BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 maja 2025, 08:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 20:31 
Forumowicz

Moje BMW: E61 530D ^^
Kod silnika: M57 D30 :]
Simoniak napisał(a):
nie wiem gdzie i za ile mozna takie cos kupic, ale chyba najskuteczniejsza ochrona przed kradzieza naszych autek :D :rotfl:

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=1QNWLx815Po

pozdrawiam

Serio myślałem, że to jest jakiś stary gruchot a nie plandeka :zdziwko: Ale u nas raczej by to się nie spisało :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, 21:00 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 530dA
Znalazłem alarm z fajnym "dźwiękiem"

http://www.youtube.com/watch?v=RxRMTtR5 ... re=related

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, 08:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Morfii napisał(a):
Kolego Pułkownik Zuber, rozwiń temat

Wpisz KOD w OBC. Wsadź dwa palce w "półeczkę" pod OBC, wypchnij OBC, odepnij kostki, odpal samochód...

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, 09:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
znalazlem jeszcze takie cos, tanie i skuteczne, bo nietypowe :P

http://rapidshare.com/files/267583126/o ... 1.jpg.html

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, 10:31 
Forumowicz

pod podnóżkiem lewej nogi po stronie kierowcy idą kable do pompy paliwa wstawiasz w nie przekaźnik + dodatkowy przekażnik na podtrzymanie napięcia po załączeniu do właczania pompy można użyć mikroswitha (taki maly przycisk) ukrytego gdzieś w aucie lub kontaktronu też ukrytego (kontaktron reaguje na pole magnetyczne ukryty pod plastikiem jest niewidoczny uruchamia się go magnesem) dodatkowo można zastosować układ podtrzymujący napiecie prze 30s w razie jak by nam uto prypadkowo zgasło nie trzeba wciskać guzika albo przykładać magnesu. całoś zasilamy plusem pojawiającym się po przekręceniu kluczyka w pozycje 2 (po wyłączeniu auta pompa się wyłączy sama z powodu braku zasilania(lub po 30s jak zastosujemy układ z opóznieniem i dodatoky plusem z aku . Proste rozwiazanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, 10:31 
Forumowicz

pod podnóżkiem lewej nogi po stronie kierowcy idą kable do pompy paliwa wstawiasz w nie przekaźnik + dodatkowy przekażnik na podtrzymanie napięcia po załączeniu do właczania pompy można użyć mikroswitha (taki maly przycisk) ukrytego gdzieś w aucie lub kontaktronu też ukrytego (kontaktron reaguje na pole magnetyczne ukryty pod plastikiem jest niewidoczny uruchamia się go magnesem) dodatkowo można zastosować układ podtrzymujący napiecie prze 30s w razie jak by nam uto prypadkowo zgasło nie trzeba wciskać guzika albo przykładać magnesu. całoś zasilamy plusem pojawiającym się po przekręceniu kluczyka w pozycje 2 (po wyłączeniu auta pompa się wyłączy sama z powodu braku zasilania(lub po 30s jak zastosujemy układ z opóznieniem i dodatoky plusem z aku . Proste rozwiazanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, 12:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
znalazlem cos o czym mowi kolega _VIRUS_, [oczywicie na forum]

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=47526

moim zdaniem bardzo fajny uklad, co najwazniejsze skuteczny i prosty
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, 13:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Fajnie opisujecie kto co ma w aucie jak bym był złodziejem połowa aut już by zniknęła ;)

Tytuł: Re:
PostNapisane: 11 czerwca 2010, 10:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 318is
Kod silnika: m42
Pułkownik Zuber napisał(a):
Morfii napisał(a):
Kolego Pułkownik Zuber, rozwiń temat

Wpisz KOD w OBC. Wsadź dwa palce w "półeczkę" pod OBC, wypchnij OBC, odepnij kostki, odpal samochód...

Sorry za odkopanie, ale właśnie miałem możliwość sprawdzenia tego sposobu organoleptycznie ;) Po zabezpieczeniu kodem w OBC, następnie wyjęciu OBC i odpięciu kostki dalej nie chce zapalić :D Co lepsze załącza się ciągły dźwięk klaksonu :D Panika na maxa, bo dźwięk głośniejszy niż alarmu oraz bardzo nietypowy. Przytrzymajcie klakson to poczujecie ;)

Z tego co kiedyś gdzieś czytałem to takie zabezpieczenie działa jak ktoś ma fabrycznie zamontowany OBC, nie na własną rękę ;) Sam jestem ciekaw jak to obejść w przypadku zapomnienia kodu ... 30minut z odpiętymi klemami nic nie daje ...

Tytuł: Re: [ALARM] Najprostrze zabezpieczenie autka przed odjazdem.....
PostNapisane: 11 czerwca 2010, 13:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
browar0707 napisał(a):
Sorry za odkopanie, ale właśnie miałem możliwość sprawdzenia tego sposobu organoleptycznie ;) Po zabezpieczeniu kodem w OBC, następnie wyjęciu OBC i odpięciu kostki dalej nie chce zapalić :D Co lepsze załącza się ciągły dźwięk klaksonu :D Panika na maxa, bo dźwięk głośniejszy niż alarmu oraz bardzo nietypowy. Przytrzymajcie klakson to poczujecie ;)

Z tego co kiedyś gdzieś czytałem to takie zabezpieczenie działa jak ktoś ma fabrycznie zamontowany OBC, nie na własną rękę ;) Sam jestem ciekaw jak to obejść w przypadku zapomnienia kodu ... 30minut z odpiętymi klemami nic nie daje ...

Na OBC jest sposob, ale nie poprzez odpiecie komputerka. Z wiadomych przyczyn nie bede opisywal jak.

PostNapisane: 11 czerwca 2010, 16:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: f12, f30
Kod silnika: unknown
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=92390
www.http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=138967
a ja mam cos takiego ze pozycja kluczka na 1 nic sie nie dzieje tylko kreci dopiero jak dotke coś w aucie w dwóch miejscach zapalają sie kontroli ale tylko na pewnien czas jak nie odpale to znów zgasną, mało tego to co musze dotknąć w dwóch miejscach musi być chwilowe i w tym samym momęcie nie ze jedno miejsce trzymam a dopiero potem szukam drugiego musi byc raz i w tym samym czasie, takie zabezpieczenie zamontował poprzedni wlasciciel i powiem szczerze ze ja z poczatku wiedzialem co i gdzie zlapac a i tak nie moglem odpalic auta, hehe nie wiem jak to zrobiono oby sie nie popsuło nigdy,

Obrazek
PASJA Polerska po godzinach... GALERIA
Obrazek

PostNapisane: 11 czerwca 2010, 20:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 318is
Kod silnika: m42
incoming napisał(a):
a ja mam cos takiego ze pozycja kluczka na 1 nic sie nie dzieje tylko kreci dopiero jak dotke coś w aucie w dwóch miejscach zapalają sie kontroli ale tylko na pewnien czas jak nie odpale to znów zgasną, mało tego to co musze dotknąć w dwóch miejscach musi być chwilowe i w tym samym momęcie nie ze jedno miejsce trzymam a dopiero potem szukam drugiego musi byc raz i w tym samym czasie, takie zabezpieczenie zamontował poprzedni wlasciciel i powiem szczerze ze ja z poczatku wiedzialem co i gdzie zlapac a i tak nie moglem odpalic auta, hehe nie wiem jak to zrobiono oby sie nie popsuło nigdy,

Głupie zabezpieczenie, bo jak się naelektryzujesz przed burzą szczególnie to za chiny nie odpalisz, bo to działa jak podpięcie pod masę, ale skoro przewodzisz jony ujemne to jesteś naładowany...

Tytuł: Re:
PostNapisane: 11 czerwca 2010, 21:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
KRI$ napisał(a):
ja u siebie będę robił cos takiego
Przekręcam kluczyk w pozycje zaplon, jednak cewka jest odcieta. Wlaczam radio ktore podaje sterownie na przekaznik ktory podaje napiecie na cewke. I dzieki temu moge odpalic samochod.Podłączone będzie pod sterowanie elektryczna antena na ktorej po wlaczeniu radia pojawia sie 12V.
Generalnie taki układ znalazłem kiedyś na pewnym forum wiadomo będzie trzeba wprowadzić kilka modyfikacji dostosować do e36 ale tu tylko chciałem nakreślić pewien zarys zabezpieczania)
Radio włącza się zaraz po przekręceniu kluczyka czyli automatycznie idzie zasilanie jedyny wymóg to radio z panelem biorę panel i po sprawie nikt nie odpali samochodu

Gorzej jak ukradną radio ale to już inna bajka

Pamietaj o 1 rzeczy + radia nie moze gasnac w momencie odpalenia bo bedzie ginal + na zalaczanie anteny i wogole nie odpalisz auta heheh

PostNapisane: 11 czerwca 2010, 21:37 
Pierwsze kroki

incoming napisał(a):

I nawet wiem już gdzie masz immobilization point...dzieki hahahaha...zabezpieczenie w cholere nieskuteczne

PostNapisane: 11 czerwca 2010, 22:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
To z pompą paliwa jest oklepanym, pomysłem, byle złodziej przyjdzie, poprowadzi sobie kable bezpośrednio do pompy paliwa i odjedzie.

Jeśli ma być z pompą paliwa to najlepiej zrobić układzik na przekaźniku czasowym, taki złodziej normalnie odpali auto, przejedzie 20 może 30 metrów i lipa, a na włączonym zapłonie będzie słychać pompę jak chodzi, i auto będzie odpalać. Taki złodziej, któremu auto zatrzyma się na środku drogi nie będzie miał już czasu, żeby kombinować nad rozwiązaniem problemu.

Generalnie im nowsze auto i więcej elektroniki tym bardziej można szaleć z własnymi zabezpieczeniami.

PostNapisane: 13 czerwca 2010, 08:36 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E38 & E36 QP
Ja mam troszeczkę inny patent na przekaźnikach.. Żeby odpalić autko muszę najpierw włączyć zapłon, nacisnąć ukryty przycisk i dopiero można odpalić.. Mam dwa rozcięcia, zapłon i rozrusznik.. Sam rozrusznik można obejść, odpalić na pycha, ale zapłon :rotfl: Jakby ktoś chciał schemacik to służę pomocą :) Później można sobie dowolnie skonfigurować, np zamiast przycisku kilknąć długimi światłami itd..

PostNapisane: 14 czerwca 2010, 11:17 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46
Myślę że taki alarm wystarczy i każdemu się odechce :D

http://www.youtube.com/watch?v=YgcUf-diR-g&NR=1&feature=fvwp

Pozdro

PostNapisane: 12 listopada 2010, 10:36 
Pierwsze kroki

Heheh dobre...choć pewnie gapie uważaliby że to zabawa:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1