Wlasnie kaczor podal glosnik JBLa ktory jest jednym z najbardziej udanych jest wersja Power, sam pamietnychc zasow chcialem na dwoch takich zbudowac suba, ale do rzeczy sprawa ma sie tak z napedem ze Magnata mozesz sobie odpuscic raczej. Jak juz sie zaczynasz bawic w glosniki 2 cewkowe warto pomyslec o napedzie mono czyli cos takiego jak ja mam np ESX Vision 1000.D mocna jednokanalowka w przyszlosci spokojnie napedzila by dwa takie JBLe bo tego JBLa co podales w wersji 2x2Ohm zepniesz w 4 albo w 1Ohm glosnik ma swoja moc i sadze ze twoj magnat moze nie dac mu rady tzn cos tam zagra ale nedznie jak na taki glosnik. Kupujac teraz np tego JBLa w wersji 2x4ohm spinasz go w 2Ohm i podlaczasz pod np mojego mono ktory jest stabilny w 2Ohm i jego moc wynosi okolo 700W RMS na ten glosnik, dokupujac w przyszlosci jeszcze jednego JBLa 2x4Ohm laczysz je razem w konfiguracji 1Ohm i podlaczasz takze pod ESXa ktory jest stabilny w 1Ohm i ma wtedy 1000W RMS czyli dokladnie tyle ile te dwa glosniki razem wziete. Tu jest wlasnie mowa o takim przyszlosciowym napedzie, wzmacniacze mono sa uniwerslane bo napedza kazdy glosnik praktycznie od 4ohm do 1ohm'a wiec wtedy juz sobie mozesz spokojnie wybierac w glosnikach w te strone bym szedl na twoim miejscu

Oczywiscie mozesz szukac innego mono ale ciezko o takiego mocnego w takich pieniadzach

Ja swoje moge odstapic bo praktycznie cala kase wlozylem w przednie drzwi teraz wiec suba dlugo dlugo nie bede wozil

Jak masz jakies pytania smialo wal na GG 1012434 z ESXem sie nie oglaszam nigdzie bo nie goni mnie on a sprzedac go moge za 600zł stan idealny

fotki moge podeslac na e-mail.
To jedna z Opcji oczywiscie mozesz sie takze bawic w wersje glosnikow 2x2ohm i spinac je w 4ohm ale do tego jest potrzebna mocna najlepiej 4 kanalowka z duzym DF najlepiej w klasie A/B co juz naprawde kosztuje nie male pieniadze a zaplecze pradowe musi byc znacznie lepsze niz do takiego mono ktory gra w klasie D i tyle pradu nie potrzebuje