BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [AUDIO] Jaki zestaw ? (skrzynia basowa i wzmacniacz)
PostNapisane: 13 maja 2010, 12:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 7er e38
A ze tak spytam bass boost masz wylaczony w tym magnacie ? Jesli jezdzisz na bass boost to sie nie dziw ze ci glosniki klekaja i kazda skrzynka na twoim piecu kijowo gra. Jesli to nie jest to to odwiedz elektryka bo mozesz miec przestery na piecu. Wzmacniacze strasznie nie lubia spadkow napiec a jesli takowe kiedys miales to z czasem a widzialem w poscie ze okolo 2 lata piecyk ma to czas na przeglad jesli sie oplaca :) Co do suba to polecam sie bawic w piecyki Mono klasy D :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 maja 2010, 12:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
wzmacniacza nie zmieniam ma słuzyc długo :hyhy: bo do słabych nie nalezy ;)
mam pytanie moj wzmak to magnat rx44 i teraz mam mały dylemat mam dwie opcja pierwsza to taka jak przedstawiłęm wczesniej czyli:
http://www.allegro.pl/item1027273588_jb ... atisy.html

i druga opcja to sam głosnik czyli :
http://www.allegro.pl/item1025962170_jb ... oclaw.html
i pytanie co do opcji drugiej czy magnat da rade podołac temu głosnikowi??
ma on 4 kanały z ktorych chciałbym zrobic mostek na 2 kanały do zasilenia głosnika (dwa wejscia)

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

PostNapisane: 15 maja 2010, 13:07 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
kaczor tylko głośniki JBL-a wchodzą w grę ?

PostNapisane: 15 maja 2010, 19:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
nie tylko..

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

PostNapisane: 16 maja 2010, 11:08 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 7er e38
Wlasnie kaczor podal glosnik JBLa ktory jest jednym z najbardziej udanych jest wersja Power, sam pamietnychc zasow chcialem na dwoch takich zbudowac suba, ale do rzeczy sprawa ma sie tak z napedem ze Magnata mozesz sobie odpuscic raczej. Jak juz sie zaczynasz bawic w glosniki 2 cewkowe warto pomyslec o napedzie mono czyli cos takiego jak ja mam np ESX Vision 1000.D mocna jednokanalowka w przyszlosci spokojnie napedzila by dwa takie JBLe bo tego JBLa co podales w wersji 2x2Ohm zepniesz w 4 albo w 1Ohm glosnik ma swoja moc i sadze ze twoj magnat moze nie dac mu rady tzn cos tam zagra ale nedznie jak na taki glosnik. Kupujac teraz np tego JBLa w wersji 2x4ohm spinasz go w 2Ohm i podlaczasz pod np mojego mono ktory jest stabilny w 2Ohm i jego moc wynosi okolo 700W RMS na ten glosnik, dokupujac w przyszlosci jeszcze jednego JBLa 2x4Ohm laczysz je razem w konfiguracji 1Ohm i podlaczasz takze pod ESXa ktory jest stabilny w 1Ohm i ma wtedy 1000W RMS czyli dokladnie tyle ile te dwa glosniki razem wziete. Tu jest wlasnie mowa o takim przyszlosciowym napedzie, wzmacniacze mono sa uniwerslane bo napedza kazdy glosnik praktycznie od 4ohm do 1ohm'a wiec wtedy juz sobie mozesz spokojnie wybierac w glosnikach w te strone bym szedl na twoim miejscu :)

Oczywiscie mozesz szukac innego mono ale ciezko o takiego mocnego w takich pieniadzach :) Ja swoje moge odstapic bo praktycznie cala kase wlozylem w przednie drzwi teraz wiec suba dlugo dlugo nie bede wozil :) Jak masz jakies pytania smialo wal na GG 1012434 z ESXem sie nie oglaszam nigdzie bo nie goni mnie on a sprzedac go moge za 600zł stan idealny :) fotki moge podeslac na e-mail.

To jedna z Opcji oczywiscie mozesz sie takze bawic w wersje glosnikow 2x2ohm i spinac je w 4ohm ale do tego jest potrzebna mocna najlepiej 4 kanalowka z duzym DF najlepiej w klasie A/B co juz naprawde kosztuje nie male pieniadze a zaplecze pradowe musi byc znacznie lepsze niz do takiego mono ktory gra w klasie D i tyle pradu nie potrzebuje :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1