BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 12 maja 2025, 02:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e46]Tuba lub skrzynia, warto?
PostNapisane: 8 lutego 2011, 16:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
Ja wiem że jak się nie słuchało nigdy sprzętu lepszej klasy to zawsze odwołuje się do praw fizyki i powierzchni membrany. Nie będe nawet dyskutował..

Szaman1990, napisz jakiej muzyki słuchasz bo bez tego trudno będzie coś konkretnego doradzić...

http://www.youtube.com/watch?v=6OeIMe9n ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Nh-9Vaye ... re=related

Może być jeszcze Hertz250, to z takich typowo budżetowych projektów dla obudów o małym litrażu.

Tu masz fimlik i porównaj sobie choćby tak orientacyjnie o co ci chodzi o dopełnianie sceny jak powyżej z dobrym jakościowo basem czy o takie coś :

http://www.youtube.com/watch?v=XRWPUcP0 ... re=related

Akurat kiedyś dawnymi czasy miałem tego Lanzara... Daj Pan spokój ;-) Dobra muza to taka która nie męczy po 30min.. Chyba że komuś zależy na drganiu blach i rejestracji to moge Ci dac namiar do mojego kolegi który pod nieobecność dużego fiata wygrał z 3 lata temu regionalne mistrzostwo polski w dbdragu chyba 152.2dB..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 lutego 2011, 21:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: e92 330d
Kod silnika: N57
Szczurek1986 napisał(a):
emstar dużo też zależy od tego jak wymagającym jest się słuchaczem.

Proste, ale chcąc zachować "OEM`owe" (: radio innego wyjścia nie widzę i myśle że wielu zadowolioło by się dzwiękiem w porównaniu z seryjnym szitem bez potrzeby pakowania kasy w jakieś drogie alpiny itp...
jnx napisał(a):
JL w zamkniętej :ok: Dobry impuls, muza która nie męczy jak półkilogramowe membrany na dętce wytwarzające flaki z olejem :)

Tak, daje rade, w pełnym zakresie glosności jest rytmicznie i nie "gubi" sie jak buczące tuby tylko łupłupłupłupłupłup :P

Thank you for flying with BMW airlines!

PostNapisane: 9 lutego 2011, 14:07 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 528i 2000r
Kod silnika: M52TU
emstar napisał(a):
szunaj 71 napisał(a):
Żal mi było wymontować radio buisness,ale to zrobiłem(zresztą za moje nowe radio zostałem skrytykowany na forum).Kupiłem radyjko Alpine +wzmak Alpine+skrzynia basowa Alpine.Wymieniłem wszystkie głośniki na blaupunkty.

alpine alpine alpine blajpunkty...
Ja mam oryginalne radio, wygłuszony przód, dystanse mdf, helix dark blu + sub JL audio w zamkniętej obudowie i zdziwiłbyś się jak to radio gra, a jak ktoś ma business cd alpinke to już nie mowię..

emstar, a masz podłączony wzmak na przód pd helixy? czy na samym radiu wymiatasz? mam zamaiar kupić CD BMW Alpine tylko do E39.

PostNapisane: 9 lutego 2011, 20:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: e92 330d
Kod silnika: N57
Tak, pod helixy mam podłączony jakis monacor car power dwukanałowy. Sztywno troche gra ale nie ma tragedi, kiedyś chciałbym go wymienić na coś normalnego tylko patrze czas od czasu za jakimś klasykiem na allegro. Bez wzmaka na przód nie ma szans, mulasty jest ten dzwiek że coś. Suba mam pod groundZero i ten już nawet daje rade.

Thank you for flying with BMW airlines!

PostNapisane: 9 lutego 2011, 20:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
Mi się udało wyhaczyć Carpower Wanted 4/320 w super cenie....
A ten Monacor tragedii nie robi... Sztywno tzn? Czego Ci brakuje ? Jedwabiu pewnie.. Mnie dobija metaliczny dźwięk tweeterków.. Wiele zestawów przesłuchałem i nic nie może zbliżyć się do moich domowych KEF Q1 :-)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1