BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E53] Bluetooth nie działa X5 E53
PostNapisane: 4 listopada 2009, 22:20 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam szanownych forumowiczow. Jako swierzo upieczony posiadacz E53 natknalem sie na problem ktory nie bardzo wiem jak rozwiazac. Otoz samochod wyposazony jest w moduł ULF i antene do bluetooth'a, jednakze w opcji telefon w systemie nie ma mozliwosci skanowania urzadzen BT. W aucie podpiety jest rowniez w podlokietniku adapter do jakiegos phona. Zastanawiam sie czy ten adapter nie odcina bluetootha. Moze ktos juz przerabiał podobny problem. Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki jak uruchomic BT.

P.s. Jesli temat juz byl to prosze o wyrozumialosc i podanie linku do tematu, ale szukajac musialem go widocznie przeoczyc.

Pozdrawiam :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2009, 00:35 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 535d e60
Kod silnika: M57N2
musisz wejsc w opcje BT i go wlaczyc, chyba jeszcze trzeba wlaczyc parowanie (nie ma opcji skanowania) nie pamietam ale to cos w rodzaju "polacz sie z telefonem", nie w opcji telefon tylko w ustawieniach/BT, po tych czynnosciach nie wydarzy sie nic, kolejne co musisz zrobic to wlaczyc wyszukiwanie w telefonie/wpisac kodzik, potem to samo w BT auta i powinno banglac
co najwazniejsze: upewnij sie, ze Twoj telefon jest kompatybilny bo mozesz mi wierzyc, ze z tym bywa roznie i nawet najbardziej popularne telefony nie chodza pod BT bmw lub dzialaja polowicznie

Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2009, 17:02 
Pierwsze kroki

Mam podobne wyposażenie jak ty i włączyłem moduł bluetootha INPA. Telefony IPhone i Nokia Sirocco znalazły mi moduł bluetootha w aucie. I to był jedyny raz jak mi znalazło auto :( Będę próbował z różnymi modelami jeszcze w specyfikacji po nr VIN na jednej ze stron pokazuje ze oryg powinna być 6310 ale też lipa :( Zrobie upgrade oprogramowania w niej i może to pomoże. Tak to u mnie było :) Oczywiście w ustawieniach MK IV brak menu z bluetoothem. Jeżeli uda Ci się połączyć po BT napisz jak tego dokonałeś.

Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2009, 18:40 
Forumowicz

Moje BMW: F10
Kod silnika: N57
Jeśli masz moduł Bluetooth to w Inpie wybierasz parowanie w telefonie wyskoczy prośba o hasło, wpisuje je i gdy tylko połączy z autem natychmiast wyłączasz zapłon.
Po następnym włączeniu zapłonu telefon będzie się łączył automatycznie.
Można tez uruchomić parowanie ręczne przez przytrzymanie przycisku w podłokietniku reszta tak samo....
Hasło do bluetooth jest na module.

Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2009, 18:44 
Forumowicz

Moje BMW: F10
Kod silnika: N57
A i działa chyba większość telefonów z bluetooth.
Ja łączę Iphone i SPV

Tytuł: Re: [E53] Bluetooth nie działa X5 E53
PostNapisane: 13 listopada 2009, 18:01 
Pierwsze kroki

w którym miejscu w INPIE jest parowanie. W menu activation jest jedynie wl BT i wył BT i to samo wł i wył modułu transportu. Nie widze nic innego. Dodam że w menu MKIV tez nie mam opcji BT a wINPIE w statusie pokazuje BT włączone i jest kod podany. z tym ze fony nie widzą modułu auta :( gdzie w x5 znajduje sie moduł telefonu i BT ?
O jakim przycisku mówiłeś w podłokietniku ?

Tytuł: Re: [E53] Bluetooth nie działa X5 E53
PostNapisane: 18 lipca 2010, 11:44 
Pierwsze kroki

Witam , odświeżę trochę temat bo mam ten sam problem ...

W którym miejscu w INPIe jest parowanie przez bluetooth bo też znalazłem tylko Włącz/Wyłącz BT ,
a klawisz w podłokietniku i na kierownicy nie reaguje ... Ewentualnie jak zresetować bluetooth ? bo kiedyś działało i udało mi się połączyć nawet kilka telefonów i wygląda na to , że się zawiesił? :mur: zablokował?

:hyhy:

... ... ...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1