BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDIO] Zamontowanie zmieniarki w e46 touring z 2000r.
PostNapisane: 22 września 2009, 14:55 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Witam, chce zamontować oryginalną zmieniarkę do mojej e46, czytałem już bardzo dużo tematów ale wszystkie dotyczyły sedana i innego radia i bez nagłośnienia HK... A więc mam k pytanie ;)

1. muszę przeciągać jakieś kable czy są one gdzieś schowane tak jak w sedanach? W radiu są tylko dwie kostki biała i niebieska i nie ma miejsca na inne, w bagażniku mam czytnik navi MK2 i jakieś tunery. Niżej zdjęcie całego osprzętu w bagażniku... Z góry dzięki za pomoc :hyhy:

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 16:29 
Forumowicz

Mam jeszcze jedno pytanko... Gdzie znajduje sie tuner radiowy i tv w e46 touring?? Wyżej jest fotka mojego schowka w bagażniku i jak widać nie ma tam tych urządzeń... Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 18:31 
Częsty bywalec

Moje BMW: przeróżnie
witam, jak moge podepne sie takze pod problem, moze pomoze to tez komus na przyszlosc.
Czy zmieniarka pod NAVI PRO i H/K ma problem z zacinaniem sie? od poczatku nie dziala mi zmieniarka, jak naciskam wysuniecie magazynka to cos zamieli i koniec. Na radiu naciskam mode, wyskakuje cd i potem wraca spowrotem na tuner.
Podobny problem mialem w 750i E38 (navi pro, bez h/k) - zmieniarka podczas jazdy sie zaciela, ale nie drazylem dalej tego tematu.
To jakis feler?
Jakis tip?
Mam podpiete dvd pod tv, ale to chyba nie ma zadnego zwiazku z tym?

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 09:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: Szukam e60
Witam mam sedana 99' fabrycznie bez zmieniarki z navi 4:3. Kupilem uzywke z 2002 do tego zestaw kabli (zasilanacy nieorginalny kupiony od kolegi i sygnalowy oryginalny BMW) bo fabrycznie nie mialem. Zestaw podlaczylem do czytnika mk2 i wszystko smiga bez problemu nie zacina sie. Nawet po dziurach nie przeskakuje jestem calkowicie zadowolony ze zmieniarki. Z tego co sie orientuje to w kombi modul Mk2 montowany byl gdzies w okolicy kola zapasowego.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 18:07 
Forumowicz

zmieniarke już zamówiłem a kabelki załatwiłem sobie z angielskiego auta, jak przyjdzie mi zmieniarka to będę ją montował :) a jak podłączyć kabel zasilający? trzeba wpiąć się w jakieś kabelki?? aaa ten drugi to trzeba chyba podłączyć pod tuner radiowy.. Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 20:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: M54B22
gangsta666 napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanko... Gdzie znajduje sie tuner radiowy i tv w e46 touring?? Wyżej jest fotka mojego schowka w bagażniku i jak widać nie ma tam tych urządzeń... Pozdro

tuner radiowy i telewizyjny znajduje sie między kołem zapasowym a tylnim siedzeniem, trzeba odkręcić kilka nakretem i sciagnąć taka pułeczke ...pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 23:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: Szukam e60
dokladnie jak mowisz sygnalowy w tuner radiowy. A zasilajacy do istniejacej wiazki kabli jeden do plusa jeden do masy i jeedn do szyny I-bus taki bialy z zoltymi kropkami.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1