BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDIO] pabnel radia świeci jest godzina ale nie mozna włącz
PostNapisane: 1 października 2009, 19:25 
Pierwsze kroki

Witam przyjaciele mam duży problem z radiem w mojej bmw. posiadam radio bussines rds i na poczatku gubiło pamie wiec wiedziałem że radio jest już na wyczerpaniu, następnie pewnego razu jechałem i radio sie wyłączyło włączyło i jeszcze raz wyłączyło i od tego czasu nie mam radia. myślałem ze to radio padlo poprostu i kup0iłem drugie identyczne radio i śa te same objawy co w starym czyli mam godzine moge ją przestawic panel sie swieci ale nie moge uruchomic radia... dodam ze wszystkie bezpieczniki sprawdziłem i sa ok.. pomóżcie mi co to moze byc

pozdrawuiam klubowiczów

Ostatnio edytowano 1 października 2009, 19:56 przez audik12, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 20:06 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=131331
a teraz włączamy logiczne myślenie. poprzednie radio gubiło pamięć.. tak? tak podczas jazdy tak tak.. bezpieczniki dobre tak? tak. zmiana radia takie same objawy..

Rozwiązanie problemu. Sprawdź kostkę - przełamane kable które stykają i sie rozłączają podczas jazdy. norma.

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 21:54 
Pierwsze kroki

nie auto nie gubi pamieci w trakcie jazdy pwiem jeszcze raz od poczatku.. kupiłem to audo i na poczatku gubiło pamiec w ustawieniach to znaczy bas ok itd tylko rozłozenie na głosniki.. za kazdym wyłączeniem auta grały tylko glosniki w moich drzwiach. dziwiłem sie dlaczego tak jest wiec pojechałem do serwisu i powiedzieli mi ze radio jest na wykonczeniu... po jakis 3 miesiacach w czasie jazdy sluchalem muzyki i w pewnym momecie radio zgaslo pottem zapalilo sie i jeszcze raz zgaslo.. bardzo szybko to sie dzialo ale panel ciagle byl podswietlony i godzina tez byla.. pomyslalem ze radio padlo wiec kupilem nowe dzis je zalozylem i okazalo sie ze tez sie nie chce wlaczyc i ze swieci sie tylko panel i ze jest godzina moge ja ustawic itd ale za nic w swiecie nie chce sie wlaczyc.. i obojetnie czyt jak jade czy nie... poprostu nie wlacza sie... a wtedy co mrugalo tak szybko ze zapalalo sie i gaslo to bylo tylko raz i bardzo szybko mrugalo i juz teraz tak sie nie dzieje... to jest bmw e39 rok 8 na 99.. kostki mam wszystkie docisniete.. nie wiem co sie dzieje... bardzo prosze was przyjaciele o pilna pomoc...
licze na was.... pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 23:18 
Forumowicz

ah. nie rozumiesz kolego. ale postaram Ci wytłumaczyć to jak najprościej. wina w 1000% leży w zasilaniu... poproś znajomego ktory ma obejście z miernikiem - woltomierz niech sprawdzi jakie masz tam zasilanie.. na sucho czyli bez obciążenia.. odłączone radio.. i z obciążeniem ... podłączone radio. btw jakie kopiłeś radio? takie jakie miałeś poprzednio? ktoś grzebał - wymieniał kostki? łączył kable? a jeżeli nie to pójdź do znajomego i podłącz u niego swoje radio dla ocenienia gdzie szukać przyczyny. ale ja jestem pewny ze wina siedzi w zasilaniu.. wiesz Auta wraz z kablami starzeją sie.. zmęczenie materiału.. - czynniki atmosferyczne. zrob to co mowie.. sprawdź zasilanie.. jeżeli to wina w zasilaniu.. puść nowy kabel i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 09:34 
Pierwsze kroki

powiedz mi jeszcze kolego ktory kabel zasilajacy sprawdzic?? kupiłem takie samo i nikt przy tym nic nie grzebal... tam jest plus brazowy i sa 2 kostki jedna co wchodzi do tej czesci radia gdzie jest kaseta a druga tam gdzie jest powiedzmy pokretło od glosnosci radia i ktore sprawdzic?? obie kostki czy tylko jedna?

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 20:33 
Forumowicz

ah... jedna kostka to glosniki.. wiec od razu ja olej.. zrob zdjęcie tej 2 to Ci powiem które kable sprawdź. tylko zrob to szybko. bo jutro o 19 wyjeżdżam z kraju.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 12:21 
Pierwsze kroki

ok juz robie te zdjecia i wysylam ci

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1