BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 00:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 971 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Alternatywa dla dużej navi
PostNapisane: 19 grudnia 2010, 14:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Podobno radia z USA nie mają połówek w falach radiowych.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 15:10 
Forumowicz

Moje BMW: 320D
Kod silnika: M47N
Jak odbiorę dynavin i przyjdzie mi stelaż pod klimę to zabiorę się za montaż, już nie mogę się doczekać ;)

PostNapisane: 20 grudnia 2010, 00:44 
Panowie , a jak ze sterowaniem z kierownicy --trzeba coś modzić dodatkowo ? ... :zdziwko:

PostNapisane: 20 grudnia 2010, 02:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330CiA Cabrio
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=91115
sirek napisał(a):
Panowie , a jak ze sterowaniem z kierownicy --trzeba coś modzić dodatkowo ? ... :zdziwko:

ponoc jest Can-Bus - zatem z tego co rozumiem to dziala od razu po zamontowaniu sterowanie z kiery i nie trzeba zadnych przerobek

PostNapisane: 20 grudnia 2010, 13:35 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320D
Kod silnika: M47
dokładnie podpinasz pod ori kostke i sterowanie działa

PostNapisane: 28 grudnia 2010, 21:16 
Forumowicz

Dziś zamontowałem Dynavin V5 z USA i działa, ale.

Navi działa tylko z zapłonem, niemożna odtwarzać filmów (komunikat że nie można oglądać podczas jazdy)

Jutro będę kombinował aby to zwalczyć..

PostNapisane: 28 grudnia 2010, 23:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
krzysiek80r, a nie ma w kostce żadnego wolnego kabla od radia ? Bo może trzeba + dodać na podtrzymanie, tak było w radiach nie fabrycznych zawsze, mostek się robiło :P

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 02:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330CiA Cabrio
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=91115
krzysiek80r napisał(a):
Navi działa tylko z zapłonem, niemożna odtwarzać filmów (komunikat że nie można oglądać podczas jazdy)

co do odtwarzania filmów, w nowych radiach jest taki kabelek który trzeba podpiąć oficjalnie pod hamulec ręczny (zabezpieczenie żeby ludzie nie oglądali filmów w trakcie jazdy żeby nie zwiększać ilości wypadków) - należy ten kabelek podpiąć pod masę i bez problemu będą Ci chodzić filmiki ;) ...na ktoryms z filmow na youtube o montazu dynavin widzialem ze ten kabelek ma chyba kolor różowy i jest zakończony taką blaszką czy czymś takim (ja np kiedyś w radiu JVC miałem go opisanego jako 'parking break')

jesli chodzi o Navi, to zalezy od tego jaki jest problem - jesli uruchamia program, ale nie odnajduje sygnalu GPS, moze byc to spowodowane brakiem zasilania na antenie GPS, jesli nie odpala w ogole NAVI to moze byc tak ze jakos jest to w sofcie zablokowane i trzebaby pomodzic cos z kabelkami, ale wtedy moze byc tak ze np radio bedzie caly czas pod napieciem i bedziesz musial je recznie wylaczac... ale ogolnie to ze navi dziala tylko przy zaplonie, to chyba nie jest jakies duze utrudnienie, skoro i tak NAVI uzywasz zazwyczaj w trakcie jazdy? ;) a jak chcesz sprawdzic jakis adres, to mozesz zawsze przekrecic kluczyk ;)

ja co prawda jeszcze dynavin nie mam ale tak pisze co tam gdzies podpatrzylem w necie, albo z wlasnego doswiadczenia z innymi radiami ;)

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 07:43 
Forumowicz

Rzeczywiście mam różowy kabel "parking", to podłącze go pod pin 15 w kostce czyli masę.
W ori radiu mogłem włączać bez kluczyka dlatego się przyzwyczaiłem.
Nieraz zostawiam kogoś w aucie na chwilę i dobrze by było aby mógł posłuchać radia, a nie siedzieć w głuchej ciszy.

A tak ogólnie to ok jest ten model v5.
Ma identyczne podświetlenie przycisków i gałek jak ori radio.
Jakość dźwięku taka sama.

Od jutra mam urlop to się lepiej zapoznam ze sprzętem.

Takie niepodłączone trzy kabelki z napisami mam.

Obrazek

edit:
Aby móc oglądać filmy nie trzeba kabla parking łączyć z masą (choć to też działa), wystarczy w menu ustawić brake

Obrazek

Ostatnio edytowano 1 stycznia 2011, 21:48 przez krzysiek80r, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 21:45 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E39 530D
Panowie do E39 I E38 polecam wam sprzet Hualingan :) jestem posiadaczem tego cacka i wszystko smiga aż miło :) Navi taka jaką sobie wgramy plus DVD mp4,avi,xvid i co tylko dziala wysmienicie,odbiór lepszy od ori radia i wszystko kompatybilne z Multifunkcja :) Jakby co pytac a odpowiem :)

Obrazek

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 22:15 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Cabrio
Hualingan do radia z E46 dołożona ramka :( tak żeby pasowało do E39

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 22:19 
Forumowicz

JanMems napisał(a):
Hualingan do radia z E46 dołożona ramka :( tak żeby pasowało do E39

Hehe nie rozumiem bo u mnie jakoś wszystko pasuje :) Nie jestem sprzedawca tego urządzenia tylko uzytkownikiem i z tego co wiem na wszystkich forach w DE oraz UK wszyscy wybieraja Hualingan :) no nie ma co sie oszukiwac ale wyglada niebo lepiej od Dynawina :)

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 22:23 
Forumowicz

miałeś może oba w rękach, bo ja tak i mogę coś powiedzieć na ten temat

fakt ramka nie jest dokładana ale oda urządzenia do E46 i E39 są takie same

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 22:26 
Forumowicz

JanMems napisał(a):
miałeś może oba w rękach, bo ja tak i mogę coś powiedzieć na ten temat

fakt ramka nie jest dokładana ale oda urządzenia do E46 i E39 są takie same

wiem jak wygladają bo tak sie składa że widziałem oba i fakt że wygladaja tak samo nie musi oznaczac ze są przeznaczone do E46 bo mocowania sa zupelnie inne w tej E46 :) U mnie w E39 pasowało wszystko Plug&Play więc chyba nie ma problemu :)
Ja tylko dziele się informacjami o tym że takie coś istnieje i działa nie interesują mnie jakies domysły :) Pozdro

Tak wogóle jesli ktos zainteresowanu urzadzeniem to goscie na tej stronie prowadzą support tych chinskich kombajnów http://www.carsolutionsdude.com

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 22:35 
Forumowicz

Urządzenie do e39 to radio z E46 w którym wykonano większą ramkę

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 22:39 
Forumowicz

JanMems napisał(a):
Urządzenie do e39 to radio z E46 w którym wykonano większą ramkę

ale ja nadal nie widze problemu skoro wszystko pasuje i wyglada estetycznie :) no ale dam porównanie wygladu radyjka z E46 I E39 prosze :

E46
Obrazek

E39
Obrazek

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 22:48 
Forumowicz

Dla porównania

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 30 grudnia 2010, 00:18 
Forumowicz

Czy może ktoś to przetłumaczyć dokładnie na język polski.

TV ist bei Hualingan intern, wenn man inkl. DVB-T bestellt. Wenn ohne DVB-T dann halt kein TV. Es besteht aber die möglichkeit externen dual DVB-T Tuner über AUX anzuschließen wie bei Dynavin. Also in der Beschreibung steht, es gibt analog TV und digital TV ....analog funktioniert bei mir ( obwohl es analoges TV gar nicht mehr gibt in Deutschland, also ist es auch digital!) im Stand kann ich zb pro7 usw. gucken aber während der Fahrt ist der Empfang schlecht bis gar kein Empfang. Wie man in ein anderes Menü mit digital TV reinkommt weiss ich nicht bis jetzt, kann aber sein dass Hualingan einen externen DVB-T Tuner erkennt und dann ein digitales Menü erscheint oder es ist ein fake in der Beschreibung . Ich habe mir ne andere Antenne gekauft mit Verstärker der Empfang ist nicht wesentlich besser geworden, kann aber sein, dass ich den Verstärker falsch angeschlossen habe rolleye wall
Wenn ich die Spannung an der antenne überprüft habe kann ich mehr dazu schreiben, eigenlich sollte der Empang viel besser sein als mit der kleinen mitgelieferten antenne...

PostNapisane: 30 grudnia 2010, 01:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46Coupe E63Coupe
Kod silnika: M54B30 M57D30TU
wojtek0706 napisał(a):
Czy może ktoś to przetłumaczyć dokładnie na język polski.

TV ist bei Hualingan intern, wenn man inkl. DVB-T bestellt. Wenn ohne DVB-T dann halt kein TV. Es besteht aber die möglichkeit externen dual DVB-T Tuner über AUX anzuschließen wie bei Dynavin. Also in der Beschreibung steht, es gibt analog TV und digital TV ....analog funktioniert bei mir ( obwohl es analoges TV gar nicht mehr gibt in Deutschland, also ist es auch digital!) im Stand kann ich zb pro7 usw. gucken aber während der Fahrt ist der Empfang schlecht bis gar kein Empfang. Wie man in ein anderes Menü mit digital TV reinkommt weiss ich nicht bis jetzt, kann aber sein dass Hualingan einen externen DVB-T Tuner erkennt und dann ein digitales Menü erscheint oder es ist ein fake in der Beschreibung . Ich habe mir ne andere Antenne gekauft mit Verstärker der Empfang ist nicht wesentlich besser geworden, kann aber sein, dass ich den Verstärker falsch angeschlossen habe rolleye wall
Wenn ich die Spannung an der antenne überprüft habe kann ich mehr dazu schreiben, eigenlich sollte der Empang viel besser sein als mit der kleinen mitgelieferten antenne...

jakos tak to bedzie eheheheh

TV jest wewnętrznie Hualingan jeśli złożysz zamówienie w tym DVB-T. Jeśli nie DVB-T skończy się bez telewizji. Istnieje jednak możliwość zewnętrznego podwójny tuner DVB-T do AUX do przyłączenia się Dynavin. Tak więc w opisie jest, istnieje telewizji analogowej i cyfrowej telewizji analogowej .... pracuje dla mnie (choć telewizji analogowej nie istnieje w Niemczech, więc jest to cyfrowy!) W stanie przykład, mogę patrzeć, ale pro7 itp. podczas jazdy odbiór jest słaby lub nie ma recepcji. Jak zrobić inne menu z telewizji cyfrowej jest w nie wiem jeszcze, ale może być, że Hualingan zewnętrznych DVB-T wykrywa tuner, a następnie wyświetla menu lub cyfrowego jest to fake w opisie. Kupiłem ne inne anteny ze wzmacniaczem odbioru nie stały się znacznie lepiej, może być, że mam zły wzmacniacz ściany Rolley
Po sprawdzeniu napięcia na antenę mogę napisać więcej eigenlich Empang powinny być o wiele lepiej niż w małych dostarczone anteny ...

Silver Queen
White Lady

"No Replacement for Displacement... "

PostNapisane: 1 stycznia 2011, 15:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 coupe,e46 coupe
starscream napisał(a):

jakos tak to bedzie eheheheh

TV jest wewnętrznie Hualingan jeśli złożysz zamówienie w tym DVB-T. Jeśli nie DVB-T skończy się bez telewizji. Istnieje jednak możliwość zewnętrznego podwójny tuner DVB-T do AUX do przyłączenia się Dynavin. Tak więc w opisie jest, istnieje telewizji analogowej i cyfrowej telewizji analogowej .... pracuje dla mnie (choć telewizji analogowej nie istnieje w Niemczech, więc jest to cyfrowy!) W stanie przykład, mogę patrzeć, ale pro7 itp. podczas jazdy odbiór jest słaby lub nie ma recepcji. Jak zrobić inne menu z telewizji cyfrowej jest w nie wiem jeszcze, ale może być, że Hualingan zewnętrznych DVB-T wykrywa tuner, a następnie wyświetla menu lub cyfrowego jest to fake w opisie. Kupiłem ne inne anteny ze wzmacniaczem odbioru nie stały się znacznie lepiej, może być, że mam zły wzmacniacz ściany Rolley
Po sprawdzeniu napięcia na antenę mogę napisać więcej eigenlich Empang powinny być o wiele lepiej niż w małych dostarczone anteny ...

:rotfl: jak to sie je??? :rotfl: :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 971 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 49  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1