BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 czerwca 2025, 10:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 15:49 
Zacna persona forum

możesz mieć sam przód + subwofer. wystarczy na początek. potem zawsze zmiany można wprowadzic jak coś:D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 16:37 
Forumowicz

Moje BMW: E61
Kod silnika: M57/T2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=143472
hehe no nie wątpie ;) ale bardziej chodziło mi o to czy takie systemy też się stosuje czy to poprostu będzie wybrakowany system audio w aucie? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 17:51 
Zacna persona forum

nic nie będzie wybrakowane. jak masz w domu 2 kolumny i koniec. stereo to stereo. strona lewa i prawa subwoofer tylko ma poprawić niskie tony. tył jest mało ważny. czasami mam wrażenie że ma poprostu poprawić bas w aucie. w koncu z tyłu nie zakłada się tweeterów w większości samochodów. np E46 są 16 do robienia rytmu

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 18:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: brak
Garaż: było V8
eXtreme napisał(a):
A ja chciałbym zapytać ... mam e36 sedan i chce kupić 13 do przodu + gwizdki (na zwrotnicach) ... Ale nie wiem czy na tył w półkę też muszą być głośniki czy dobrze będzie grało jeśli będę miał głośniki tylko z przodu, a te oryginalne z tyłu z półki wyjmę i wrzucę do bagażnika skrzynię + wzmacniacz?

Czyli ogólnie mówiąc czy to dobry pomysł żeby grał mi tylko przód auta czy lepiej jednak w półce też zamontować coś lepszego?

To bardzo dobry pomysł, najważniejszy w aucie jest porządny przód , z tyłu głośniki wywal jak będziesz miał suba.
Dobre głosniczki na zwrotnicach + tweetery, do tego subwoofer i to wszystko podpinasz np. pod 4kanałówke, dajesz jeszcze konda i będzie bajka.Tylne głosniki będą tylko robić niepotrzebny bałagan. A jak chcesz mieć porządny łomot to suba podpinasz pod jakiegoś monoblocka a na przód dajesz 2kanałówkę.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 18:34 
Forumowicz

Dzięki właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło :)

To teraz mam jeszcze do Was pytanko ... ponieważ ja się nie znam za bardzo na sprzęcie audio...

No więc na przód chcę kupić głośniczki Hertz ESK 13cm a do bagażnika planuję taką skrzynkę:
http://www.allegro.pl/item201925386_jbl_gto_1260_br_limited_edtion_rewelacyjna_cena.html

lub taką:

http://www.allegro.pl/item201939388_blaupunkt_gtb_1200_model_2007_f_vat_750watt_nowe.html

(zależy od funduszy) ;)

jaki wzmacniacz pod to kupić? Nie chce jakiegoś najtańszego kupić ale tak myślę ok 400zł... No i chciałbym pod niego podłączyć zarówno skrzynkę jak i te dwa hertze z przodu :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 18:57 
Zacna persona forum

Zdecydowanie bierz JBLa , a wzmacniacz do 400 to raczej bez rewelwcji jeśli ma być nówka. Ja sam wybrałem Carpowera HPB-604 , bys miał wtedy na przodzie 2x75W a na suba ok.200W. Wzmak ten kosztuje trochę ponad 400zł. ale warto dołożyć niż kupować np. Blaupunkta GTA.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 19:17 
Forumowicz

no właśnie tu mnie ograniczają fundusze ... to może lepiej kupić taki wzmacniacz i na razie ta skrzynke blaupunkta albo cos w podobnej cenie a później ewentualnie zmienić na lepszą jeśli będzie potrzebna lepsza?

Bo te głośniczki HERTZ ESK chyba będą dobrze grały?

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 19:33 
Zacna persona forum

Kup wzmacniacz i podłącz sobie na razie przód a suba dasz jak nazbierasz kasę.
Póki nie będziesz go miał możesz dac pod radio te tylne głosniki co masz.
Hertze są ok.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 19:38 
Zacna persona forum

Aha i pamiętaj że na same kable to Ci jeszcze pójdzie ze 200zł. conajmniej , bo jak juz będziesz miał taki sprzęt to nie rób lipy i nie kupój gównianego zestawu za 50zł.
Z biegiem czasu wstaw se kondensatorek, też ok.200zł.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 19:39 
Forumowicz

OK dzięki bardzo za podpowiedzi :) ... chyba tak zrobię :)

Ale na koniec jeszcze ostatnie pytanie na dzisiaj :D

W takiej cenie ok 500zl to ten wzmacniacz będzie git czy jest coś lepszego jeszcze w podobnej cenie?

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 19:44 
Zacna persona forum

Jeśli nówka to w tej cenie raczej nie ma lepszego wzmaka , z używek może by sie cos trafiło ale to różnie bywa.
Naprawdę dobre wzmaki to zaczynają się od 1000zł.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 21:04 
Zacna persona forum

nie rób wszystkiego na raz bo się utopisz w tym. ta skrzynka z głośnikiem blaupunkta to odrazu mówie odpuść sobie. lepsze są już buszmeny -serio. wzmacniacz za 500zł to można kupić całkiem dobry. szukaj używanych. co do kabli to racja że nie warto na nich oszczędzać.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 22:27 
Forumowicz

Dzięki bardzo za pomoc :)

Niewykluczone, że jeszcze będę pytał o jakieś pierdoły :P

Pozdrawiam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, 21:39 
Pierwsze kroki

Witam.Pierwszy raz na tym forum POZDRO dla wszystkich zajawkowiczow!!!
Mam juz zainstalowane co nieco w autku ale to taka lipka wzmacniacz voice kraft 800w max.Smiech na sali wiem,do tego skrzynie walcowata jbl,radyjko pionek z animacjami.Ale jestem w trakcie wymiany"metamorfozy".Zakupilem nowy wzmak carpower wanted1/800D monoblock nastepnie gglosnik tej samej firmy carpower sonic10.Do tego kupilem przejsciowki do elips i glosniczki hertz ecx-690.A i kondensator 1,5f.Tylko teraz mysle nad jakas zabodowa.Moim problemem jest to ze w moim e36 limuzynie mam blache za oparciem tylnim.Co poradzicie jaka zabodowe tak zeby nadal bylo troche miejca w bagarku.POZDRO!!!

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, 00:01 
Albo zabudowa albo użyteczny bagażnik. Żeby ładnie wyglądało to trzeba użyć na tyle bagażnika że wsadzisz do niego mała walizke i nic więcej. Głośnik na sciance załóż a na dno daj płyte plexi i pod nią wzmaka kondensator i możesz ładnie kablewężykiem zrobić. Widziałem jak jeden koleś miał kable obite czymś metalowym i dobrze to wyglądało.
Witam wszystkich tak na marginesie. Wróciłem wczoraj z Danii odpisze Wam na PW jak tylko znajde czas. A co do bezpieczników to wyjmijcie sobie wszystkie nawet te od świateł i abs-u jak uważacie że są niepotrzebne :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, 07:38 
Pierwsze kroki

Tak ale mialem na mysli cos w tym stylu http://www.allegro.pl/item207001069_zab ... w_e36.html
Zeby bylo praktyczniej.Smigam po necie i szukam fajnej zabodowy moze cos znajde.Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, 13:12 
Obrazek

Moim zdaniem to kiepsko wygląda no ale cóż. Klijęt nasz pan. Skrzynia jest wyjmowana gdy potrzebujesz więcej przestrzeni bagażowej a do pracy czy na impreze to jeździsz ze skrzynia. Te nerki to też nie w moim guscie no ale to nie miało podobać się mi tylko klijętowi. Pzdr. To taki mały kompromis pomiędzy zabudową a praktycznością bagażnika.
Jeszcze jeden pomysł to wsadzić bas w tylną pułkę. Da rade. Jedyny minus to że szybko można stracić tylnią szybe i głośnik... polska to nie raj..

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, 13:43 
Częsty bywalec

Moje BMW: mondeo ghia x
Kod silnika: duratec HE
szczyt wioski ta zabudowa, typowe agro... bez obrazy

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, 13:46 
Pierwsze kroki

To to mi sie nie podoba wcale a te nerki padaka totalna!!!Jest tyle mozliwosci zabudowy cos bede kombinowal w miejscu kola zapasowego.Odzyskam troche miejsca.A co myslisz o sprzecie jeszcze nic nie podlaczone czeka sobie.Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, 22:18 
Wiem Panowie wiem.. pisałe m przecież delikatnie że to też nie w moim guscie ale w tytm przypadku klijęt użył własnej fantazji my tylko dbaliśmy o to by ładnie łupało i wszystko było OK pod względem technicznym sprzętu audio. Tyle że to dobry przykład kompromisu pomiedzy zabudową i przestrzenia w bagażniku.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1