BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 09:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Ja mam 6x9 Infinity i jestem bardzo zadowolony. Nie jestem audiofilem i wg mnie fajnie gra. W domu dla porównania słucham na Logitech Z2300 co przez audiofili jest profanacją dźwięku :) Tak naprawdę jakby się czepiać to muzyka w aucie zaczyna się od 2-3 tyś :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2009, 11:51 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
GP-T1000 napisał(a):
Ja mam 6x9 Infinity i jestem bardzo zadowolony. Nie jestem audiofilem i wg mnie fajnie gra. W domu dla porównania słucham na Logitech Z2300 co przez audiofili jest profanacją dźwięku :) Tak naprawdę jakby się czepiać to muzyka w aucie zaczyna się od 2-3 tyś :)

Kolego... jak byś miał dobre głośniczki z przodu i skrzynię w bagażniku... zrozumiał byś że te głośniki 6x9 to wcale nie taka bardzo fajna sprawa :P 6x9 nadają się do MALUCHA :P w półkę... i tylko tam :) :) Nie ma na świecie takiego głośnika który dawał by wszystkie tony na raz... a 6x9 starają się to robić :/ :/ więc nie piszcie że takie głośnik grają bardzo fajnie bo to PORAŻKA!
Rozumiem że spełniają czyjeś oczekiwania... ale dla tego że nie słyszała taka osoba jak gra prawdziwy zestaw do autka ... głośniki przód, wzmacniacz i skrzynia :) :) Jakie koszty??? takie jakie ma każdy wymagania :P :P Dobry odseparowany zestaw głośników na przód... czyli syczek ze średniotonowym głośnikiem na zwrotnicy to podstawa:) a nie 6x9 i to jeszcze w półce :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2009, 12:24 
Forumowicz

ja mam jeszcze pyyanie do tych 6x9 ich nie da sie tak zabudowac jak tych starych ,wiec one wtedy nie daja chyba az takiego dobrego efektu bo nie sa zamkniete czy sie myle???bo te standardowki tez jak sa same bez tego opakowania to licho graja???

Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2009, 12:56 
Przyjaciel forum

matioo1 napisał(a):
ja mam jeszcze pyyanie do tych 6x9 ich nie da sie tak zabudowac jak tych starych ,wiec one wtedy nie daja chyba az takiego dobrego efektu bo nie sa zamkniete czy sie myle???bo te standardowki tez jak sa same bez tego opakowania to licho graja???

dokładnie głośnik powinien być obudowany... tym bardziej taki 6x9...
prosty przykład... głośniki z przodu lepiej grają niż te z tyłu mimo że są takie same... czemu?? bo z przodu są zabudowane a z tyłu nie!

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2009, 23:07 
Morfii napisał(a):
prosty przykład... głośniki z przodu lepiej grają niż te z tyłu mimo że są takie same... czemu?? bo z przodu są zabudowane a z tyłu nie!

:niepewny: :zdziwko:

Chyba nie do końca? Tu i tu są zabudowane (sedan/coupe), do tego z tyłu są mniejsze :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2009, 12:40 
Pierwsze kroki

KUBOK napisał(a):
Polecam dystanse opisane powyżej + głośniki JBL GTO 937 (ok 200zł), jeśli nie chcesz ładować kasy w tuby i słuchać pękających/trzeszczących plastików, to ten zestaw jest jednym z najlepszych :P.. (oczywiście podpięty pod dobre radio !)

Moja Beata miała już podjechanie seryjne głośniki z mocniejszym basem poprostu daremne :zly: Wcześniej miałem golfa 3 przeżuciłem sprzęt do Beaty (skrzynia z Blau GT + 550w mocy) co o dziwo zamontowanie poszło szybciej niż w golfie. Seryjne głośniki podkręcone na sopran z minimalnym basem, mocny :D BASS z Bagażnika brzmi świetnie naprawde sam się zdziwiłem. Chciałęm zmieniać głośniki z tyłu ale nie potrzeba :) :rotfl: Troszke szkoda że sedan bo jednak kanapa i blacha troszkę tłumią ale i tak jest świetnie :) pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2009, 17:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
chceCukierka napisał(a):
Moja Beata miała już podjechanie seryjne głośniki z mocniejszym basem poprostu daremne
:zakrecony:

co to znaczy, tak po polsku ?

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 01:17 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: m40b16
GP-T1000, Wkleiłbyś fotke jak to wygląda, bo ciekawi mnie jak bardzo taki głośnik rzuca sie w oczy. Boje się, ze jak zamontuje takie 6/9 to oszpeci mi to tylną półkę w samochodzie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 15:05 
Przyjaciel forum

lookaazz, proszę bardzo

Obrazek
Obrazek

Między głośnikiem a adapterem zrobiłem uczelnienie "klejem" na gorąco, a między adapterem a blachą uszczelkami do okiem.
Zaraz mnie profi zjadą :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 16:33 
Forumowicz

a probowal ktos zabodowac te 6x9 w tych skrzynkach, co sa wsadzone oryginalne 10 przez wyciecie dziury?? Czy nie da rady? Beda za wielkie, czy nie da sie ich przykrecic??

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 18:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
matioo1 tak nie da rady, potrzebne sa wieksze przerobki - chcesz to moge ci takie cos zbudowac

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2009, 18:35 
Forumowicz

czy jest mozliwosc zabudowania tych glosnikow 6x9 bez tych dystansow z allegro albo czy ma ktos pomysl zeby wsadzic to do tych starych plastikow co byly w oryginale zeby byly lepiej zabudowane i zeby byl lepszy bass?? Czy moze ma ktos sposob zeby zabudowac je samemu bez dystansow i zrobic do nich jakas obudowe.?

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2009, 18:37 
Forumowicz

czy jest mozliwosc zabudowania tych glosnikow 6x9 bez tych dystansow z allegro albo czy ma ktos pomysl zeby wsadzic to do tych starych plastikow co byly w oryginale zeby byly lepiej zabudowane i zeby byl lepszy bass?? Czy moze ma ktos sposob zeby zabudowac je samemu bez dystansow i zrobic do nich jakas obudowe.?

Tytuł: Re: [e36] głośniki tył 6x9
PostNapisane: 25 stycznia 2011, 21:25 
Pierwsze kroki

Kod silnika: m52b28
Hejka, mam zamiar tak jak kolega GP-T1000 wsadzić do siebie w półkę jajka 6x9 i mam takie pytanie, wystarczy je tak zamontować "luzem" czy może warto wrzucić takie obudowy:
http://allegro.pl/skrzynia-obudowa-6x9- ... 69360.html

?

PostNapisane: 25 stycznia 2011, 22:46 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Wsadzanie głośników do tyłu w ogóle nie jest poprawnym rozwiązaniem, ale na pewno będzie lepszy efekt z tymi skrzyneczkami jak bez nich :]

PostNapisane: 25 stycznia 2011, 23:03 
Pierwsze kroki

Szczurek1986 napisał(a):
Wsadzanie głośników do tyłu w ogóle nie jest poprawnym rozwiązaniem, ale na pewno będzie lepszy efekt z tymi skrzyneczkami jak bez nich :]

Wiem, że na przód najlepiej by było dać jakieś dystanse a do tego 16 a z tyłu suba ale nie chcę kaleczyć boczków by 16 upchnąć, tylko planuję z przodu jakies 13 do 50W RMS i na tył jajka pod wzmacniacz, do tego wygłuszenie drzwi i chyba powinienem uzyskać optymalny efekt? :)

Ps. Z tego co patrzyłem to kable do głośników na półce lecą chyba pod kanapą, to jakie kable związane z CA lecą w progach? :P Bo tam się jeszcze nie dostałem a czytałem, że jakieś kable lecą lewym progiem :)

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 09:18 
Przyjaciel forum

Afro napisał(a):
Szczurek1986 napisał(a):

Wiem, że na przód najlepiej by było dać jakieś dystanse a do tego 16 a z tyłu suba ale nie chcę kaleczyć boczków by 16 upchnąć, tylko planuję z przodu jakies 13 do 50W RMS i na tył jajka pod wzmacniacz, do tego wygłuszenie drzwi i chyba powinienem uzyskać optymalny efekt? :)

Ps. Z tego co patrzyłem to kable do głośników na półce lecą chyba pod kanapą, to jakie kable związane z CA lecą w progach? :P Bo tam się jeszcze nie dostałem a czytałem, że jakieś kable lecą lewym progiem :)

Po tym co chcesz zrobić to jedyny efekt jaki usłyszysz to "szum muszli klozetowej" :wstyd: :mur: :mur:

Kup dobry zestaw 2 drożny na przód... podłącz pod wzmacniacz 2 kanałowy i będziesz zadowolony... głośniki 6x9 tylko będą psuły poprawny dźwięk idący z przodu...

Obrazek

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 09:35 
Przyjaciel forum

Ja byłem zadowolony z moich głośników 6x9 i nie tylko ja się pozytywnie wyrażałem, także moim pasażerowie. Oczywiście żaden nie był audiofilem.
Aha Morfii, nie napisałem nigdzie że bardzo fajnie grają tylko fajnie grają.

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 13:03 
Pierwsze kroki

GP-T1000 napisał(a):
Ja byłem zadowolony z moich głośników 6x9 i nie tylko ja się pozytywnie wyrażałem, także moim pasażerowie. Oczywiście żaden nie był audiofilem.
Aha Morfii, nie napisałem nigdzie że bardzo fajnie grają tylko fajnie grają.

byłeś? a co masz teraz? :)

Ok, a co do tych kabli to lecą w końcu lewym progiem czy środkowym tunelem?

Wiem, że jajka nie grają ładnie i, że najlepszy wyjściem by był zestaw 2 drożny na przód i z tyłu sub ale z subem będzie problem ze względu na wygłuszoną kanapę...

PostNapisane: 26 stycznia 2011, 14:44 
Przyjaciel forum

Afro napisał(a):
byłeś? a co masz teraz? :)

Teraz to mam audi...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1