BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Czy warto kupić radio cd oryginał ?
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 09:40 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90
Kod silnika: N43
Witam
Mam w bumie oryginalne radio na kasety chcę zmienić je na oryginał z cd ale jest to stosunkowo duży wydatek. Na Allegro od 600 zł . Czy jakość dzwięku jest warta tych pieniędzy ? czy może lepiej kupić jakiegoś JVC-a za 600 do 800 zł będzie już konkretny i w dodatku nowy. Proszę o wasze opinie jak spisują się oryginalne cd w E46.

Ostatnio edytowano 24 sierpnia 2008, 21:40 przez Andrzej Olejnic, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 09:50 
Forumowicz

Moje BMW: e60 535d
Kod silnika: M57
zależy na czym ci zależy:)Jeżeli na ładnym wyglądzie i normalnym amatorskim słuchniu radyjka to bierz oryginał.Jeżeli natomiast jesteśmelomanem i lubisz dobre czyste dźwięki bierz markowe radio bo żaden oryginał nie da ci takiego efektu jak dobra alpina czy jvc

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 17:14 
Pierwsze kroki

a wjecie moze czy do seryjnego radia cd mozna podlaczyc wzmacniacz??

Tytuł: Re: Czy warto kupić radio cd oryginał do E46 ?
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 17:27 
Forumowicz

Andrzej Olejnic napisał(a):
Witam
Mam w bumie oryginalne radio na kasety chcę zmienić je na oryginał z cd ale jest to stosunkowo duży wydatek. Na Allegro od 600 zł . Czy jakość dzwięku jest warta tych pieniędzy ? czy może lepiej kupić jakiegoś JVC-a za 600 do 800 zł będzie już konkretny i w dodatku nowy. Proszę o wasze opinie jak spisują się oryginalne cd w E46.

Wiesz co ja mam bardzo dobre radi do sprzedania nowe

JVC KD-DV4402 DVD Divx
http://www.allegro.pl/item417329511_jvc ... sklep.html

Jak bys je chcial to daj znac
dalem za nie 650mam papiery odam ci je za 450 nie bylo uzywane

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 19:47 
Forumowicz

Moje BMW: E90 LCI 330D
Kod silnika: N57D30
Radia dla BMW robi ALPINE, przynajmniej ja mam takie. Po podłączeniu dobrego wzamcniacz i dobrych głośników gra bardzo dobrze i nie szpeci żaden gadżet na środku deski, tylko wszystko wygląda na oryginał.

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2008, 00:18 
Pierwsze kroki

O ALPINE to nie slyszalem tylko o BLAUPUNKT i PHILIPS no ale moze jest :D ja mam BLAUPUNKTA i nie widze tam wyjscia na wzmacniacz np. CINCH :/ tam jest jakies inne podlaczenie czy po prostu nie moge podlaczyc??

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2008, 00:45 
Forumowicz

Moje BMW: 320d
Kod silnika: N47
moim zdaniem to nie e36 zeby zmieniac radia typu mp3, kokpit tam jest juz jnny wiekszy potęzniejszy wiec bardzo ładnie sie komponuje z ori radiem

Tak ze w zupełnosci zadowolisz sie zmieniarka do twojego kaseciaka -Naprawde super rozwiazanie ;)

ale to tylko moje zdanie Pozdrawiam

STYL I KLASA-------->MOJA BYÂŁA MAÂŁOLATA :07:

Obrazek

Trzeba siĂŞ cieszyĂŚ z tego co siĂŞ ma, bo zawsze mogloby sie wogole nie mieĂŚ nic lub mogÂłoby sie mieĂŚ gorzej...

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2008, 01:20 
Forumowicz

Moje BMW: 320d
Kod silnika: N47
krzysztof325 napisał(a):
Radia dla BMW robi ALPINE, przynajmniej ja mam takie. Po podłączeniu dobrego wzamcniacz i dobrych głośników gra bardzo dobrze i nie szpeci żaden gadżet na środku deski, tylko wszystko wygląda na oryginał.

Zgadzam si w zupełmosci z tobą ;)

STYL I KLASA-------->MOJA BYÂŁA MAÂŁOLATA :07:

Obrazek

Trzeba siĂŞ cieszyĂŚ z tego co siĂŞ ma, bo zawsze mogloby sie wogole nie mieĂŚ nic lub mogÂłoby sie mieĂŚ gorzej...

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2008, 05:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 / CBR F4
Kod silnika: M47 / 600cc
tylko oryginał !!! :) w nic innego bym się nie bawił :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2008, 07:55 
Uzależniony od forum :)

Wzmacniacz zawsze można podłączyć po wysokim :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2008, 13:48 
Poszukaj zanim zapytasz

MAM TEN SAM PROBLEM I SIE ZASTANAWIAM CO ZROBIC I JAK Z RADIEMKASETOWYM - CZY GO ZMIENIC NA CD CZY PODPIAC SIE DO NIEGO !? JAKIS PLASTIK POPSULBY WYGLAD !!

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2008, 19:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90
Kod silnika: N43
Miałem już założonego JVC, na tych samych głośnikach grał zdecydowanie lepiej niż oryginalny kaseciak jednak w ramce jaką trzeba założyć wygląda średnio.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 12:09 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320i
Kod silnika: M52
No to się dołącze do dyskusji szukam właśnie radia na cd orginalnego( obecnie mam kaseciaka) i patrząc na ogłoszenia z alegro odniosłem wrażenie ze takie radia CD róznią się wejściami z tyłu, chodzi o to że te z przed liftu (2001) mają inne wejście na antene ( chyba) Ja szukam takiego akuratnego do mojego z 1999r.
Wyprowadzcie mnie z błedu jeżeli się myle ale wydaje mi się że kupując radio z samochodu po lifcie do mojego nie podejdzie mam racje czy nie:)?

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 13:12 
Pierwsze kroki

klubowicze polecam zkup transmitera fm i macie orginalne radyjko i 4 GB muzyki gorąco polecam ja to u siebie zrobiłem i jestem zadowolony :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 16:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
a ja zostawilem sobie oryginalne radyjko a zainstalowałem zmieniarke ;) gra i buczy :hyhy:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 19:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: G30 520d M-pakiet
Kod silnika: B47
Jimmy Boy jesli bedzie inna wtyczka do anteny to zakladasz przejsciowke i po problemie. Ja wymienilem z kaseciaka na CD i wszystko ladnie pasuje a jesli ktos chcialby podlaczyc wzmacniacz do oryginalnego radia to slyszalem ze elektronicy dorabiaja wyjscie na wzmak i wszystko dziala.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 23:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330CI
Kod silnika: M54 B30
guzior napisał(a):
Jimmy Boy jesli ktos chcialby podlaczyc wzmacniacz do oryginalnego radia to slyszalem ze elektronicy dorabiaja wyjscie na wzmak i wszystko dziala.

Jasne że tak, mi dorabiał takie urządzonko kolega elektronik. jest to mała puszka z jednej strony są 4 czy 5 kabelków a z drugiej dwie pary czincz . bierzesz zasilanie z tylnych głośników z jednego i z drugiego po plusie podpinasz do dwóch z pięciu kabli, zostaje trzy, do trzeciego podpinasz plus do czwartego minus i zostaje jeden ,jest to remote controle do sterowania wzmacniaczem. podpinasz go do wzmaka żeby się włączał i wyłączał w chwili włączania lub wyłączania radia. mi było to potrzebne do podpięcia subwoofera. czincze mają na wyjściu 2,5-3 volty(bardzo dobry wynik). Po podłączeniu subwoofera spokojnie wystarcza mi nagłośnienie z seryjnego radia, naprawdę sympatycznie gra. Subwoofer JBL Power , wzmacniacz JBL Power 600RMS na mostku, Kondensator 1 Farad, Gruube kable i bezpiecznik ;) BASS wymiata nieźle :rotfl: :rotfl:

Obrazek

Moje 330CI - viewtopic.php?t=51439

Moje K6 - viewtopic.php?f=60&t=73717

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 08:26 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320i
Kod silnika: M52
Czyli rozumiem że kupując radio CD orginalne do swojego z 99r nie ważne z jakiego modelu pochodzi i z jakiego jest rocznika będzie pasowało tak? przed liftem po lifcie nie ma to znaczenia tak? Wymieniam i gra czy tak jak obrazowo opisał to kolega

Ulinek mam transmiter mam tą kasete z kabelkiem to wszystko to chłam pieniądze poszły w błoto.

Guzior nie myślałem o wzmacniaczu to ma grać dla mnie a nie dla innych a jakośc nawet kaseciaka jest dla mnie zadowalająca, tylko ten wygląd konsoli z kaseciakiem rani moje serce:) dlatego chce zmienić:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 12:40 
Forumowicz

Moje BMW: Było E46
Garaż: F30 335i
labrentz napisał(a):
czyste dźwięki bierz markowe radio bo żaden oryginał nie da ci takiego efektu jak dobra alpina
to ja naprawde musze byc wymagajacy ja mam alpine oryginal w sowjej betce i jakoscd jest dla mnie przecietna

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 17:28 
Zacna persona forum

Moje BMW: G30 520d M-pakiet
Kod silnika: B47
Jimmy Boy Ja kupilem Blaupunkta oryginalnego do e46 i pasowalo wszystko elegancko, tak ze nie masz sie czego obawiac.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1