BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 20:51 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Alpinka duzo lepsza niz pioneer. Pioneer ma scierajace przyciski, podobno gorsza jakosc dzwieku (ja nie mam tak wyczulonego sluchu). Sa tansze i jest na nie wiecej amatorow niz na alpinke ale wierz mi ze za nia warto placic. Szukaj modelu pod kolor i zapomnij o innych. Ja w oplu mialem seryjnego blaupunkta i seryjne glosniki. Zmiana radyjka poprawila dzwiek bardzo wyraznie. Zmiana glosnikow dala tez pozytywny skutek ale juz troche mniejszy.

Jak chcesz audio po kosztach to kupuj tania alpinke, do bagaznika skrzynka i wzmak a z przodu glosniki najlepiej 16cm. Tyl olej, zamontuj tez jakies nie za drogie piszczki i masz super dzwiek za mala kase. Ktos z forum proponowal mi wykonanie maskownic ktore bardzo ladnie pozwalaja umiejscowic glosniki w drzwiach.

Zapomnij o innych radyjkach niz alpine, glosniki mam jbl ale znajdziesz cos rownie dobrego ale tanszego. Nie idz na ilosc tylko jakosc i pamietaj o dobrych kablach. Sporo czytaj, na pewno chlopaki z forum ulozyli juz wiele ciekawych zestawow i ktorys Ci przypasuje.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 21:06 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43
dobra wiec jestem juz nastawiony na alpine cde-9872rm z bursztynowym..kupuje w avansie bo jest za 400zl a z neta nie chce bo w razie gwarancji niechce mi sie bawic w wysylanie.Tylko chce wiedziec czy poprostu jak je kupie to wypinam stare,wpinam nowe i juz..czy ta kostka iso z zestawu pasi czy musze cos kupic?Gosniki zostaja seryjne...jak narazie

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 21:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: N46B20A
Jesli nie miales nic dlubane przy instalacji a pewnie nie bo masz ori radio to musisz kupic taka przelotke jak podal Morfii... Oryginalna instalacja jest zakonczona fabryczny "wtykiem bmw" a nie iso...

Zawsze mozesz odciac fabryczny wtyk i "zarobic" iso, troche to jednak barbarzynki postepek lepiej zainwestowac pare zlotych w przelotke :)

Morfii napisał(a):
A kostka...
http://allegro.pl/item696224978_kostka_ ... rover.html
Ale najlepiej wyjmij radyjko odczep kostkę i sprawdź czy wtyczki są takie jak na foto :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 22:15 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
mr.rock, spokojnie ci ta przejściówka z ory. kostki BMW na ISO się tam zmieści i kosztuje nie całe 10zł! nie ma co się bawić!

PS.
Co ma ci się popsuć w radyjku ///ALPINE ??? to czy kupisz w avans czy necie to, to samo...
Ino 50 zł taniej...
Radyjko ci się nie popsuje a jak spalisz podczas podłączania to i tak ci gwarancji nie uznają :looka: :looka: nie bój się kupować na allegro... jest taniej... tylko uważaj na używki :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2009, 09:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Polecam sklepy internetowe, lepiej podchodza do gwarancji. aukcje sa wg prawa mniej korzystne dla kupujacego, chyba ze sprzedajacy sie poczuwa i wystawi paragon. Poza tym alpinka chyba daja wlasny serwis wiec interesuje Cie tylko dowod zakupu oraz karta gwarancyjna. Avans odradzam ze wzgledu na cene, maja duza przebitke nawet wzgledem mojego sklepu.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2009, 10:32 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43
Witam.Na allegro znalazlem typa co ma wlasnie te radyjko a sklep ma na terenie gieldy samochodowej ktora jest niedaleko mnie i w tym tygodniu juz jade kupic.
http://allegro.pl/item717802621_alpine_ ... ealer.html

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1