BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 11:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] gdzie jest moduł centralnego zamka w angliku?
PostNapisane: 23 marca 2012, 13:16 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e36 anglik
Witam, chciałem tutaj opisać swoj problem z centralnym zamkiem, mam nadzieje, że ktos z was mi pomoże.
posiedam bmw e36 97rok. Jest to anglik po przekładce.
Miałem problem z centralnym zamkiem (właściwie to mam nadal), zamykanie z pilota przestało działać po tym jak jechałem z pracy z nie domknietą klapą bagażnika. na początku myslalem ze moze bateria w pilocie padła i wymieniłem ją (to był błąd bo bateria była sprawna a ja tylko rozkodowałem pilota). sprawdziłem bezpieczniki, wszystko ok. pozniej sprawdziłem kable idące od klapy bagażnika, szkoda że nie zacząłem od tego. okazało się, że kable przetarły sie wewnątrz osłonki, prawdopodobnie podczas jazdy z nie domknietą klapą bo wczesniej centralny i alarm z pilota działały jak trzeba. Poskręcałem i poizolowałem te kabelki ale centralny nadal nie działa. myslę, że rozkodował sie pilot przy wymianie baterii. w angliku pilot nie znajduje sie w kluczyku tylko w oddzielnym pilocie, wygląda on tak:
Obrazek

Koduje się go tez w inny sposób niz wersje europejską (chociaz tego sposobu tez probowalem), znalazlem informacje na ten temat na innym forum, u mnie teraz jest tak samo:

Cytuj:
Witam. Mam wielki problem,wymienilem baterie w pilocie i przestal on calkiem dzialac tzn jak naciskam to swieci dioda ale nie otwiera ani nie zamyka auta.... kluczykiem centralny dziala ale z pilota nie.

Problem przed chwila rozwiazalem ! jesli ktos ma taki problem jak ja to nalezy zdjac plastik pod kierownica i przy prawej scianie auta jest sterownik ABSu oraz czarna skrzynka razem przy sterowniku absu,w tej skrzynce znajduje sie zaslepka a pod nia suwak sluzacy do programowania,przesuwamy go w pozycje dolna naciskamy zamykanie w pilocie i wracamy do pozycji normlanej-gotowe

Niby wszystko mam wytlumaczone ale za nic nie moge znaleźć tej czarnej skrzynki. Nie ma jej ani z prawej strony za schowkiem czy gdzies pod nogami pasażera, ani z lewej strony pod kierownicą. Ktoś kto robił przekładkę kierownicy prawdopodobnie schował to gdzies w innym miejscu. szukałem tez pod siedzeniami przednimi i pod tylnią kanapą. Ma ktos może pomysł gdzie to może być?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E36 gdzie jest moduł centralnego zamka w angliku?
PostNapisane: 23 marca 2012, 18:52 
Forumowicz

normalnie to pod schowkiem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1