TomekB napisał(a):
Przemoo18 napisał(a):
a jak ktos pisze że 316 pali tyle samo co 323 to niech sie

Bo nie pali tyle samo tylko wiecej

Potwierdzone na przykladzie 316i kombi '97 i 323i coupe '97, oczywiscie test nieco w stylu Prius vs M3 w TG, cielismy ostro po trasie. W miescie roznica to juz jest jednak w drugo strone i to sporo wiecej

Kyokushin napisał(a):
A jeżeli chodzi o 2.0 w serii 5.. nie wiem o którą chodzi, ale np w e39 to też jest dobra opcja - jak ktoś chce auto ekonomiczne a nie szybkie, to czemu nie.
Nie jezdzilem to sie nie wypowiadam. Natomiast znam 2 czy 3 przypadki 320d w E46 gdzie silnik skonczyl z korbami na zewnatrz. A mialy byc takie dobre, przeplacone nawet ale dobre. Z benzynowych silnikow w mojej wiosce tak skonczylo tylko jedno m20b25. Nie wytrzymalo 1.5 bara.
Dlatego napisalem ze 1.6 i 1,8 sluzy do jazdy miejskiej i na w miare krotkich odcinkach bo po to zostaly stworzone te silniki!
z tym spalaniem w trasie bym polemizowal bo niewiem czy 323 jest w stane zejsc do 6,5l na trasie bo mi tyle wychdzi do predkosci 110
ALe owszem na trasie nie bedzie wiekszych roznic w dodatku z 323 bo to nowszy silnik niz ten co byl w 325.
Sam planuje taki kupic
Ale w miescie to juz raczej kolosalna roznica a niestety w Polsce wiecej sie stoi jak jezdzi