BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Montaż / wymiana alarmu ?
PostNapisane: 5 października 2009, 18:02 
Pierwsze kroki

Witam. Tak jak w temacie problem dotyczy alarmu. Gdy kupilem swoje bmw dostalem kluczyk bez zadnego pilota do alarmu czy jakiegokolwiek urzadzenia sterujacego nim. Alarm jednak jest (chyba) gdyz jest syrena. Podlaczona bo gdy odlaczylem kiedys mase od aku zaczela wyc. Auto ma centralny zamek wiec co musze zrobic aby miec alarm w samochodzi? Kupic nowy? Prosze o pomoc i z gory dziekuje. Pozdro

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2009, 20:01 
Pierwsze kroki

ja bym sprawdził dokąd idą kable od syreny, poszukaj centralki (np. za schowkiem czy w okolicach głośników z przodu). Jak znajdziesz, zobacz jakiej jest firmy czy odczytaj onaczenia. Być może jakiś elektryk/elektronik będzie potrafił zaprogramować piloty. W ostateczności - wywalenie centralki i montaż nowej.

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2009, 21:26 
Pierwsze kroki

lipek napisał(a):
ja bym sprawdził dokąd idą kable od syreny, poszukaj centralki (np. za schowkiem czy w okolicach głośników z przodu). Jak znajdziesz, zobacz jakiej jest firmy czy odczytaj onaczenia. Być może jakiś elektryk/elektronik będzie potrafił zaprogramować piloty. W ostateczności - wywalenie centralki i montaż nowej.

jak ta "centralka" mnie jwiecej wyglada??

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 08:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
RaffY, np. tak
Obrazek
wszystkie centralki sa do siebie bardzo podobne
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 08:41 
Pierwsze kroki

oki dzieki. A jesli bede zmuszony kupic nowa to gniazda ze starej beda pasowaly do nowej? Czy bedzie sie trzeba troszke pobawic z kablami? ;/

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 08:55 
Częsty bywalec

no to zalezy od ilosci i typow czujnikow jakie byly podlaczone do starego alarmu. raczej wszystko jest podobne, ale i tak nie obedzie sie od odszukania kabelkow i sprawdzenia, ktory za co odpowiada. moim zdaniem chyba najlatwiej bylo by kupic nowy alarm wraz z czujnikami i zamontowac w miejsce starego lub tez inne wybrane przez Ciebie. z doswiadczenia wiem, ze to szukanie zajmuje znacznie wiecej czasu i nerwow niz poprowadznie calej instalacji od nowa.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 17:13 
Pierwsze kroki

aha... no ok bede cos myslal w tej sprawie. A co do wadliwosci? Gdzies kiedys czytalem ze koles zalozyl sobie nowy alarm i przy testowaniu go zamknal i juz nie otworzyl normalnie :wstyd: Jakie jest ryzyko ze cos "zknoce" :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 17:36 
Częsty bywalec

RaffY, to zalezy od Twoich umiejetnosci :P, mysle ze powinienes sobie poradzic. jak bys mial watpliwosci to zawsze mozesz pytac, pomozemy
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, 21:15 
Pierwsze kroki

Simoniak napisał(a):
RaffY, to zalezy od Twoich umiejetnosci :P, mysle ze powinienes sobie poradzic. jak bys mial watpliwosci to zawsze mozesz pytac, pomozemy
pozdrawiam

ok jak cos to bede dawal znac o swoich niepowodzeniach :)

Tytuł: Re: [e36] montaż/wymiana alarmu? Help...
PostNapisane: 22 kwietnia 2010, 20:13 
Pierwsze kroki

Mam zbliżony problem. A mianowicie: Wziąłem się dzisiaj za montaż alarmu ( konkretnie Fighter F29 ). No i wszystko niby podłączyłem tylko pojawił się problem - zwarcie na zamku centralnym, wywalało bezpiecznik. Podłączyłem 1 kabel do tego gdzie był prąd na zamkniętym a na otwartym zamku nie, a 2 odwrotnie. Domyślam się że źle podłączyłem właśnie w tym miejscu.
Może ktoś już miał do czynienia z takim alarmem ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1