od daty kupna samochodu masz 30 dni na to by poinformaowac ubezpieczyciela czy zostajesz przy ubezpieczeniu jakie nabyles wraz z samochodem , czy je wypowiadasz i wykupujesz sobie nowe u unnego ubezpieczyciela , Ubezpieczyciel owe ewentualne wypowiedzenie polisy musi dostac na dzien przed jej zakonczeniem , jak i do owych 30 dni musisz dokonac wypowiedzenia , oznacza to ze nie ty masz 30 dni na złozenie wypowiedzenia tylko do 30 dni ono musi wpłynac do ubezpieczyciela !
Ustawa mówi , ze kupujacy nabywa wraz z samochodem polisę z wszystkimi wczesniej zawartymi w niej ustaleniami ! czyli jesli termin drugiej raty był po terminie zakupu samochodu to już nowy nabywca samochodu ma obowiazek go zaplacic jesli nie wypowiedzial wczesniej polisy .PZU niestety jest okropne , jesli masz stara polise gdzie na niej jest zaznaczone ile masz znizek to skopiuj to i wyslij do ubezpieczyciela ! musi im to wystarczyc !! ja tak robie i mam spokój !
JESLI KUPUJECIE SAMOCHÓD BEZ WAZNEJ POLISY MUSI TO BYC ZAZNACZONE NA UMOWIE KUPNA Z DATA I GODZINĄ !!!
JESLI ZAKUPICIE SAMOCHÓD W OSTATNIM DNIU WAZNOSCI POLISY W TYM SAMYM DNIU , ALBO W NASTEPNYM ZARAZ , JESLI WYSTEPUJE NIEMOZNOSC DOKONANIA WYPOWIEDZENIA POLISY - WYKUPUJECIE WLASNE UBEZPIECZENIE ! UBEZPIECZYCIEL - BYŁY - NIE MOZE ZADAC OD WAS ZAPALATY ZA MIESIAC CHOC BEDZIE TO ZAPEWNE CHCIAL ZROBIC - NIE DAC SIE W TYM MOMENCIE !!
TYM ZE CI PRZYSŁALI TAKA POLISE SIE NIE PZREJMUJ , mnie tez przysłali cos takiego na kwote 1350 zł chyba na fiata punto ktorego to mialem 7 dni