BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 11:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Bardzo dziwny problem z radiem.
PostNapisane: 7 sierpnia 2012, 18:47 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46 330d
Garaż: Czechowice-Dziedzice
Problem polega na tym iż kiedy wchodzę do samochodu i włączam radio to ono się włączy jednak we wszystkich głośnikach cisza. DZIWNE jest to że kiedy otworzę drzwi od pasarzera nagle zaczynają grać wszystkie głośniki. Gdy je zamknę to nadal grają ale kiedy wyłącze znow radio na dłużej ( ok 5-10 min) i ponownie włącze znow jest cisza w głośnikach. I tak za kazdym razem musze otworzyć drzwi pasarzera i je zamknąć aby grały. Inne dzrzwi otwieram i dalej cisza. Co najlepsze to to że kiedy otworze drzwi od pasarzera i kiedy głośniki jeszcze nie grają to ruszam tymi kablami na złączach i nadal nic. Dopiero kiedy je zamknę to zaczynają grać. I tak za kazdym razem po dłuższej przerwie wył radia i jego ponownemu włączeniu głośniki nie graja trzeba otworzyć znow drzwi i zamknąc aby grało. Można potem jeździć po dziurach i normalnie gra. Proszę o pomoc bo pierwszy raz spotkałem się z takim problemem. Gdyby gdzies kabel był przetarty to po ruszeniu kostki z kablami miedzy drzwiami a karoserią to by raz grały raz nie. A one grają potem bez problemu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Bardzo dziwny problem z radiem.
PostNapisane: 7 sierpnia 2012, 18:50 
Poszukaj zanim zapytasz

Zapomniałem dodać że radio jest na kasety. Buissnes + zmieniarka

PostNapisane: 7 sierpnia 2012, 22:26 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Wyciągnij radio sprawdź podłączenie. Możesz też spróbować podmienić radyjko i zbadać czy na innym masz ten sam problem.

To otwieranie czy też zamykanie drzwi to może być zwyczajny zbieg okoliczności :]

PostNapisane: 8 sierpnia 2012, 18:47 
Poszukaj zanim zapytasz

Jutro bede miał inne radio to spróbuję podłączyć. Póki co nadal aby grało musze otwierać drzwi pasarzera :/. Zreszta probowałem ruszać radiem i nic. Zobaczymy jutro.

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, 12:45 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam. Chciałem się pochwalić iż problem został wyeliminowany. Podłączenie innego radia nic nie dało. Dziś postanowiłem znów odkręcić boczek od pasazera. Co się okazało. Odkręcałem go przy właczonym radiu lecz jeszcze bez dzwieku w głośnikach. I kiedy zacząłem odkręcać srodkową śrubę ( tą pod zaślepką ) nagle pojawił się dzwięk. Kiedy znów ją dokręciłem dzwięk znow się tracił i była cisza. Okazało się, że kiedy dokręcałem boczek przez przypadek przyczasłem kabel ( chyba ten od centralnego ) i zwierał się z masą. 2 razy boczek odkręcałem i nie zauważyłem przetarcia po za tym dziwne, że zwarcie od centralnego moze spowodować brakiem dzwięku w głośnikach. Na szczęscie do 3 razy sztuka i udało się wyeliminować problem. Kabelki oczywiście zaizolowane. Teraz gra normal. :) A tak po za tym to te problemy się zaczęły dziać kiedy postanowiłem zrobić oswietlenie klamek.

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, 12:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
marcin1397 napisał(a):
A tak po za tym to te problemy się zaczęły dziać kiedy postanowiłem zrobić oswietlenie klamek.
Gdybyś od tego zaczął to na pewno do rozwiązania doszedłbyś dużo wcześniej z pomocą kogoś z forum.
Ale najważniejsze ze już wszystko działa. Gratuluje

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, 08:31 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
wandii napisał(a):
marcin1397 napisał(a):
A tak po za tym to te problemy się zaczęły dziać kiedy postanowiłem zrobić oswietlenie klamek.
Gdybyś od tego zaczął to na pewno do rozwiązania doszedłbyś dużo wcześniej z pomocą kogoś z forum.
Ale najważniejsze ze już wszystko działa. Gratuluje

Tylko że zawsze większość twierdzi że ma dobrze podłączone nic się nie dzieje itp a stało się to od tak :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1