Witam, Posiadam bmw e46 z systemem audio Harman/Kardon 10 głośników + 2 subwoofery. Wszystkie głośniki działają oprócz tych dwóch w bagażniku gdzie znajduje się wzmacniacz. Problem polega na tym ze nie dociera tam sygnał audio napięcie jest. Szukałem wszędzie, na forach polskich jak i zagranicznych schematu który pokazałby jak jest pociągnięta wiązka, dodam że wzmacniacz jak i głośniki są sprawne ponieważ je sprawdzałem. Myślałem o tym żeby pociągnąć sygnał od innych głośników lecz chciałbym zrobić to jak należy... Pytanie się pojawia czy jest możliwość że kabel się przepalił lub czy został odłączony od radia (ponieważ tam jeszcze nie sprawdzałem) Chciałem sprawdzić kable przy kanapie tylnej lecz gdy zobaczyłem tą wiązkę to od razu zwątpiłem... Gdyby ktoś wiedział gdzie je szukać, kolory kabli które są tam podprowadzone, lub przynajmniej miejsce na kostce w radiu byłbym bardzo wdzięczny. Dodam jeszcze że usłyszałem jakby któryś z głośników (w środku kabiny) przerywał ale podejrzewam że mogą być styki zaśniedziałe. BMW E46 316i 1.9L 2000r.
|