BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 00:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] kluczyki rozkodowują się po włożeniu kluczyka...
PostNapisane: 5 października 2011, 13:29 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B25
Witam, mam problem:
1. Kluczyki mogę zakodować tylko gdy przekręcę na pozycje 1 odczekam 3 sekundy i wyjmę kluczyk bez włożonej tej całej płytki na której jest bateria (czyli jakby otworzony kluczyk bez wnętrzności - dodam, że takim kluczykiem nie da się odpalić auta - przekręcam i cisza chyba to co powinno być w środku kluczyka daje jakiś sygnał gdzieś przy odpalaniu choć ta płytka z baterią z kluczyka w żaden sposób nie jest połączona kluczykiem). Gdy próbuje to samo zrobić z pełnym kluczykiem nie mogę zakodować - testowałem to z 2 godziny :(
2. Gdy kluczyki zakoduje sposobem opisanym w punkcie 1 wszystko działa drzwi się otwierają i zamykają szyby się domykają bagażnik się otwiera ale gdy wsadzę kluczyk i odpalę auto wszystko się rozkodowuje i przestaje działać, nieraz wystarczy tylko znowu przekręcić tym kluczykiem bez wnętrzności na pozycję 1 i zaczyna działać a nieraz trzeba ponownie kodować kluczyki tak jak w pkt 1.
3. Myślałem, że to może moduł komfortu i zacząłem go naprawiać ogólnie dostępną instrukcją do naprawy przekaźników w tym module ale sobie tylko zepsułem 1 przekaźnik, wkurzyłem się i kupiłem na allegro taki sam sprawny cały moduł.

Dodam że na starym module po przekroczeniu 20km/h drzwi się same ryglowały teraz jak włożyłem nowy tego nie mam, oprócz tego gdy zamykam i otwieram drzwi nie mrugają kierunkowskazy i trochę bawiłem się otwieraniem i zamykaniem szyb z kluczyka to teraz jak otwieram auto to szyby tez się otwierają... (dziwne) - nie wiem czy to ma coś wspólnego, gdy próbowałem zakodować kluczyki na tym starym module tez działała metoda tylko z kluczykiem bez wnętrzności..

Proszę o pomoc co może być nie tak, albo co ja źle robię?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] kluczyki rozkodowują się po włożeniu kluczyka...
PostNapisane: 16 października 2011, 12:05 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B25
Co do ustawienia modułu komfortu na ryglowanie drzwi przy 20km/h skopiowałem ustawienia ze starego modułu przy użyciu ncs expert i zakodowałem nowy, teraz ten nowy działa tak jak kiedyś stary, w Inpie wyskakuje mi błąd 15 power on reset i inne ale wydaje mi się ze to ten błąd ma coś wspólnego z rozkodowywaniem kluczyków, czy ktoś może powiedzieć mi co ten błąd oznacza??
Czy ktoś potrafi pomóc w tym problemie z kluczykami? Może wrzucić błędy z inpy?
Czekam na jakąkolwiek odpowiedź.
Pozdrawiam Grzegorz.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1