BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 01:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Szał Elektoniki :0
PostNapisane: 12 czerwca 2009, 19:14 
Pierwsze kroki

Witam mam problem ze swoim e39 3.0d 2000r zajezdzam pod hurtownie poszedlem kupic to czego potrzebowalem wsiadam wkladam klucz do stracyjki krece i nic i tak kilka razy i po 15 minutach postoju odpalilem ale zauwazylem ze przestal mi dzialac pilot od centrala (mam ten ze straleczka ktora otwiera i ze smigielkiem ktore zamyka) ani ten ktorego uzywam nie dziala ani zapasowy ale centralny dziala bo sprawdzalem guzikiem w srodku jakby tego bylo malo przestala dzialac klima i od czasu do czasu wpomaganie ciezej chodzi ! co jest grane nigdy wczesniej nie maialem takich problemow moze ktos juz mial takie problemy ?? Co mam robic ?? A dodam jeszcze ze probowalem zakodowac klucz i nic ani jeden ani drugi... Prosze o pomoc i pozdrawiam

A i jeszcze posiadam elektrycznie ustawiana kierownice ktora sama dostosowuje sie do moich ustawien po tym jak przekrece zaplon teraz jak juz zapale to dopiero schodzi na dol

Ostatnio edytowano 22 czerwca 2009, 07:20 przez bulkowsky, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 16:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
W twoim kluczyku jest akumulatorek, ( w starszych jest wymienna bateryjka ).
Ładuje go zamek włącznika zapłonu
Musisz po odpaleniu zrobić jakąś dłuższą trase z danym kluczykiem ( nie powiem jak długą bo instrukcja o tym nie napisała ) i powinien się naładowac.
Mozliwe że są przypadki uszkodzeń tych akumulatorków, ale osobiscie nie słuyszałem.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 16:27 
Pierwsze kroki

wiem kolego ale nie tylko problem w kluczyku :( a klima a czujnik wycieraczek nawet mrugam dlugimi to jakos tak muli ze raz swieci kontrolka raz nie swieci sa krotkie a kilka sekund swieci ?? O co kaman??

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2009, 11:20 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 325iA Cabrio
Kod silnika: M54B25
Garaż: R1200GSA K25, E61 520d LCI
Po pierwsze sprawdz aku. Moze jest na wykonczeniu. W roku 2000 byl zmiana kluczykow. Jesli masz stary klucz

[centre]Obrazek[/centre] to najprawdopobniej pada Ci bateria(powinien pokazac sie komunikat na liczniku).

Jesli matomiast masz nowy klucz

Obrazek to bateria w nim jest ladowana podczas jazdy wiec problem bedzie tkwil w czym innym.

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 12:29 
Pierwsze kroki

Witam czekam na jakiegos konkretnego elektronika bo jest cos dziwnego z moim autkiem bylem u w miare dobrego goscia i mowil ze komputer nie moze sie polaczyc z modulem komfortu ze poprost tak jakby go nie bylo zero polaczenia (sorka za jezyk czysto amatorski ale nie znam sie na tym )

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, 21:02 
Pierwsze kroki

U mnie jest coś podobnego czasami ginie mi prąd,ale jak otworze drzwi to wszystko wraca do normy

W jednym momęcie przestaje mi działac wspomaganie jak wyłącze i włącze auto to działa normalnie...

Przestał mi nagle dziłac jeden pilot na szczęscie drugi działa...

Coś dziwnie się zachowuje cała elektronika

Kiedyś mi mówił o takiej sytuacji jeden kolega i pokazywał mi na miejsce gdzie
znajduje się jeż...czy to możliwe,że jeż może spowodowac takie cyrki w aucie??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1