No ten zestawik który Ci poleciłem bedzie się naprawdę dobrze sprawował. Zaleca się właśnie kupienie wzmaka i głośnika tej samej marki (ponoć technologie się uzupełniaja itd).
Pamiętaj jeszcze o kupieniu kabla RCA czyli coś takiego
http://www.allegro.pl/item166161168_kabel_2rca_2_rca_3m_hq_super_cena.html którym podłączysz wzmacniacz do radia.
Wzmacniacz możesz zamontować też w kabinie np pod siedzeniem. Będzie tam bezpieczniej dla niego przed ludzmi którzy zarabiają w łajdacki sposób. No ale w bagażniku bedzie ładnie się komponował z tym wszystki - na zlocie bedziesz miał napewno się czym pochwalić.. Powiem Ci że czasem na zlotach car audio ludzie maja gorszy sprzet niż ten co tutaj o nim piszemy więc sądze że nie ośmieszył byś się startując w jakimś konkursie z takim bagażnikiem. To już zależy od Ciebie gdzie go ulokujesz. Odradzam wkrecania go w tube bo straci szczelność. Najlepiej tube umieść w głąb bagażnika np po lewej stronie a wzmacniacz po prawej, a po środku kondensator. To już troszkę finezji potrzeba.
Włącznik bassu z kabiny jest powszechną rzeczą którą montuję ludziom w autach. W 90% właśnie tak robię. To dobre rozwiązanie moim zdaniem. Pod ten sam plus zazwyczaj klijęci podłanczają także podświetlanie noenami tak na marginesie. Ale to już kwestia gustu.
Szablonu elipsy nie posiadam na poczekaniu ale jeśli gdzieś znajdę to go tu wstawie w linku. Widzę że się zdecydowałeś jednak na "jajka". Czy to kewstia ceny przemówiła? Jeśli tak to wiedz o tym żeby elipsy dorównały tym 13cm Hertz`a które poleciłem w wyższych postach musisz kupić je z górnej półki. A to będzie wydatek rzędu 500 zł
http://www.audiosklep.pl/hertz-ecx-690-p-521.html to są elipsy Hertza właśnie - jeśli masz kasę żeby je kupić to polecam a jeśli chciałbyś oszczędniej to naprawdę radzę mniejszy głośnik a zlepszej jakości i z lepszymi parametrami niż większy (nie liczy się wielkość tylko jakość). Jeśli masz na oku elipsy za 200 zł to naprawdę dołóż te 90 zł i radziłbym Ci 13cm Hertza. No ale ja Ci tylko doradzam. Zrobisz co zechcesz. To ma się Tobie podobać - ja tylko piszę co wiem z mojego (dość długiego) doświadczenia z car audio.
Trzeba jeszcze poruszyć temat podłączenia głośników. Czy pod wzmaka czy pod radio. Jeśli jesteś zainteresowany to mogę się wypowiedzieć również na ten temat.
Wcześniej napisałeś że masz radyjko Alpine 9528RR. Szczerze mówiąc nie znam tego radia a w necie też go nie znalazłem. Trzeba jeszcze przemyśleć czy ze wzmacniacza ma być podłączona sama tuba bo jeśli masz cienkie radyjko to może nie pociągnąć tych elips i przednich głośników. Pisz to doradze.