BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] jakie wzmacniacz pod dls rs6
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, 16:44 
Forumowicz

witam.jak w temacie co byscie polecicli pod te glosniczki?bede montowal tez sub w bagazniku raczej jakis mocniejszy bo mam blache za oparciem i musi sie przebic?i w zwiazku z tym co bardziej poelcacie 2 oddzielne wzmacniacze 1 pod glosniki a 2 pod suba czy da rade jeden?np ten DLS CA 41?doradzcie mi bo po malu zaczynam kompletowac sprzet i nie chce popelnic gafy!
ps.moze jest na forum osoba z okolic ciechanowa lub z wawy ktora pomoze dobrac mi sprzet i zajac sie montazem?
dzieki,pozdrawiam
moze jakiegos konkretnego suba byscie tez polecicli zeby dal rade tej blasze!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, 22:41 
Forumowicz

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B16
Wreszcie jakiś konkret :] DO DLS RS6 nie potrzeba jakiegoś mega mocnego wzmaka, ale za to musi być konkretny pod względem jakości. Osobiście mogę Ci polecić coś z u deminision, genesis, audison itp. marki będa chyba najlepsze. Wystarczy 2 kanałówka z moca pomiędzy 50 a 75W RMS przy 4ohm. Co do tego czy użyć jednego czy dwóch wzmacniaczy to oczywiste jest to, że dwóch. Najlepszym wzmakiem do subwoofera będzie jakiś mono. Jeśli chcesz mieć dużo bass`u, a nie zależy CI na mega jakości to proponuję sonic`a 15` i do niego jakiś wzmak pokroju sinuslive SLA. Bass będzie na pewno bardzo mocny, ale z jakością będziesz do tyłu.

"Gdyby Bóg popierał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach"

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 09:37 
Forumowicz

wielkie dzieki kolego.nie no zalezy i przedewszystkim na jakosci a potem na mocy.wiec moze polec jakis konkretny subzeby spelnilswoje zadanie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 12:35 
Forumowicz

AHA no chyba, że tak ;) Nie wiem ile pieniędzy chcesz przeznaczy na to, ale skoro interesuje Cie jakość to pewnie nie mało http://allegro.pl/item698695500_dls_iri ... _basu.html i wzmak http://allegro.pl/item705277157_steg_k2 ... awcow.html to na pewno Cie zadowoli ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 17:01 
Forumowicz

nie no kolego moze ciut taniej haha tak do 2 tys chcialbym sie wyrobic!

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 17:25 
Forumowicz

;) spoczend :hyhy: tak do 2 tys. można posłuchać dobrego bass`u. Można też wyrwać dobre używki :] DLS ULTIMATE SP12i
http://allegro.pl/item707735250_dls_ult ... _nowy.html Według mnie mega głośnik. 500RMS, a potrafi zamieszać nieziemsko, a przy tym nie tracąc na jakości przy słuchaniu w granicach rozsądku :P myślę, że jak zagadasz z gościem to Ci go odda za 700zł ;) a co do wzmaka to myślę, że ten steg będzie też ok do niego chyba, że coś ciut tańszego http://allegro.pl/item708227575_rockfor ... lecam.html możesz się pokusić o tego. Mocy w końcu nigdy za wiele :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1