A więc tak: adapter o który zapytałem w tym temacie działa- moim zdaniem jest to najtańsze bardzo dobre rozwiązanie jeśli nie korzystamy z nawigacji i zmieniarki. Czekam jeszcze na odpowiedź sprzedawcy adaptera z "wzbudzaczem" wzmacniacza czymkolwiek jest, o który zapytałem w poprzednim poście- na dzień dzisiejszy wypiąłem tuner w bagażniku, wtyczkę podłączyłem do adaptera i to poszło do radia Alpine cde 120. Na razie korzystając z przedłużki dźwiek z telefonu leci jackiem (mam kabel 5 metrów i swobodnie mogę korzystać z dobrodziejstw gniazda w telefonie mimo że radio jest w bagażniku) i odziwo jakość dźwięku jest bardzo dobra; oczywiście jack/ aux to obcięte pasmo pewnie i parę innych zniekształceń ale słyszę z lewej słyszę z prawej z tyłu- można powiedzieć przestrzenność dźwięku zachowana- jest efekt wow nawet na badziewiaskim utworze. Jak dostanę odpowiedź o ile lepszy jest adapter z tą tajemniczą skrzyneczką postaram się w niedługim odstępie czasu opisać krok po kroku jak bez drastycznych przeróbek i tanio wstawiłem radio 2 din do e39 z systemem hifi
Update: odpowiedź na pytanie jakie zdanie odgrywa skrzyneczka: Adapter uruchamia wzmacniacz. Dodatkowo podaje sygnał liniowy na wzmacniacz.
- Co o tym sądzicie? moim zdaniem nic nie uruchamia- skoro zwykła przejściówka spowodowała że to u mnie gra to znaczy że wzmacniacz jest uruchomiony. Nie da się obejść wzmacniacza i dźwięk nie pojawi się jeśli wzmacniacz jest nie uruchomiony.
Oj strasznie forum śpi