BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 04:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 318i z 2000roku ilemoge sie spodziewac spalania benz
PostNapisane: 13 marca 2008, 20:45 
Poszukaj zanim zapytasz

witam mam do was wiekla prozbe za 2-3 miesiace planuje wlasnie kupic sobie takie auta,wiec poprostu musze o nim troche wiedziec,interesuje mnie to ile mi moze spalic na setke benzyny przy spokojnej jezdzie, czy oplaca sie zakladac gaz???czy lepiej kupic disla?? Z gory wam dziekuje...

Ostatnio edytowano 17 marca 2009, 23:32 przez Xavi 1988, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 20:53 
mysle ze przy spokojnej jezdzie w miescie spali ci cos kolo 8-9 litrow,po trasie 7-8 caly czas spokojnie,diesel w miescie pewnie z 7 by spalil przy spokojnej jezdzie a w trasie pewnie i z 6 caly czas spokojna jazda.po zalozeniu gazu mysle ze spalanie wzrosnie do 11-12 litrow gazu ooczywiscie.
teraz juz mozesz spokojnie policzyc sobie ile zaoszczedzisz na gazie bo sam dobrze wiesz ile kilometrow bedziesz robil,czy warto kupowac drozszego diesla?hmmm zalezy ile bedziesz jezdzil jesli duzo kilometrow i duzo lat to tak.wszystko da sie policzyc.

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 21:57 
Poszukaj zanim zapytasz

no wiec wlasnei tak myslalem ze okolo tylu mi moze spalic,hmm czy bede robil duzo kilometrow... pewnie tak bo bardzo duzo jezdze samochodem, no wiec wlasnei teraz diesla czy gaz??? jak myslicie??? ale czy po zalozeniu gazu w takim aucie nie ma potem zadnych problemow z silnikiem??? nie psuje sie czesto...

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2008, 11:28 
Uzależniony od forum :)

ale żeby 318?? nie lepiej juz chociaz 320?

osobiscie wolał bym diesla niz 318i w gazie czy bez niego i to bez dwuch zdań

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2008, 21:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: m43
Moja przy spokojnej jeździe paliła ok 8 po trasie do 10 w mieście,teraz jeżdze na gazie(sekwencja)i nie wiedze za bardzo różnicy poza płaceniem przy tankowaniu,za około 20 zyla to już chyba żadnym dieslem nie zrobi sie 100 km.(chyba że na opale :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2008, 15:09 
Częsty bywalec

Kup 6 cylindrów będzie palił tyle co 4 !

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2008, 15:16 
Jay_Z napisał(a):
Kup 6 cylindrów będzie palił tyle co 4 !

może lepiej od razu V8? albo po co się czaić, V12. Przecież wszystkie palą tyle samo i ekonomia w nich taka sama :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2008, 11:10 
Częsty bywalec

..::CZARNY::.. napisał(a):
może lepiej od razu V8? albo po co się czaić, V12. Przecież
wszystkie palą tyle samo i ekonomia w nich taka sama

Chłopaku, co się tak podniecasz... :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2008, 13:26 
Forumowicz

Bo piszesz głupoty. Na miescie 6 cylindrow spali napewno wiecej niz 4.Chyba ze bedziesz go pchal.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, 10:20 
Forumowicz

witam
ja mam 1,8 i powiem tak ekonomiczne to moze i jest oczywiscie jak sie jezdzi spokojnie tzn 120/godz to spali ci w trasie 7,5 8 litrów oczywiscie jak pojedziesz szybko to wiecej nic za darmo ,a w miescie tak ok9 ale z własnego doświadczenia 2,0 to co najmniej jak nie 2,5 bęzynka inna kulturka pracy i wiesz ze mozesz w razie potrzeby przycisnąć.Ojciec ma 2,5 w e60 i naprawde przyjemnie sie jezdzi moze troszke wieksze spalanie ale jaka przyjemnosc z jazdy.Przemysl dobrze sprawe zeby pozniej nie załowac.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, 10:25 
Forumowicz

witam
ja mam 1,8 i powiem tak ekonomiczne to moze i jest oczywiscie jak sie jezdzi spokojnie tzn 120/godz to spali ci w trasie 7,5 8 litrów oczywiscie jak pojedziesz szybko to wiecej nic za darmo ,a w miescie tak ok9 ale z własnego doświadczenia 2,0 to co najmniej jak nie 2,5 bęzynka inna kulturka pracy i wiesz ze mozesz w razie potrzeby przycisnąć.Ojciec ma 2,5 w e60 i naprawde przyjemnie sie jezdzi moze troszke wieksze spalanie ale jaka przyjemnosc z jazdy.Przemysl dobrze sprawe zeby pozniej nie załowac.
ps.Co do dieselka no fajna sprawa niskie spalanie i wysoki moment ale to juz nie to. Moze jak bym nowego z salonu brał to tak ale uzywane maja wiecej przejechane niz bezynka no i zaraz trzeba robic wtryski i takie tam.Nie zrozum źle nie jestem przeciwnikiem diesla tylko tak mysle o tym.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, 19:01 
Pierwsze kroki

Ja mam 316i z silnikiem 1.9 z tego roku o ktory pytasz i musze przyznac,ze w trasie ostatnio mnie mocno zaskoczyl.Spalil mi 7,2 a powiem szczerze,ze zasuwalem jakies 150km/h kiedy tylko moglem (gierkowka :))).W miescie nie jest tak pieknie,trzeba brac pod uwage 9litrow,a potrafi spalic i 10.Wszystko zalezy od stylu jazdy.Bmw po prostu nie daje sie jezdzic wolno :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, 21:02 
Forumowicz

nie licz mnie niz 10 optymalnie 11 realnie 12 po miescie

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2009, 13:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 318CI
Kod silnika: M43TUB19
Mam 318 CI 1.9 benz 2000r w trasie 7 w mieście 8,5 spokojnie a przy butowaniu nigdy wiecej jak 10,5. Gaz do tego auta bez sensu naprawde :) lepiej czasami odpuscic gaz i bedzie ekonomicznie:) p.s R6 nie pali tyle co 4 cylindrowki tam przy naprawde spokojnej jezdzie mozna uzyskac 11 a tu 11 to przy ciagłym bucie jest ciezko osiagnac, pozdro !:)

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2009, 14:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Ale żeś kotleta odgrzał :hyhy:

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2009, 16:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
ja mam 1.8 benzynke i pali mi w miescie 10-11 litrow na trasie 7.5-8 litra...od tygodnia mam gaz i smieje sie teraz bo duzo jezdze i za 20 zeta robie 100km...do pracy mam w obie strony 140 km i teraz spokojnie przejezdzam to za 25zl a wczesniej kosztowalo mnie to 50zl...jest troszke slabsza ale nie duzo i jak sie przeciagnie to idzie...najgorzej jest jak sie jedzie na gazie i klimie...wtedy duuuzo slabsza...ja ci proponuje kupic 2.0 benzynke i wrzucic gaz...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2009, 20:33 
Pierwsze kroki

posiadam od ponad miesiąca z 99 roku 1.9 118KM, to chyba taki sam jak szukałes chociaż temacik stary:P, więc ostatnio miałem trase 250 km i spalanie na kompie pokazalo mi 7,8 przy spokojnej jezdzie , kilka razy z wyprzedzaniem bo jedno pasmowa droga, jesli chodzi o miasto to za pierwsyzm razem mi wyszlo chyba 10,4 a pozniej jak juz wyczulem auto to 9,5 ale spokojnie moze CI spalac 13 wiec nie wierze ze ktos na pelnym bucie mial 11 , powiem tak ze jak teraz czytam i slucham to zaluje ze nie poczekalem troszke i nie zakupilem 320 albo 323i, litr w ta czy w ta to nie problem a tam zawsze gaz mozna wsadzic i bedzie jezdzic a jak tu kolega pisze ze do 118KM wlozyl gaz i na klimie slabo to sie nie dziwie bo ja na benzynie jednak czulem przy klimie ze mocy brakuje i przydaloby sie z 50KM wiecej

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2009, 20:33 
Pierwsze kroki

posiadam od ponad miesiąca z 99 roku 1.9 118KM, to chyba taki sam jak szukałes chociaż temacik stary:P, więc ostatnio miałem trase 250 km i spalanie na kompie pokazalo mi 7,8 przy spokojnej jezdzie , kilka razy z wyprzedzaniem bo jedno pasmowa droga, jesli chodzi o miasto to za pierwsyzm razem mi wyszlo chyba 10,4 a pozniej jak juz wyczulem auto to 9,5 ale spokojnie moze CI spalac 13 wiec nie wierze ze ktos na pelnym bucie mial 11 , powiem tak ze jak teraz czytam i slucham to zaluje ze nie poczekalem troszke i nie zakupilem 320 albo 323i, litr w ta czy w ta to nie problem a tam zawsze gaz mozna wsadzic i bedzie jezdzic a jak tu kolega pisze ze do 118KM wlozyl gaz i na klimie slabo to sie nie dziwie bo ja na benzynie jednak czulem przy klimie ze mocy brakuje i przydaloby sie z 50KM wiecej

Tytuł: :D ciekawe
PostNapisane: 8 maja 2009, 19:54 
mjjj

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1