Panowie i Panie

Jeśli takie tu są
Nie kupujcie tego typu używanych rzeczy... Chyba że ktoś korzystał z tego 2- 3 miesiące... i ma na to gwarancję... bo się zdziwicie jak szybko to się psuje...
POWIEM TAK... monitory LCD... i te małe monitorki w NAVi mają żywotność max 7 lat!!!!
Taka jest prawda... dodajmy że w NAVi są najczęściej dodatkowo dotykowe wyświetlacze... co znów skróca czas naszego odbiornika... a więc jeśli ktoś kupi NAVi używaną bez gwarancji a gwarancja jest najczęściej na 2 lata to macie duże prawdopodobieństwo że nie będzie to długo chodziło.... Tak samo jest z MONITORAMI LCD... nie kupuje się używek... ROBIĄ TO TYLKO TE OSOBY KTÓRE NIE MAJĄ POJĘCIA O TYM ŻE TO Z CZEGO ZROBIONE SĄ TAKIE MONITORY CZY MONITORKI LCD DOSŁOWNIE WYPALAJĄ SIĘ
... i to tak po krótkiemu
PS:
Też musiałem wymienić u siebie sprzęgło... Tylko że wymieniałem całe... a sprzęgło kosztowało 450zł + 100zł dałem kuzynowi za robociznę... ale mam nadzieję że będzie już z głowy na dłuższy czas
Też tak lukam i lukam na te NAVi i widzę że te za 350zł i te za 1350zł... różnią się tylko tym że są "firmowymi nawigacjami" i mają wgrane lepsze mapy...
A tu i tu jest procek 400 MHz i moduły GPS też są na Sirf Star III... może różnica jest w wytrzymałości baterii i wielkości ekranu... no i tak to jest to samo
Fakt oryginalna mapa kosztuje z 500zł... to by się zgadzało...
Ale kto kupuje teraz oryginalne jak można mieć za free...
Pamiętajcie jeszcze że jeśli NAVi nie jest odblokowana to nie można wgrać innych map

to takie małe zabezpieczenie jak w telefonie simlock!!!!