BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] antena helikalna co myslicie ???
PostNapisane: 8 października 2009, 21:16 
Częsty bywalec

Garaż: było e46 320d <>

jest e92 335 <>
witam co myslicie o takiej antenie
http://www.allegro.pl/ite...m_promocja.html
HELIKALNA ANTENA CB PIRAT

podobno helikalne sa lepsze ma ktos taka moze ????
zastanawiam sie miedzy ta u gory podana w linku a SIRIO ML145<tylko ze hyba jednak wybiore helikalna bo ne chce co chwile kupowac nowej antenki ale prosze was o wypowiedzi na temat tego ustrojstwa:) plusem helikalnej nie trzeba stroic i mozna sobie zdejmowac calosc i nie stroic od nowa przey nastepnym zalozeniu na dach a mieszkam niestety na takiej ulicy gdzie ostatnio kradna nawet kable ostatnio znajomemu wyrwali kabel bata mial wykreconego
a antena na stale raczej odpada

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, 22:27 
Forumowicz

nie ten dział! helikal jest lepszy? no zależy kto czego oczekuje po antenie :D posiadałem PRESIDENT FLORIDA i teraz już nigdy nie kupię parcha max 5km zasięgu he he ale wracając do tematu link coś nie trybi ;) muszę się przyznać też mam chrapkę ale na SIRIO DELTA 27 :rotfl: jak i lemm'a turbo 2001. Ogolnie helikale złe nie są ale łatwo się łamią i to mi się najbardziej w nich nie podoba.
a dodam jeszcze żaden helikal dla mnie nie jest lepszy od 2 metrów lemma turbo 2001 lub Sirio TURBO 5000
A może lepiej już SIRIO DELTA 27? jak się uparłeś na helikale

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, 22:45 
Częsty bywalec

jest e92 335 <>
tylko nie chce montowanej wiercic dziurek w aucie itp interesuuje mnie magnes a florida i gorgia podobno maja gorsze osiagi od tej antenki tak i mowil znajomy ktory mial tego helikala no i nie ukeywam pracuje w tym sklepiku ale chcialem zasiegnac wiecej informacji z forum :) tu jest link
http://www.allegro.pl/item760694947_ant ... mocja.html tamten chyba wygasl aukcjia sie chyba skonczyla

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, 23:22 
Forumowy terrorysta

Dla mnie 2m bat w osobowce to totalna wiocha :dobani: . Osobowka szybko sie przemieszcza wiec zawsze jest w zasiegu, bo praktycznie co 3 auto ma teraz cb, po drugie im dluzsza antena tym wiecej sciaga zaklócen,a tego sie nie uniknie zwlaszcza w miescie.
Co presidenta floridy polecam, mam ją z unidenem 520, sprawdza sie,mowie o montazu na dachu.Przy montazu na klapie, florida to nie jest dobre rozwiaznanie poniewaz antena powinna wystawac ponad linie dachu. Na klapie mialem president hawaii na uchwycie sf-40.
Nie jest prawda, ze magnesowke trzeba kazdorazowo stroic. Wystarczy klasc ją w to samo miejsce, a takie miejsce mozna zaznaczyc naklejajac bezbarwna folię. Jesli chcesz krotka antene to mozesz tez wybrac antene magnesowa z podwojna cewka np Lemm AT1063.

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, 23:35 
Częsty bywalec

jest e92 335 <>
no mi sie wydaje juz nie nazywajac tego wiocha ale jak najkrotsza antenke do osobowki dlatego mysle o helikalnej bo krotka a zasieg ma jak prawie dwarazy jej dlugosc zwykla ta z mojego linku o tym piracie mowie chodzi o to ze ta 63 cxentymetrowa pracuje tak jak metrowka zwykla

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, 11:29 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
a co za różnica czy wrzucisz do bagażnika 1,5m antenę czy 60cm??? robicie problemy... mam SIRIO ML145 i nie ma żadnych problemów... bierz to co jest sprawdzone a nie to co może okazać się bublem!

i tak jak pisze kolega wyżej... magnetycznej anteny nie trzeba stroić cały czas... wystarczy stawiać w tym samym lub w pobliżu miejsca gdzie była ustawiona podczas strojenia!

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2009, 18:14 
Forumowicz

[quote="renoraines"]Dla mnie 2m bat w osobowce to totalna wiocha :dobani: ... bo praktycznie co 3 auto ma teraz cb, po drugie im dluzsza antena tym wiecej sciaga zaklócen,a tego sie nie uniknie zwlaszcza w miescie.
Co presidenta floridy polecam,

ha ha ha a ja nie polecam! dla mnie to Twoja florida jest ,,wiocha" :rotfl: i potem słychać co chwilę mobilki jak ścieka na.... mobilki sprawdzam radio ha ha mam cte ap 1700 na dachu i mam ok 15 km zasięgu! a że jest długa to leje na to :] to ma działać a nie wyglądać :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 19:44 
Forumowy terrorysta

2zerozero7 napisał(a):
no mi sie wydaje juz nie nazywajac tego wiocha ale jak najkrotsza antenke do osobowki

dokladnie, bo osobowka sie szybko przemieszcza i zawsze jest w zasiegu.

przemO7716 napisał(a):
ha ha ha a ja nie polecam! dla mnie to Twoja florida jest ,,wiocha" i potem słychać co chwilę mobilki jak ścieka na.... mobilki sprawdzam radio ha ha mam cte ap 1700 na dachu i mam ok 15 km zasięgu! a że jest długa to leje na to to ma działać a nie wyglądać

to zrob foto swojego auta z takim batem albo załóż 2m i wyslij do operacji tuning do dzialu wies tuning :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 21:14 
Pierwsze kroki

ja mam 160 cm i jestem z niego zadowolony. Jesli kto sie porusza po miescie to ok ale poza to juz dlugi bat :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 21:21 
Forumowicz

Moje BMW: G31
Kod silnika: B47
Ja z uwagi na uzależnienie od kawy z McDrive-a niczego dłuższego niż 1m na dach nie stawiam :rotfl: .
Z autopsji wiem, ze przyzwoita antena w okolicach 1-1,2m na klapie wystarcza do normalnego komunikowania się z innymi użytkownikami naszych dróg.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1