BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] dziwne odgłosy
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 18:29 
Pierwsze kroki

witam zamontowałem sobie głosniki w drzwiach sopran i oddzielny bas (Hertz DSK 165) wszystko podpiete jest pod wzmaczniacz (HARMAN KARDON CA 470) a radiem jest (BLAUPUNKT HAMBURG MP57) + jakas tuba i wszystko ładnie gra ale dzis zaczeło cos syczec taki świst a najdziwniejsze jest ze świszczy jak dodam gazu jak auto jest na wolnych obrotach to jest cicho tylko jak sie jedzie i swist ten narasta wraz z obrotami coraz głośniej nawet jak sie radio wyciszy uspokaja sie przy wyłaczonym
skad to sie wzieło i jak to naprawic bo strasznie denerwujące to jest jak bym miał tyrbosprężarke :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 18:49 
Forumowicz

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B16
Mega tytuł tematu "dziwne odgłosy" :rotfl:, a jeśli chodzi o te "odgłosy" to powoduje je instalacja elektryczna w twojej Buni. Odgłosy powoduje alternator itp. Po pierwsze kable mają być pociągnięte osobno, czyli sygnałowe i od zasilania oddzielnie. Pod drugie jeżeli to nie pomoże to zainwestuj w lepsze kable RCA (chinch-chinch, najczęściej to jest przyczyną). Po trzecie jak już zrobisz dwa wcześniejsze punkty napij się browara :hyhy: bo jestem prawie pewien, że problem zniknie :P

"Gdyby Bóg popierał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach"

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, 13:57 
Pierwsze kroki

browar tu nie pomogł zasilanie z wzmacniacza idzie po prawej stronie auta a kable RCA lewa az 2 oba dobre dalem za nie jakies 80 zł za sztuke wczoraj troche wyciszyłem na wzmacniaczu i swist ustał no ale juz nie gra tak głosno jak grało wtedy :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1