Proszę pisać jeśli ktoś wie bądź miał styczność. Wypisywanie przypuszczeń może za bardzo zaśmiecić temat.
Przekonałem się, że Warta jest jedną z gorszych jak nie najgorszych ubezpieczalni.
Uznano mi szkodzę całkowitą odwołania nic nie dają, likwidator o niczym nie nformuje.
Chcą mi wypłacić jakieś marne grosze , za parking nie chcą płacić więc auto stoi pod blokiem

naprawiać nie mogę ponieważ nie zgadzam się z wyceną i nie wiem czy sprawa nie trafi do sądu. Dziś odbieram od niezależnego rzeczoznawcy normalną wycenę.
I tu pytanie czy jeśli warta ją odrzuci lepiej pakować się z tym do sądu czy można zrobić to tak.
1) Naprawiam blaszane sprawy w ASO. Co może kosztować załóżmy 7-8 tyś znając aso, lampy i inne podzespoły które trzeba wymienić wymieniam sam.
2) Wartość auta wyceniono na 14800zł czy od tej ceny odliczam holowanie oraz parking ? czy to się w tej cenie nie zawiera?
3) czy jest możliwość zakupu w aso błotnika i maski w kolorze ? czy musi to montować aso abu było w kolorze
4) czy mogę kupić zderzak m-paka i z własnej kieszeni zapłacić jedynie za różnicę między zwykłym zderzakiem a m-pakowym
5) czy jeśli w ten sposób koszt naprawy wyniesie np 16 tyś to Warta po przedstawieniu rachunkow musi zwrócić np te 14,8 tyś a ja sobie pokrywa reszte ?
Debile w Warcie piszą zawsze że należy się z nimi kontaktować tak aby było najtaniej jak zapytałem miesiąc temu o lekarza bo nie chciałem iść prywatnie to do tej pory nie otrzymałem odp. To samo się tyczy pytania o tomografie komputerową- boli mnie kregosłup i chciałem sprawdzic co sie dzieje ale usłyszałem w szpitalu ze na nfz nie robią i koszt takiego badania to 400-500 zł wiec napisałem do warty aby wskazali mi placówkę gdzie mogę to wykonać, znowu nie odpowiedzieli więc wydaje mi się że mam prawo iść prywatnie . Z nfz terminy na grydzien styczen