BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] Poproszę o opinię
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 11:04 
Pierwsze kroki

Noszę się z zamiarem kupna e39 obecnie poruszam się e36

Czy mógłbym Państwa prosić o opinię na temat tego egzemplarza?

http://moto.allegro.pl/item526430191_piekne_bmw_520_czarna_perla_17_felgi.html

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 11:49 
Pierwsze kroki

Obnosiłem sie także z zamiarem kupna e39, teraz ostatecznie chyba kupię e46. I według moich informacji, co sie naczytałem na temat spalania itp. itd. wydaje mi sie silniczek 2.0 do tej budy może być za mały, poczytaj trochę, w spalaniu nie bedziesz miał obłednej różnicy a jednak 2,5 170 koni to juz cos :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 14:05 
Pierwsze kroki

:)

Ostatnio edytowano 21 lutego 2010, 17:47 przez grand, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 11:06 
Forumowicz

528 nie spali wiecej niz 520 przy normalnej jezdzie. Problemem jest tak jak napisal grand, znalezienie ladnej 528 w rozsadnej cenie. Wedlug mnie lepszym rozwiazaniem bedzie kupno wiekszego silnika. Czemu? Zeby po miesiacu nie wypomniec sobie ze nie kupiles 525/528 :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 12:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Kupuj odrazu wiekszy silnik...nie bedziesz narzekal...2.8 najrozsadniejszy wybor do 5tki...2.0 malo...2.5 juz lepiej, ale dopiero 2.8 i wyzej... :super: :super: , spalanie bardzo przyzwoite...mi przy normalnej jezdzie bez wariactw ;) pali jakies 11.5 maks 12 literkow na 100...da sie zyc, przy tych cenach paliwa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 15:31 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Tak już koledzy napisali bierz 528, spalanie w porównaniu do 2.0 prawie takie same, ale osiągi sporo lepsze :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2009, 00:14 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320iA, E39 520iA
Kod silnika: M50B20, M52B20
Do tej pory jezdzilem E36 320i i paliła mi 10 - 12 litrów ale lekkiej nogi nigdy nie miałem :mad: kilka razy przejechałem się 325 cupe 193 KM i od tego czasu przyżekłem sobie że zmienię silnik na 2,5 litra bo róznicy w spalaniu niemalże nie ma a w mocy i przyjemności z jazdy nie da się opisać !
teraz gdy moja kochana żonka spodziewa się dziecka stwierdziłem ze muszę szybko kupić kombi a jak kombi to juz duże kombi żeby na lata nam starczyło no i katastrofa bo się okazało że mam do wydania 15 kawałków i starczyło mi jedynie na 520i E39 turing :/ po kilku dniach jeżdżenia 5er najchętniej bym ja sprzedał ale pocieszam się faktem że to żona bedzie tym dzieciowozem jezdzic a ja sobie wrócę do mojej 3er
w obu autach jest 150KM i uwierz mi że dla 3er to mało a w 5er to nieporozumienie (pomijam juz ze to kombi)
E39 turing to piękne auta z duszą ale 150 koników to naprawde nieporozumienie w szczególności że 200 konne 2,8 pali tyci tyci wiecej i jedynie przy zakupie jest droższe.
Nie popełniaj mojego błędu bo będziesz płakał :!: uzbieraj trochę kaski pożycz lub ukradnij "żart" ale kup 528 :ok:

pozdrowionka
StraHu

BMW uchyla nam skrawek nieba za życia :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2009, 00:19 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
tem link co dałes to zobacz dokladnie jakie ma kąty na tylnych kołach - albo mi sie wydaje

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, 12:58 
Pierwsze kroki

witam,
ja mam 523i w gazie i bardzo sobie chwale, silnik 2.0 pewnie ze jest za maly ale 2.5 to juz mozna poszalec, mam do tego LPG i jest oki. Znajomy ma 528 i troche placze ze drogo wychodzi. Jesli chcesz cos pomiedzy to silnik 2.5 jest jak najbardziej. W uk jest troche lipa z gazem bo bardzo slabej jakosci ale jak jade do Pl to niema sily autko spisuje sie znakomicie, pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13 lutego 2009, 18:15 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320iA, E39 520iA
Kod silnika: M50B20, M52B20
Hmm.. ciekawa jest kwestia różnicy spalania między 523i a 528i
obydwa silniki przy 5500 obr/min mają moc adekwatnie
523i 170 KM i 245 Nm
528i 193 KM i 280 Nm

zawsze myślałem że w dużym aucie bardziej ekonomiczny jest stosunkowo większy silnik i ciekawe gdzie jest ta granica by silnik nie był już zbyt duży by można było o nim powiedzieć że jest ekonomiczny? :zdziwko:
dalej jednak myślę że 23 KM i 35 Nm więcej w tej samej budzie przy normalnej ekonomicznej jezdzie pozwoli nam trzymać obroty na niższym poziomie ( szczególnie w róchu miejskim ) co powinno zaowocować mniejszym zużyciem paliwa.
Mówię tu o ekonomicznej jeżdzie bo jeśli komuś bardziej zależy na sportowych osiągach to wiadomo że lepszy większy silnik :hyhy:

średnie spalanie wg AMS 523i 9,4 l/100 km 523ia 10,3
528i 9,6 l/100 km 528ia 10,5

więc różnica w spalaniu nieodczuwalna a jednak różnica w mocy znaczna :rotfl:

pozdrawiam

BMW uchyla nam skrawek nieba za życia :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 14:13 
Pierwsze kroki

witam wszytskich którzy się jeszcze niezdecydowali zakupić tego poniekąt zajebistego autka e39. ja mam 520 benzynka i szczerze mówiąc ten dwulotrowy silniczek radzi sobie naprawdę spoko. Tak naprawdę to chodzi o komfort jazdy a tu jest wysoki. Teraz myślę o e60 z 2003 roku 2,2 nawet to jest popristu baja kolego mnie wrzewiózł 530 d e60 k...a poprostu rewela mówię wam że baja. Także tylko BMW i koniec nara

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 16:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 36
Kod silnika: M43B18
wydaje mi się że kolega pytał o ten konkretny egzemplarz ale może się mylę może pytał o spalanie. Co do samochodziku bardzo fajna bryczka ale odnoszę wrażenie :[quote="pawelgdz"]tem link co dałeś to zobacz dokladnie jakie ma kąty na tylnych kołach - albo mi sie wydaje[/quote] to raz a dwa co rzuciło mi się w oczy to przód samochodu lampa od strony pasażera cofniętą do tyłu, tak poza tym ok warto by było obejrzeć go na żywo dokładnie jeżeli jesteś zdecydowany ja jednostkę z 2.0

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 18:10 
Pierwsze kroki

to może pomyśl o dizelku 193 KM 410 Nm rewelka i na dodatek żeby spaliła powyżej 8 literków to trzeba ją troche poganiać :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 19:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
siwy1003 napisał(a):
to może pomyśl o dizelku 193 KM 410 Nm rewelka i na dodatek żeby spaliła powyżej 8 literków to trzeba ją troche poganiać :D

Tylko kolego za taką 530d w dobrym stanie cza wydać powyżej 25 koła, a kolega nam pokazał egzemplarz e39 w silniku 2.0 za 17 kafli :P

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1