BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] [AUDIO] problem z radiem
PostNapisane: 29 września 2009, 18:21 
Pierwsze kroki

witam. mam problem z ori radiem w moim bmw. wlacza sie normalnie, nie dziala zaden przycisk na nic nie reaguje swieci sie na wyswietlaczu tylko napis fm0.00 i slychac jedna stacje ktorej nie moge zmienic ani dac glosniej. probowalem odlaczyc kleme od akumulatora zeby je zresetowac ale nawet nic to nie dalo bo powinien sie wlaczyc napis code, a tak owy sie nie pojawil. czy ktos wie co moglo sie stac?

Ostatnio edytowano 30 września 2009, 06:51 przez platyna, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 15:36 
Pierwsze kroki

czyli nikt mi nie pomoze z tym radiem.....

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 15:46 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=131331
spokojnie kolego. ludzie maja prace życie codzienne.

napisz jak do tego doszło .. wyciągałeś radio? piorun walną w Ciebie.. bawiłeś sie kablami? możne masz panel wyciągany? a może jakieś inne wytłumaczenie.. i najlepiej model.. oryginalne bylo pare wersji ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 17:56 
Pierwsze kroki

od momentu kiedy koles montowal mi alarm, wtedy przestalo dzialac, przypomne ze wymienialem komputer od centralnego zamka, ten ktory jest pod schowkiem, ale to nie ma chyba nic do rzeczy bo tam nie ma kabli od radia, i od momentu zamontowania alarmu dziala tylko jedna stacja i nic nie mozna nacinac nie reaguje zaden przycisk, a radio to bmw reverse rds

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 19:08 
Forumowicz

moja diagnoza brzmi... koleś który montował Ci ten alarm.. miał takie samo radio lecz zepsute.. no to zamiana. możesz jeszcze wyciągnąć radio popatrzeć w kostce czy jakieś kable nie wypadły.. ale od razu mowie Ci nie rob sobie nadziei kup nowe. gdyby nawet naprawa może byc droższa od samego radia.

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 19:55 
Pierwsze kroki

znaczy sie zamienic nie mogl to napewno bo stalem przy nim i mu pomagalem, to odpada, wyciagnac radio hmmm... mozesz dac mala instrukcje jak to zrobic?

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 21:11 
Forumowicz

nie ma problemu. każde radio wyciąga sie podobnie tzn. trzeba miec klucze zazwyczaj przy kupnie dostajesz, ale biorąc pod uwagę.. że to stare radio wiec ich na 100% nie masz, skombinuj śrubokręt dosyć cienki by wszedł miedzy radio a blachę do której jest przymocowane (z obu stron), musisz wyczuć styk w którym są zatrzaski metalowe i odgiąć je wtedy pociągnąć radio i wyjdzie. hmm ale nie wiem czy jest sens, jeżeli podczas instalacji centralnego/alarmu nie zostało wyciągnięte to nic tam nie zobaczysz. można mówić o awarii w końcu to radio juz nie takie młode +-15 lat, mogło paść niefartownie na ten dzień w którym montowali centralkę. ale sprawdź. może coś tam jest.

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 22:36 
Pierwsze kroki

wielkie dzieki stary za udzielenie pomocy :) jutro cos z tym pokombinuje, a jak nie to kupie nowe i po problemie ;p

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2009, 22:37 
Pierwsze kroki

wielkie dzieki stary za udzielenie pomocy :) jutro cos z tym pokombinuje, a jak nie to kupie nowe i po problemie ;p

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 04:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52tub25
Ja wyjmuje na gwozdzia :P 4 dopasowane do otworow gwozdzie i elegancko wylazi ;)
Moglo sie tez tak zdarzyc ze koles od alarmu odpinal akumulator przy wlaczonym radiu, gdzies czytalem ze nie powinno sie tak robic.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1