Maras20 napisał(a):
Witam zakupilem niedawno moje pierwsze BMW nie jestem zbyt doswiadczony i mam pare pytan zwiaznych z moja Bunia :
1. Niestety mam uszkodzony pilot w kluczyku, czy istnieje mozliwosc zakupienia nowego pilota?
2. Czasami jak zmykam BMW to po chwili drzwi sie otwieraja i musze pare razy go zamykac
3. Codziennie w godzinach 20 - 23 wlacza sie alarm, czy to wina tego ze mam uszkodzony pilot? Czy jakiegos czujnika.
Więc tak:
1. Jeśli jest to oryginalny kluczyk i nie posiadasz zapasowego to możesz zamówić dorobienie w ASO. Ale od razu mówię, że koszty kosmiczne. Jest jeszcze inna możliwość - na allegro lub ebay możesz znaleźć samą elektronikę kluczyków za niewielkie pieniądze. Wystarczy ją wtedy podmienić, zaprogramować i działa

tylko trzeba kupić taką samą jak masz - inaczej mogą być niezgodności z zakresem nadawania fal przez pilota.
2. Nie mam pojęcia co to powoduje - masz ori alarm czy dokładany ? raczej to on jest winien jeśli jest podłączony do centralnego.
3. Stawiam na uszkodzony moduł alarmu stąd te wszystkie twoje problemy. Z kluczykiem raczej nie ma to nic wspólnego
pozdrawiam