kamil_szo napisał(a):
Mike68 wlasnie mam pytanie

Jakiej sa srednicy glosniki oryginalne w bmw ? Ja mam seryjnie 10 glosnikow: na drzwiach z przodu po 2 duze i 2 male, 2 na slupkach tweetery, 2 z tylu w drzwiach sredniej wielkosci i na polce jeszcze 2. Choc jest ich z 10 to z jakosci dzwieku nie jestem zbytnio zadowolony

A i powiedz mi jeszcze jak w koncu podlaczyles kable sygnalowe ze wzmacniacza do seryjnego radia jak tam nie ma wyjscia na takie kable ?
Ja tego nie robiłem ale byłem przy tym , u mnie z przodu były 160mm w drzwiach i tweetery przy szybie czyli tam gdzie skręcane jest lusterko , z tyłu też 2 głosniki 160mm jako niby basowe i to wszystko.
kable do wzmacniacza szyły te co na przednie głosniki i od wzmacniacza wracały już 'wzmocnione sygnałem ' do głosników w drzwiach to jedne a drugie na woofer.
Co do sterowania wzmacniaczem to włącza się on po prrzekręceniu stacyjki , jest w komplecie ze wzmacniaczem kabelek do sterowania i jego podpiąłem po stacyjce , całość i tak obsługiwana jest jak w serii czyli w radyjku i kierownicy jedynie basy ściszone i wysokie lekko ściete bo dyskoteka inaczej

basu jest w brud , czuć go w piersiach i czasami zaleznie od muzy musze w radiu korygować