BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] Jaką moc ma oryginalne radio Business i 4 głośniki ?
PostNapisane: 17 lutego 2007, 09:38 
Myślę o podniesieniu mocy grającej mam standard e46 318i radio Business + 4 głośniki.U kumpla e46 330i (właśnie na sprzedaż !) siedzi harman kardon i szczerze nie powala mnie to nagłośnienie niby tyle tych głośników, gra o niebo lepiej przynajmniej bassy ale jakim kosztem.W innych autach przeciętne (alpin) radyjko + wzmacniacz czterokanałowy i gra mistrz !

Nie chciał bym wywalać oryginału, tylko podpiąć wzmacniacz i zmienić głośniki jak trzeba ?

Ma ktoś już jakieś doświadczenia z e46 ?

A i iszcze jedno jakie głośniki pasują w oryginalne dziury (rozmiar) ?

Pozdrawiam.

Tytuł: Re:[e46]Jaką moc ma oryginalne radio Business i 4 głośniki ?
PostNapisane: 17 lutego 2007, 12:32 
Zacna persona forum

eclip napisał(a):
Myślę o podniesieniu mocy grającej mam standard e46 318i radio Business + 4 głośniki.U kumpla e46 330i (właśnie na sprzedaż !) siedzi harman kardon i szczerze nie powala mnie to nagłośnienie niby tyle tych głośników, gra o niebo lepiej przynajmniej bassy ale jakim kosztem.W innych autach przeciętne (alpin) radyjko + wzmacniacz czterokanałowy i gra mistrz !

Nie chciał bym wywalać oryginału, tylko podpiąć wzmacniacz i zmienić głośniki jak trzeba ?

Ma ktoś już jakieś doświadczenia z e46 ?

A i iszcze jedno jakie głośniki pasują w oryginalne dziury (rozmiar) ?

Pozdrawiam.

z przodu w drzwiach są pewnie 13. a z tyłu pod szybą 16 i do tego dosyć duże tweetery przy lusterkach. co chcesz zyskać zmieniając audio? wiekszy bass? czystrze brzmienie? detaliczność? jest dużo opcji... na Twoim miejscu zaczą byłm od wygłuszenia drzwi i stabilnego montażu głośników, bo z tego co widziałem u kolegi to głośnik jest przykręcony do tapicerki co jest raczej kiepskim pomysłem. jak jesteś zdolniacha to taką operacje możesz samemu zrobić wymaga to jednak dokładności czasu, nerwów i narzędzi. o ile dobrze pamiętam w drzwiach jest spote pole do popisu jeśli chodzi o mątarz głośników w przednich drzwiach:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2007, 16:59 
Nie chodzi mi o bass, najchętniej włożyłbym w oryginalne miejsca najmocniejsze głośniki i do tego odpowiedni wzmacniacz.

Wysoko tonowych nie mam.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2007, 21:53 
Zacna persona forum

jeżeli chodzi o bas to zobacz czy to radio ma wyjście na wzmacniasz. albo zapytaj się na jakimś forum car audio:) na bank Ci powiedzą...:D w tedy zostaje Ci zainwestować w suba i wzmacniacz. widze że skoro nie masz tweeterów to chyba obojętne jest dla Ciebie jakie masz radio i czy brzmienie jest lepsze czy gorsze... może się myle proppo głośnika to nie kupuj tuby tylko skrzynke bo są lepsze. a ten bas to ma być takie podkreślenie czy ma łupnąć ??

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2007, 22:58 
Forumowicz

Moje BMW: E61 520d
Kod silnika: M47N2
Hej,

moze troszke odbiegne od tematu, nie miejcie mi tego za zle...
ale zapytac musze, posiadam ten sam model bmw co autor pierwszego postu, mam takie same radijko i problem z nim.
a mianowicie 2 miesiace temu zdemontowalem zestaw glosno mowiacy, po calej operacji za kazdym razem gdy przekrecalem kluczyk w stacyjce, na wyswietlaczu radia pokazywal mi sie komunikat PHONE ale zarazl znikal po chwili, jednak od kilku dni wlaczyl sie na dobre i nie chce zniknac, co za tym idzie jezdze bez muzyki.. probowalem juz wymieniac bezpieczniki jednak na prozno, nadal nic.
jesli kto wie co moze byc przyczyna lub chociaz ma jakies podejrzenia prosze o pomoc...

dzieki pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2007, 10:16 
Pierwsze kroki

a ja zadam takie pytanie.....jesli sie nie ma w radiu wyjscia na wzmacniacz to mozna go podlączyc do kabli od glosników?

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2007, 11:59 
Zacna persona forum

DamianoLG napisał(a):
a ja zadam takie pytanie.....jesli sie nie ma w radiu wyjscia na wzmacniacz to mozna go podlączyc do kabli od glosników?

można jeśli wzmacniacz posiada wejście hi imput. mój kumpel zrobił tak w T4 i jakoś to grało.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2007, 14:30 
Uzależniony od forum :)

albo sa tez takie "przejsciówki" że od niego wychodzi sygnał normalny ale nieiwem jakościowo jak one wychodzą...

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2007, 16:24 
Pierwsze kroki

misssiaq6 napisał(a):
mój kumpel zrobił tak w T4 i jakoś to grało

a jak bylo z jakoscia dzwieku?

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2007, 11:34 
Częsty bywalec

podpiecie wzmaka przez hi input albo przez jakis adapter do kotrego podlaczacie przewody glosnikowe a wychodzi chinch to liipa... tez tak chcialem zrobic kiedys i jak uslyszalem ile wzmak tracil to kupilem nowe radio... I z tego co sie orienowalem to zeby znalezc lepszy wzmak z takim wejsciem tez trzeba bylo troche poszukac, przewaznie te wejscia mialy jakies pseudo wzmacniacze firmy np FIRST :mur: :mur:. Jezeli uwazasz ze audio masz kiepskiej jakosci zrob je od nowa, powoli ale starannie... Nie mowie o wydawaniu kilku tysiecy na audio ale pociagnij dobre grube przewody kup radyjko z wyjsciem na wzmaka (najlepiej z dwoma zebys mogl 4kanalowego wzmaka podlaczyc), wzmaka 4 kanalowego i komplecik glosnikow w miejsca seryjnych a jak CI to nie wystaraczy to skrzynke...
Nie jestem specem od car audio wiec jak cos zle napisalem to przepraszam i prosze zebyscie mnie poprawili :wstyd:

Moja była :( -> M52B25 Estoril blau power!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2007, 22:43 
Pierwsze kroki

wszystko fajnie ale ja chce sobie kupic orginalne radio bmw a te nie maja wyjscia na wzmacniacz wiec nic innego mi nie pozostaje jak podlaczenie wzmaka do kabli od glosników...

[ Dodano: 29 Październik 2007, 17:31 ]
witam potrzebuje szybkiej odpowiedzi....mam okazje kupic radio BMW CD Bussines Alpine za 550zl a nie mam kierownicy z multifunkca i nie wiem czy bez bede mogl sterowac tym radiem..... prosze o szybka odpowiedz

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 15:31 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: BMW MANIA
DamianoLG napisał(a):

A co powiecie na takie coś ?? Sub&Wzm

Jak by poprostu podpiąć sygnał z tylnich głośników, a moc była by ze wzmacniacza wbudowanego w skrzni?? Sory jak pisze głupoty :wstyd:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1