor Magic 3. Kozak sprzęt wszystko ogólnie chodziło ale jest problem z Reduktorem konkretnie z tym aby otrzymywał dużo płynu z chłodnicy i aby utrzymywał temperature. Wszystko jest dość zawiłe problem z obiegiem wody po prostu. Wiem że to auto ma dwie pompy wody i jest patent kiedy auto stoi wszystko działa ale kiedy go butujemy od 4000rpm do końca wyłancza sie obieg płynu na nagrzewnice żeby lepiej chłodzić silnik. (Teoretycznie rozpedzając auto cały czas nigdy by się niezagrzał w srodku). No i właśnie kiedy auto butowałem reduktor nie miał obiegu bo był podłaczony do obiegu z nagerzwnicy teraz jest zmienione został zrobiony trójnik na dużym górnym wężu z chłodnicy do którego płynie z reduktora.Nic z tego temperatura reduktora nie spada tak drastycznie jak wcześniej do 25 C ale potrafi spaść z 92 C do 45 C (sprawadzałem sam z laptopem), Pytanie dlaczego Czy jest reduktor za mały czy o co chodzi. Jakby ktoś miał dostep do schematu obiegu płynu chodniczego to tego slnika.
Pozdr Kowal
|
|
Góra |
|
 |
Nikodem
|
Tytuł: Re: E46 330xi +LPG Napisane: 25 października 2010, 16:13 |
|
 |
Specjalista |
 |
Posty: 1483 Lokalizacja: Warszawa Moje BMW: E38 740 4,4 6Manual Kod silnika: M62B44
|
jest na forum w tym dziale wystarczy poszukać gdzie podłączyć w e46 reduktor pod obieg chłodzący
|
 |
Kowal 330xi
|
Tytuł: Re: E46 330xi +LPG Napisane: 26 października 2010, 14:46 |
|
 |
Poszukaj zanim zapytasz |
|
Jest na forum zagdza się było tak podłączone ale niestety nie działało poprawnie. Albo dokładniejszy schemat albo nie wiem co. Zaznaczam że inne silniki 320 325 i 328 to zupełnie inna bajka przynajmnie na to wygląda ogladałem juz 5 różnych E46 z różnymi instalacjami i tak jak było tam zainstalowane czyli do nagrzewnicy u mnie się nie sprawdzało. Dzisiaj jeździłem z komputerem i spadała do 72 C i to chyba jest w granichach błedu.
|
|
Góra |
|
 |
jokeymiras
|
Tytuł: Re: E46 330xi +LPG Napisane: 26 października 2010, 16:13 |
|
 |
Forumowicz |
 |
Wiek: 34 Posty: 251 Lokalizacja: Polkowice Moje BMW: E46 xi Kod silnika: M54B30 :)
|
ja mam 330xi tez mam w gazie ale nic nie wiem o co to w ogóle chodzi ;] chyba ze jakoś podpowiedz gdzie popatrzyć to powiem
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|