BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 11:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Halogeny- instalacja elektryczna
PostNapisane: 9 maja 2012, 23:22 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
Kod silnika: n47
Garaż: chmurka
chlopaki, wiem ze temat wymeczony grubo, ale prosze o wyrozumialosc :) jak to czasem bywa o historii auta dowiadujemy sie stopniowo - z czasem, i w moim przypadku odkrywam tajniki przeszlosci nowego nabytku e46 320 touring z 2000. wiele by pisac, ale doszedlem do halogenow. na pierwszy rzut oka widze ze zderzak jest dokladany i mam tam wstawiony zderzak od m-pakietu. i to jest faje. mniej fajne jest to ze sadzilem ze zarowki sie popalily i stad halogeny nie swiecili. poczytawszy, zdjalem nadkola zeby dostac sie do owych halogenow, a tu niespodzianka :) halogeny sa, ale ani sladu przewodow :)

poczytalem i ktos wspominal o sprawdzeniu czy sa "kostki" do wpiecia sie z instalacja.

i teraz moje pytanie czy to cos, przykrecone do blotnika to moze byc ta "kostka'?

Obrazek

mam przelacznik ktory ladnie swieci sie na zielono ale nie wiem czy jest instalacja. zadnych wiazek poza tymi brazowymi nie widze.

Obrazek

musze klasc nowe przewody? skad je pocisnac?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Halogeny e46 - instalacja elektryczna
PostNapisane: 10 maja 2012, 21:50 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320D
Kod silnika: M47
to nie jest wiązka halogenów do prawego halogena przewody wychodzą razem z wiązka sygnału dźwiękowego zobacz sobie czy cos tam masz?

Tytuł: Re: Halogeny e46 - instalacja elektryczna
PostNapisane: 21 maja 2012, 16:50 
Częsty bywalec

Za schowkiem tzn. za bezpiecznikami powinien być przekaźnik od halogenów, to Ci rozjaśni sytuację. Jeśli oryginalnie była instalacja od halogenów to powinny być wszystkie przewody, a jeżeli ktoś sobie włożył tylko halogeny i przełącznik to będzie samo gniazdo przekaźnika z 2-3przewodami z tego co pamiętam. A złącze które pokazałeś to najzwyklejsze złącze masowe.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1