arkdab3 napisał(a):
Hmm skoro byles na kompie to powinno pokazac ze saba lambda jest padnieta ale jak nie pokazalo to ok mjeszanka tez wporzadku hmm.. Mugl bys sprobowac rozgrzac silnik i wtedy zabaczyc ile ci wsarze spalania. A z tymi 9 litrami to; mozesz mjec zjeb.. czyjnik ja mjalem tak w golfie tyle ze z temperatura silnika. albo w baku pływak jest tak ustawiony zeby tak wsazywal tyle paliwa i dlatego te 9 litrow moglo uciec, znaczy jest tylko plywak tak ustawiony jest a mjales tak od zakupu? z tym paliwem?
[ Dodano: 13 Styczeń 2008, 21:27 ]Te 9 litrow to moze byc rezerwa ja mjalem w ciezarowce 20litrow w baku i pokazywalo rezerwe moze cos podobnego do tego przypadku
chyba profilaktycznie wymienie lambde,chodz wydatek nie maly.Glownie chodzi mi o to czy jest mozliwe ze jazda na niezbyt dogrzanym silniku moze spowodowac tak duzy wzrost zuzycia paliwa,z tego co czytalem ten silnik powinien spalac ok 13l/100(city),tak wiec u mnie wystepuje wzrost spalania o 50%
co do wskaznika paliwa,nigdy nie pokazuje tyle ile faktycznie wlalem,zawsze staram sie wyjezdzac paliwo niemalze do zera,i tak np. tankuje ok 23litry,wskaznik pokazuje 30litrow,tankuje "do pelna" 53 litry,wskaznik pokazuje max
[ Dodano: 13 Styczeń 2008, 21:53 ]Cytuj:
A tak wogóle to jak auto sie sprawuje? dlugo je masz i byly jakies awarie? cos wymjeniales? od zakupu to takie pytanko na boku
mam je ok 5 miesiecy,zaraz po zakupie standard(olej,swiece,filtr paliwa i powietrza,lozyska przod,lacznik stab.,koncowki draz.)awari zadnych nie mialem,staram sie doprowadzic samochod do jak najlepszej kondycji.