Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
davids3
|
Tytuł: [E36] Nie działają głosniki z przodu, dlaczego? Napisane: 20 kwietnia 2009, 14:57 |
|
 |
Częsty bywalec |
Posty: 761 Lokalizacja: wml Moje BMW: 525i Kod silnika: N52b25
|
Witam. Posiadam oryginalne nagłośnienie czyli z tyłu 2x Nokia, tweetery w drzwiach i 13' z przodu w nogach. Wszystko pięknie fajnie tylko dlaczego te przednie trzynastki nie działaja? mozliwe, że obydwa są spalone? kable idą normalnie tzn przynajmniej tak wygląda także. Może miał któs podobny problem? Z góry dzięki
|
|
Góra |
|
 |
kowal1X2
|
Tytuł: Napisane: 20 kwietnia 2009, 15:48 |
|
 |
Forumowicz |
 |
|
no więc zapewne 2 głośniki odrazu się nie spalą więc zacznij od najprostszych rzeczy. Po pierwsze sprawdź w ustawieniach radia czy nie masz ich wyłączonych np. balans. Potem sprawdź czy sygnał dochodzi do głośnika np. weź podłącz jakiś sprawdzony głośnik jeżeli zagra to znaczy że faktycznie głośniki uwalone. Jeżeli nie zagra to sprawdź ciągłość przewodów czy np nie jest gdzieś przerwany. Jeżeli dobre sprawdź czy od radia się nie odczepiło. Jeżeli wszystko gra to znaczy radio uwalone. Pozdrawiam
_________________ POMOGÂŁEM ---Kliknij POMĂGÂŁ
Moje BMW :
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=44836
|
|
Góra |
|
 |
davids3
|
Tytuł: Napisane: 20 kwietnia 2009, 17:40 |
|
 |
Częsty bywalec |
Posty: 761 Lokalizacja: wml Moje BMW: 525i Kod silnika: N52b25
|
własnie wróciłem z testów. odłączyłem stary głosnik podłaczyłem jakiś inny i grał czyli głosniki spalone, aż dziwne że obydwa no ale . ;]
|
|
Góra |
|
 |
kowal1X2
|
Tytuł: Napisane: 21 kwietnia 2009, 07:32 |
|
 |
Forumowicz |
 |
|
no to widać pech byle Tobie dalej nie paliło głośników. Bo czasami może Tobie i nowe po czasie spalić. Bo od tak sobie głośniki sie nie przepalają. No ale może będzie dobrze.
_________________ POMOGÂŁEM ---Kliknij POMĂGÂŁ
Moje BMW :
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=44836
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |