BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [exx] Jak i czym profesionalnie wyciszyć drzwi ? Kilka Pytań
PostNapisane: 14 czerwca 2010, 18:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: f12, f30
Kod silnika: unknown
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=92390
www.http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=138967
Witam.
Przyszła pora na kolejny etap zmian.. tym razem mam zamiar wyciszyć drzwi Matami Bitumicznymi i mam kilka pytań czym jak niejlepiej wyciszyć?

przedstawiam foto znalezione w necie przykładowych drzwi. jak najlepiej okleić drzwi, czy tylko w środku, czy też pomiedzy tapicerką a blachą gdzie się ją montuje??

to zdjecie pokazuje tylko oklejenie z zewnatrz.
Obrazek

a te z kolei wyciszenie srodka
Obrazek

czerwone strzalki nic nie przedstawiają juz tak były.

Proszę o radę zeby zrobić to dobrze i tez same drzwi nie wazyły 500kg :D

wyciszalem bagaznik i klapa nabrała masy sporej hehe ze tak powiem ale przynajmniej nie lata cała

Obrazek
PASJA Polerska po godzinach... GALERIA
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [exx] Jak i czym profesionalnie wyciszyć drzwi ? Kilka Pytań
PostNapisane: 15 czerwca 2010, 17:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 7er e38
Czerwone drzwi to sa najtansze maty bitumiczne cos jak APP. Ja robie tak kupuje dekarke Soudal 10m dlugosci 30 szerowkosci i to mi wystarcza na dwoje drzwi wyklejenie od wewnatrz wieksze platy blachy, w srodku to wystarczy. Na zewnatrz pod boczek jak widzisz wszystkie te dziury w drzwiach musisz je wszystkie szczelnie pozamykac jakimis twardymi elementami i tutaj masz pole do popisu ( cienka plyta MDF, blacha alu, zabawa w zywicy i wlokno szklane) zatykajac tak otwory na nity czy wkrety zapewniasz sztywnosc komory ktora beda tworzyc drzwi dla wooferow, do sztywnosci musisz dodac jeszcze szczelnosc wiec na to wszystko jesli masz juz otwory montazowe ladnie pozatykane kladziesz maty bitumiczne lub taniej Dekarke.

U mnie bedzie to wygladalo nastepujaco:

Dekarka srodek drzwi, otwory montazowe w e38 jeden wielki u dolu drzwi zatykam plyta z MDF i na to ida APP miekkie dla szczelnosci i potem jak bedzie jeszcze brak sztywnosci to Dekarka.

O dystansach z MDFu niemusze mowic zeby glosnik przez nie byl przykrecony do drzwi :P.

Mam dekarki na tyle ze sam boczek pokusze sie wygluszyc od rodka zeby nic nie trzeszczalo, a o wage drzwi sie nie boj bo wiele to nie obciazy a od kilku kilo nic im nie bedzie :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1