ralliart, powiem Ci że twoje autko będzie ładnie chodzić na instalacji typu Stag 300
Co do Elpigazu to mają bardzo dobre instalacje, byle tylko nie montować ich elektroniki z NORD w nazwie, ponieważ są to bardzo zubożone wersje ich starszych braci i sióstr
Zaraz mnie tu "znawcy" opykają za tę sugestię, ale..
- Brawa dla Ciebie że zdecydowałeś się na sekwencje, a nie na II generację, pomimo że niema konieczności montażu instalacji IV generacji
-Zaawansowanie układu wtrysku benzyny jest niezbyt skomplikowane w silniku M40, więc zastosowanie bardzo czułego sterownika gazowego przyniesie odwrotny efekt do zamierzonego.
W związku z tym że układ wtrysku benzyny to pół-sekwencja, dlatego odradzam wtryskiwacze typu Matrix.
Aby wystroić auto na gazie może zaistnieć konieczność dokalibrowania każdej sekcji z osobna. I znów mnie zakrzyczą że przecież większość sterowników ma opcje korekty na każdy wtryskiwacz z osobna, ale zawsze mechaniczne dogranie elementów jest skuteczniejsze i trwalsze niż jakieś tam zabiegi elektroniczne (tak jak zoom optyczny i cyfrowy w aparacie fotograficznym, żadne cyfrowe rozwiązanie nie dorówna optyce)
Dlatego według mnie znajdź dobrego montażystę który zrobi i umiejętnie wyreguluje instalację na Stagu-300 i listwie kalibrowanej Valtek (ponieważ to pół-sekwencja i czasy wtrysków benzyny mogą być stosunkowo krótki, dobrze byłoby zastosować żółte wtryskiwacze 1Ω). Cena instalacji powinna zamknąć się w 2400 pln, a uto bedzie jeszcze długo służyć.
chętnie się podpinam ale pamiętaaj że sekwencji w tym modelu nikt od Ciebie nie wymaga