marjanhc napisał(a):
witam
na wstępie zaznaczam iż szukałem na forum ale nie znalazłem wszystkich ifnormacji

to tak:
mam bunie e36 rok prod 1995, posiadam centralny z kluczyka+domykanie szyb z kluczyka+elektryczny szyber (domykanie z kluczyka nie działa, nie wiem czy ma działać)
chciałbym zamontować sobie moduł żeby central chodził z pilota nie zależy mi na alarmie, byłem w zakładzie gdzie montują alarmy facet zaśpiewał 250zł, moim zdaniem troszkę dużo tym bardziej że siłowniki już są i teraz proszę was o pomoc w wyborze czegoś co będzie proste w montażu i przede wszystkim trwałe, wiem że lepiej wybrać coś polskiego niż chińszczyzne to po pierwsze, podstawową funkcją ma być tylko zamykanie+otwieranie, natomiast chciałbym jeszcze mieć 2 funkcje (jeżeli ich dodanie nie stanowi problemu)
1. domykanie/otwieranie szyb z pilota
2. nie wiem jak nazwać ale kumpel zrobił sobie w swojej a4 że naciska guziczek na pilocie i światła mu świecą prze kilka sekund, fajna sprawa jak idzie się w nocy z zakupami
3 jak wygląda sprawa ryglowania drzwi podczas jazdy?
dodam iż moje umiejętności są na prawdę na poziomie podstawowym, więc jeżeli ktoś ma gotowy schemat/opis jak to podłączyć to proszę podrzucić, a może macie pomysły na jakieś inne funkcje które można odpalić z pilota?
zapomniałem dodać, raczej nie interesują mnie piloty z grotami, a sam pilot ma być trwały żeby po miesiącu nie zeszła z niego srebrna farba
Witam. Ja zajmuję się od ładnych paru lat montażem różnego rodzaju zabezpieczeń jak i różnego rodzaju sterowników. Posiadam wiele sterowników i autoalarmów Polskiej renomowanej firmy "
Proxima". Odrazu Ci mówię odpuść sobie wszelkiego rodzaju sterowniki po 80 zł z allegro produkcji "No Name". Same problemy są z takimi wynalazkami.
Proponuję Ci sterownik Proxima SRP. Jest to sterownik, który posiada:
- dynamiczny zmienny kod,
-sterowanie centralnym zamkiem - sygnalizowanie kierunkowskazami,
- funkcja komfort,
- zamykanie podczas jazdy - po 10-u sekundach od zapalenia zapłonu zamek automatycznie się zamknie a po wyłączeniu zapłonu zamki zostaną otwarte,
- autozamykanie - czyli mozna zaprogramować sterownik że po 30 sekundach po wyłączeniu silnika i opuszczeniu pojazdu drzwi się automatycznie zamkną a następnie po 10 sekundach po automatycznym zamknięciu dzrwi otwiera na 5 sekund (umożliwiając ewentualne odzyskanie kluczyków) a następnie ostatecznie zamyka drzwi.
Cena to 160 zł + przesyłka.
Pozdrawiam.