Frank_e36 napisał(a):
Witam!! Drodzy Znawcy!!

Mam do was takie pytanko...
Ostatnio zdecydowałem się na zakup BMW 320i z rocznika 1991 sedan z przebiegiem coś ponad 201000 km... Chciałem się od was dowiedzieć ile mi ten samochodzik będzie palił na 100 km... Napomnę że jestem młodym kierowcą a ten model samochodu chciałem mieć od dziecka bardzo się nim fascynowałem... Chciałbym się też dowiedzieć jak jeździć by zachować pełen Eco Driving... Powiem też że rzadko będę jeździł po mieście.. Raczej będę jeździł poza miastem... I jeszcze jedno pytanko ile na pełnym baku przy delikatnej jeździe do 120 km zrobię km... Wiem że ro ostatnie pytanie trochę takie dziwne jest ale chciałbym się dowiedzieć... Bardzo was proszę o odpowiedzi i o wyrozumiałość!!! Pozdrawiam Piotrek!!
Nie wiem czy PB czy LPG ale przyjmijmy ze PB. Jeżeli wszytko z autem ok to będzie palił od ok. 8 do ok. 12/13 l

(wszystko tu zależy od ciebie) Co do Eco Driving'u nie mam zbytniej wiedzy w tym temacie

ale jeśli chcesz zejść ze spalaniem, musisz unikać gwałtownych i zbędnych przyśpieszeń, jak będziesz delikatnie obchodzłl sie z pedałem gazu to nie będzie źle

. Bak masz 60 litrowy wiec biorąc spalanie na poziomie 10 l (bo tyle jednak bym liczył) wychodzi 600 km