BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 04:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2008, 08:09 
Forumowicz

cos sie chyba troche pogubilem w temacie ;) o co tutaj chodzi? bo tematem jest no name radyjko a posty na przemian o navi i antyradarze :)

tez mam zamiar zmienic radio wiec interesuje mnie ten temat :)
ciagotki mam do 2din radia ... a ze sa pewne problemy z wbudowaniem takiego radia ze wzgledu na bardzo skape miejsce. przelozenie klimatyzacji to nie problem ale przerobka kanalow powietrznych, odpowiednie uszczelnienie ich to juz nie takie proste jak sie mysli. do tego jeszcze ta cholerna ramka. gdzie tutaj dostasc cos konkretnego? bo ramki z gfk to odpadaja.
czy juz ktos cos takiego juz kombinowal, zrobil? jakie radio polecacie bo tendencje mam do czegos w tym stylu:

1 - http://www.pioneer.pl/pl/products/25/11 ... index.html

2 - http://cgi.ebay.de/Doppel-Din-7-ZOLL-BL ... dZViewItem

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2008, 08:25 
Forumowicz

Jutro wszystko u mnie wszystko wymieniam ale radyjko seryjne zostawiam bo ładnie wkomponowane , wstawiam tylko wzmacniacz , woofer , kondensator / to w kufer / przód inne głośniki oraz podstawa wygłuszam matami dynamat extreme , postaram się to w jeden dzien załatwić więc jak co to mogę mniej/więcej zrobić mały atrykuł i kilka zdjęć wstawić, problem mam z kondensatorem bo musze czekać , w Dietz Poland na zamówienie

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2008, 10:34 
Pierwsze kroki

i jak sprzet juz zamontowany ? Jak podlaczyles wzmacniacz jak radio seryjne nie ma wyjscia na przedwzmacniacz (RCA) ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 sierpnia 2008, 11:30 
Forumowicz

kamil_szo napisał(a):
i jak sprzet juz zamontowany ? Jak podlaczyles wzmacniacz jak radio seryjne nie ma wyjscia na przedwzmacniacz (RCA) ?

niebo a ziemia :D poważnie , aż chce mi się jeżdzić nigdy płyt do auta nie brałem ale teraz się zmieniło , do wzmacniacza idą kable z radia te co napędzały przednie głośniki i wracają do nich ale przez wzmacniacz , drugie wyjście we wzmacniaczu idzie na woofer , między wzmacniaczem a akumulatorem jest kondensator , podpięcie wzmacniacza +12v jest po stacyjce więc włącza sięautomatycznie jak przekręcę kluczyk w pozycje 1 , nic przy radiu nie było robione , wyciągane itp , zmieniłem głośniki w przodzie , dodałem woofer i kondensator / nie jest aż tak potrzebny / ale co mogę napisać , żadne głośniki z przodu nie zargają bez wzmacniacza nawet te co ja mam za 800zł , lipa bez wzmacniacza.Żadnej zabudowy bo szkoda kasy jak bym auto sprzedawał to wyciagam wszystko ,
http://img58.imageshack.us/my.php?image ... 072zx3.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 11:13 
Pierwsze kroki

No to pieknie :) Ja wlasnie mam caly komplet wzmacniasz, sub, glosniki i okablowanie z poprzedniego auta ale wystawilem je na allegro. No bo nie chce wywalac oryginalnego radia z bmw (bussiness cd) na jakies normalne ktore brzydko wyglada moim zdaniem w bmw. I dlatego zastanawia mnie jak podlaczyles wlasnie kable sygnalowe ktore ida od wzmacniacza do radia skoro oryginaly nie maja wyjscia na przedwzmacniacz hmm A kable z glosnikow zostawiles takie jakie byly, bo nie wiem czy wiesz ale to tez ma duzy wplyw na jakosc dzwieku ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 11:56 
Forumowicz

kamil_szo napisał(a):
No to pieknie :) Ja wlasnie mam caly komplet wzmacniasz, sub, glosniki i okablowanie z poprzedniego auta ale wystawilem je na allegro. No bo nie chce wywalac oryginalnego radia z bmw (bussiness cd) na jakies normalne ktore brzydko wyglada moim zdaniem w bmw. I dlatego zastanawia mnie jak podlaczyles wlasnie kable sygnalowe ktore ida od wzmacniacza do radia skoro oryginaly nie maja wyjscia na przedwzmacniacz hmm A kable z glosnikow zostawiles takie jakie byly, bo nie wiem czy wiesz ale to tez ma duzy wplyw na jakosc dzwieku ;)

kable od radia do przednich głośników są takie jakie były a cienkie nie były , oryginalnie tam miałem 160mm głośniki więc w tym miejscu łączą się z kablami od wzmacniacza i wracają już 'wzmocnione' do głosników przednich , jakość dżwięku z orginalnego radia wcale nie jest gorsza od np wysokiej klasy radia Alpine jakie z ciekawości my podpieli bezpośrednio pod wzmacniacz , w drzwiach było tak
http://www.m-style.com.pl/audio/
więc nic nie wycinałem i nie wygłuszałem bo musiał bym ciąć blachę a weszły idealnie.Żałuję jedynie że sprzedałem komplet z poprzedniego auta czyli wzmacniacz i woofer ale woofer i tak był duży a ten PB ma wykop :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 15:26 
Forumowicz

ruhh napisał(a):
yyyy mogę dostać linka z takimi częsciami ? :D

tu masz cala kompletna nawi do BMW e46

http://www.allegro.pl/item414854563_bmw ... ji_pl.html

polecam taka samoa mam w swojej tylko chcę jeszcze zalozyc system BOSE lub HARMAN

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 16:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 / CBR F4
Kod silnika: M47 / 600cc
no tak ale na to trzeba sporo kasy zorganizować :) może na początek wystarczy mi taka "pod szybę" navigacja :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 17:17 
Forumowicz

ruhh napisał(a):
no tak ale na to trzeba sporo kasy zorganizować :) może na początek wystarczy mi taka "pod szybę" navigacja :)

mam bardzo ladna i nowa zakupilem jakis tydzien temu ale mi jest nie potrzebna wiec moge ci dsprzedac ja

http://www.allegro.pl/item414501376_bla ... _230v.html

odam za 480zl

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 14:59 
Pierwsze kroki

Mike68 wlasnie mam pytanie :) Jakiej sa srednicy glosniki oryginalne w bmw ? Ja mam seryjnie 10 glosnikow: na drzwiach z przodu po 2 duze i 2 male, 2 na slupkach tweetery, 2 z tylu w drzwiach sredniej wielkosci i na polce jeszcze 2. Choc jest ich z 10 to z jakosci dzwieku nie jestem zbytnio zadowolony :kwasny: A i powiedz mi jeszcze jak w koncu podlaczyles kable sygnalowe ze wzmacniacza do seryjnego radia jak tam nie ma wyjscia na takie kable ?

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 15:16 
Forumowicz

kamil_szo napisał(a):
Mike68 wlasnie mam pytanie :) Jakiej sa srednicy glosniki oryginalne w bmw ? Ja mam seryjnie 10 glosnikow: na drzwiach z przodu po 2 duze i 2 male, 2 na slupkach tweetery, 2 z tylu w drzwiach sredniej wielkosci i na polce jeszcze 2. Choc jest ich z 10 to z jakosci dzwieku nie jestem zbytnio zadowolony :kwasny: A i powiedz mi jeszcze jak w koncu podlaczyles kable sygnalowe ze wzmacniacza do seryjnego radia jak tam nie ma wyjscia na takie kable ?

Ja tego nie robiłem ale byłem przy tym , u mnie z przodu były 160mm w drzwiach i tweetery przy szybie czyli tam gdzie skręcane jest lusterko , z tyłu też 2 głosniki 160mm jako niby basowe i to wszystko.
kable do wzmacniacza szyły te co na przednie głosniki i od wzmacniacza wracały już 'wzmocnione sygnałem ' do głosników w drzwiach to jedne a drugie na woofer.
Co do sterowania wzmacniaczem to włącza się on po prrzekręceniu stacyjki , jest w komplecie ze wzmacniaczem kabelek do sterowania i jego podpiąłem po stacyjce , całość i tak obsługiwana jest jak w serii czyli w radyjku i kierownicy jedynie basy ściszone i wysokie lekko ściete bo dyskoteka inaczej ;) basu jest w brud , czuć go w piersiach i czasami zaleznie od muzy musze w radiu korygować

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2008, 08:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 / CBR F4
Kod silnika: M47 / 600cc
kamil_szo napisał(a):

@ dostałeś odpowiedź na to pytanie :> bo nie kumam

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2008, 09:37 
Forumowicz

w E46 były 130mm jak i 160mm i nie ma tu co pisać jakie bo może mieć albo te albo te , trzeba odkrecić tapicerkę i sprawdzić sobie , to kilka minut pracy

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1