Burza123 napisał(a):
kolego pestD 1 powiedz mi jeszcze jedno. gdzie mam się wpiąc z tym adapterem.Zaraz za wzmacniaczem czy moze koło seryjnego sub. bo do niego idą moim zdaniem czery pary przewodów . jedna z par to splot dóch przewodów kol. niebieskiego i niebieskiego z czarnym paskiem.koniec tych przewodów wpiete są przez kostkę do sub.
no z adapterem możesz wpiąć się przed fabrycznym wzmacniaczem , albo zaraz za nim / nie polecam/ . Powinieneś znaleźć jedną wiązkę głosnikową i drugą tzn lewy i prawy kanał (4szt kabli /mogą być oddzielnie przez przypadek po 2 szt./)
Burza123 napisał(a):
w któwym jest jakaś płytka. problem jest w tym czy mam ją odkręcic i zostawic na zewnątrz gdyz seryjnego sub. nie bede używał czy najzwyczajniej w świecie przeciąc przewody i podłączyc je do adaptera.Nie wiem jaki wpływ ma ta płytka ,czy ona czasem nie wpływa na cały układ a moze jest to tylko elektroniczna zwrotnia obnizająca czestotliwośc.
Seryjnego suba wykręć i postaw w domu , jak ładnie wygląda a jak nie to do piwnicy;). Natomiast z płytką to nie wiem , przydało by się np jej zdjęcie gdyż nie pamiętam wszystkich elementów występujących w samochodzie

[/quote]
Burza123 napisał(a):
No i standard gdzie jest przewód do wzbudzenia wzmacniacza.? Przeczytane pomysły to podłączenie się do kabla atenowego (tylny prawy słupek niebieski przewód z białym paskiem)lub pod tylny leflektor (światło pozycyjne) MoZe masz jakieś inne sprawdzone pomysły na podłączenie tego wszyskiego?
Kabel antenowy pod warunkiem ze jest na nim napięcie przez cały czas od włączenia radia , jak jest tylko na moment a potem zanika to sobie daruj ten kabel i trzeba wykminić coś innego , np z oryginalnego wzmacniacza przeciągnąć kabel remote do swojego przez samochód

[/quote]
Burza123 napisał(a):
czemu jakośc dzwięku z adaptera jest nieciekawa???
pozdrawiam

Ten adapter ma to do siebie iż jego budowa powoduje lekkie zniekształcenia , tzn nie to ze zniekształca ale np muzyka jest cichsza