BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 20:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] Pomoc Subwoofer, wzmacniacz
PostNapisane: 16 lipca 2011, 08:29 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47
Burza123 napisał(a):
[...]Czytam właśnie takie tematy bo równierz chcę założyć skrzynkę z wzm. Stanołem w miejscu jak wiekszoś z nas bo nie wiadomo jak poprowadzić sygnał i inpuls do wzm.[...]

Potrzebujesz rozumiem przeciągnąć kabel , który będzie pobudzał wzmaka tak ?
a sygnał to kup sobie adapter http://audiosklep.pl/adapter-hl-406-rad ... p-771.html podepnij pod kabelki głośnikowe i z głowy (małym kosztem , ale jakość nie będzie powalająca )

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 lipca 2011, 13:00 
Forumowicz

Moje BMW: 530d 01' Turing
Kod silnika: M57
kolego pestD 1 powiedz mi jeszcze jedno. gdzie mam się wpiąc z tym adapterem.Zaraz za wzmacniaczem czy moze koło seryjnego sub. bo do niego idą moim zdaniem czery pary przewodów . jedna z par to splot dóch przewodów kol. niebieskiego i niebieskiego z czarnym paskiem.koniec tych przewodów wpiete są przez kostkę do sub. w któwym jest jakaś płytka. problem jest w tym czy mam ją odkręcic i zostawic na zewnątrz gdyz seryjnego sub. nie bede używał czy najzwyczajniej w świecie przeciąc przewody i podłączyc je do adaptera.Nie wiem jaki wpływ ma ta płytka ,czy ona czasem nie wpływa na cały układ a moze jest to tylko elektroniczna zwrotnia obnizająca czestotliwośc. No i standard gdzie jest przewód do wzbudzenia wzmacniacza.? Przeczytane pomysły to podłączenie się do kabla atenowego (tylny prawy słupek niebieski przewód z białym paskiem)lub pod tylny leflektor (światło pozycyjne) MoZe masz jakieś inne sprawdzone pomysły na podłączenie tego wszyskiego?
czemu jakośc dzwięku z adaptera jest nieciekawa???
pozdrawiam :ok:

PostNapisane: 16 lipca 2011, 19:15 
Częsty bywalec

kable głośnikowe a gdzie to jak chcesz

tyle z tym adapterem to szału na jakości nie zrobisz

PostNapisane: 16 lipca 2011, 21:47 
Forumowicz

Kod silnika: M47
Burza123 napisał(a):
kolego pestD 1 powiedz mi jeszcze jedno. gdzie mam się wpiąc z tym adapterem.Zaraz za wzmacniaczem czy moze koło seryjnego sub. bo do niego idą moim zdaniem czery pary przewodów . jedna z par to splot dóch przewodów kol. niebieskiego i niebieskiego z czarnym paskiem.koniec tych przewodów wpiete są przez kostkę do sub.

no z adapterem możesz wpiąć się przed fabrycznym wzmacniaczem , albo zaraz za nim / nie polecam/ . Powinieneś znaleźć jedną wiązkę głosnikową i drugą tzn lewy i prawy kanał (4szt kabli /mogą być oddzielnie przez przypadek po 2 szt./)

Burza123 napisał(a):
w któwym jest jakaś płytka. problem jest w tym czy mam ją odkręcic i zostawic na zewnątrz gdyz seryjnego sub. nie bede używał czy najzwyczajniej w świecie przeciąc przewody i podłączyc je do adaptera.Nie wiem jaki wpływ ma ta płytka ,czy ona czasem nie wpływa na cały układ a moze jest to tylko elektroniczna zwrotnia obnizająca czestotliwośc.

Seryjnego suba wykręć i postaw w domu , jak ładnie wygląda a jak nie to do piwnicy;). Natomiast z płytką to nie wiem , przydało by się np jej zdjęcie gdyż nie pamiętam wszystkich elementów występujących w samochodzie :)[/quote]

Burza123 napisał(a):
No i standard gdzie jest przewód do wzbudzenia wzmacniacza.? Przeczytane pomysły to podłączenie się do kabla atenowego (tylny prawy słupek niebieski przewód z białym paskiem)lub pod tylny leflektor (światło pozycyjne) MoZe masz jakieś inne sprawdzone pomysły na podłączenie tego wszyskiego?

Kabel antenowy pod warunkiem ze jest na nim napięcie przez cały czas od włączenia radia , jak jest tylko na moment a potem zanika to sobie daruj ten kabel i trzeba wykminić coś innego , np z oryginalnego wzmacniacza przeciągnąć kabel remote do swojego przez samochód ;)[/quote]

Burza123 napisał(a):
czemu jakośc dzwięku z adaptera jest nieciekawa???
pozdrawiam :ok:

Ten adapter ma to do siebie iż jego budowa powoduje lekkie zniekształcenia , tzn nie to ze zniekształca ale np muzyka jest cichsza :)

PostNapisane: 3 października 2013, 12:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 530
witam jest wogole sens lutowac koncowki chinch do oryginalnego radia?? do tego chce zamontowac zmieniarke ubs/sd

PostNapisane: 3 października 2013, 19:36 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
krystian47-22 napisał(a):
witam jest wogole sens lutowac koncowki chinch do oryginalnego radia?? do tego chce zamontowac zmieniarke ubs/sd

Heh czy jest sens ? Jeśli tak sobie chcesz je wlutować aby były to nie ma sensu :P

Powiedz dokładnie co chcesz zrobić bo mam wrażenie że nie wiesz do czego służą końcówki chinch... chcesz podpiąć wzmacniacz do nich głośniki czy też suba ? My tego nie wiemy musisz napisać dokładnie czego oczekujesz co chcesz osiągnąć.

Miałem przez jakiś czas kaseciaka z wyciągniętym wzmacniaczem wyjściem RCA na wzmacniacz do tego zestaw odseparowany plus inteface na USB czy tak ma to u Ciebie wyglądać ?

PostNapisane: 14 października 2013, 15:09 
Forumowicz

Moje BMW: e30 e39
Kod silnika: M20B25 M52B28
Witam
Pozwólcie że się podłącze. Planuję kupno dedykowanego radia do E39 Dynavin i oczywiście jest problem, bo nie ma wyjścia na wzmacniacz, a będę chciał zainstalować 2 wzmacniacze: jeden 4- kanałowy do głośników na przód i tył, a drugi do zasilania skrzyni.
Sprzedawca natomiast poinformował mnie że jest wyjście na subwoofer.
Zanim się o tym dowiedziałem plan miałem taki, aby kupić 4- kanałówkę z wejściem z kabli głośnikowych i dodatkowym wyjściem na drugi wzmak. Dobry pomysł, czy może mi pomóc jakoś to wyjście z radia na suba?
Czy mogę podłączyć to wszystko pod ori kable, czy ciągnąć nowe?
Dzięki, pzdr
P.S. Ja mam w aucie Hi-Fi.
P.S.2 Macie jakieś ciekawe propozycję dobrego wzmacniacza 4- kanałowego z wejściem z głośników i dodatkowym wyjściem do następnego wzmacniacza?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1