BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 12 maja 2025, 02:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] otwieranie i zamykanie dachu z pilota cabrio
PostNapisane: 23 stycznia 2011, 12:51 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46 cabrio
Kod silnika: m52b25TU
witam mam taki problem. otóż padł mi kluczyk w bmw e46 cabrio a bardzo mi zalezy zeby otwierac i zamykac auto pilotem w tym zeby miec zamykanie i otwieranie dachu również z pilota. zakupilem juz moduł centralki z pilotami, ale teraz okazał sie problem bo przegladając rozne fora nie bedzie mozliwosci zeby zrobic otwieranie i zamykanie dachu z pilota bo jest on sterowany jakimś CANem czy cos takiego. dodam tylko ze jesli wkładam kluczyk do zamka od drzwi kierowcy i dluzej przytrzymam otwieranie to dach mi sie otwiera natomiast jak jest otwarty i dluzej przytrzymam w zamku na zamykanie to dach mi sie zamyka. czy jest ktos kto przerabiał taki problem albo ma pomysł jak to zrobic??? dodam ze moduł nie ma krańcówki, bo to sama centralka a nie alarm, piloty maja 5 przycisków które mozna konfigurowac i miec duzo funkcji, na 100% bedzie trzeba przedluzyc sygnał diodalub przekaźnikiem ale glownie chodzi mi o to gdzie sie podpiąc z centralką by takie cos bylo mozliwe......

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: otwieranie i zamykanie dachu z pilota e46 cabrio
PostNapisane: 23 stycznia 2011, 19:45 
Specjalista

Moje BMW: E46
Kod silnika: M57N
Garaż: www.sjnet.pl
jak kupisz orginalny pilot i zaprogramujesz to wszystko powinno działać bez problemu
przecież nie zmieniasz modułu komfortu a to on jest odpowiedzialny za zamykanie i otwieranie dachu po przytrzymaniu przycisku

po za tym nie ten dział !!!!!!
tu jest zrób to sam - myślisz że twój temat tu pasuje ?

www.sjbud.pl Remonty domów mieszkań od A do Z
www.ania.sjnet.pl Biżuteria na każdą okazję
Mapy 2017, Softy do nawi , programy,
hasło: bmw
Obrazek

Tytuł: Re: [E46] otwieranie i zamykanie dachu z pilota cabrio
PostNapisane: 6 lutego 2011, 21:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330CiA Cabrio
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=91115
jesli mowa o nieseryjnych pilotach to slyszalem o tym ze mozna ustawic w niektorych centralkach 'przedluzenie sygnalu na okres kilkunastu sekund' czy tez cos takiego i to jest uzywane np przy domykaniu szyb po zamknieciu auta - musialbys podjechac do jakiegos magika od alarmow, on z kolei musialby miec schemat tego co gdzie wpiac w module w samochodzie od tej centralki i powinno zadzialac - aczkolwiek wtedy nie bedziesz mial obslugi przyciskow i funkcji z oryginalnego kluczyka i niektore funkcje moga nie dzialac, tak jak dzialaja z kluczyka - ogolnie nie wiem czy to gra warta zachodu - ja np w coupe kiedys otwieralem wszystkie szyby na raz przy wejsciu do auta przy uzyciu kluczyka w drzwiach - pilot to praktycznie tylko do szpanu jest potrzebny :P ...teraz w cabrio pomimo tego ze mi dziala otwieranie i zamykanie dachu z kluczyka na pilota, to i tak uzywam do tego zamku w drzwiach, bo z pilota w kluczyku czasem sie zacina...

mysle ze te kombinacje to jest tylko niepotrzebny koszt dla Ciebie, ale to Twoj wybor juz ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1