Witam Wszsytkich to mój pierwszy post na tym forum
Autorze tematu czy doszedłeś dalej co było ?
Ja Mam taki problem ze buda e36 92r. Jest po is ktoś tam włożył m50b20, ale brakuje wiązki do czujka wstecznego na skrzyni. Po czytałem w necie i piszą że jeśli silnik Był z e34 i jeździł z automatem to kostki nie będzie.
Uznałem że znajdę Kabel który powinien iść do czujnika i biało/zielony a z czujnika niebiesko/ żółty który idzie na tylne lampy.
Otworzyłem skrzynkę bezpieczników widzę że z bezpiecznika nr.26 wychodzi biało/zielony kabel i idzie do wiązki silnika i zawraca na złącze diagnostyczne

kabel niebiesko/ żółty wychodzi z za silnika z wiązki i leci na tylne lampy, ale nie widzę dokładnie gdzie się zaczyna za silnikiem.
Wczoraj wziąłem długi kabel z tego bezpiecznika i przeciągnąłem go do tylniej lampy, gdy przykładam do kostki w miejsce wstecznego nic nie świeci

jak przykładam kabel obok np do stopu świeci, kierunek też itd wszystko jest.
Myślałem ze puszcze z bezpiecznika nowe kabel do czujnika i powrcającym wepnę sie do kostki która jest po lewej str przy nogach kierowcy, ale jeśli nie świeci mi po podłączeniu dodatkowego kabla ' na krótko" to znaczy że albo mam zepsutą kostkę w lampie lub ten kabel niebiesko/żólty jest gdzieś podłączony przy silniku i dlatego po podłączeniu na króko nie świeci ?
Przecinać ten kabel niebiesko/żółty przed lampą i tak sprawdzać czy świeci? ? ? ?
Proszę o jakieś podpowiedzi