BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z gazem
PostNapisane: 3 marca 2009, 11:04 
Witam,

Potrzebuje fachowej pomocy przy LPG w BMW 318 E36. Problem tkwi w tym ze nie chce mi sie przełaczać z paliwa na gaz. Gdy temperatura dochodzi do 45 powinien sie przełączyć ale wtedy jakby gaz nie dochodzi i gasnie samochod i gasna wszystkie kotrolki o gazu. Bylem u dwoch mechanikow i powiedzieli ze spalil sie komputer. Jeden krzyknal mi 1000 zl (smich na sali) a drugi ze sam komputer kosztuje okolo 400 zl ale jesli to nie komputer to nie odda mi kasy bo samego komputera nie sprzeda nikomu (nie rozumiem tego) wiec mi kaze zalazyc cala nowa elektronike. Pomocy!!!

Ostatnio edytowano 9 marca 2009, 08:37 przez Arturinio19, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2009, 11:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Podjedź do jakiegośkolesia, co zna się na elektryce i poproś niech sprawdzi cewki.Poda prąd i zobaczy, czy wielozawór i cewka z przodu sie przełącza. Niech sprawdzi bezpiecznik w instalacji bo często to jest przyczyną, ze przełacznik świeci a nie zrzuca na lpg. To ten bezpiecznik w komorze silnika na plusie od aku do sterownika.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2009, 19:24 
Forumowicz

Też mialem taki problem u siebie z sekwencją STAG 300.Wymienili mi czójnik ciśnienia i jest OK.Koszt 210 zl.Najlepiej to podjedz do innego gazownika.

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 15:11 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
A ja powiem inaczej.... chodzi Ci o to że nie chce jechać na gazie wogóle czy jedzie tylko nie chce się przełączyć??
Bo ja miałem kiedyś tak że autko nie chciało na gaz się przełączyć... myślałem że może kabelek od butki do kompa się przerwał i tak się dzieje... ale okazało się ze śrubka mocująca komputer pokładowy się poluzowała i nie było masy!!! Banalne ale zadziałało :P
Komputer musi mieć masę :)

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1