Witam, mam problem:
1. Kluczyki mogę zakodować tylko gdy przekręcę na pozycje 1 odczekam 3 sekundy i wyjmę kluczyk bez włożonej tej całej płytki na której jest bateria (czyli jakby otworzony kluczyk bez wnętrzności - dodam, że takim kluczykiem nie da się odpalić auta - przekręcam i cisza chyba to co powinno być w środku kluczyka daje jakiś sygnał gdzieś przy odpalaniu choć ta płytka z baterią z kluczyka w żaden sposób nie jest połączona kluczykiem). Gdy próbuje to samo zrobić z pełnym kluczykiem nie mogę zakodować - testowałem to z 2 godziny

2. Gdy kluczyki zakoduje sposobem opisanym w punkcie 1 wszystko działa drzwi się otwierają i zamykają szyby się domykają bagażnik się otwiera ale gdy wsadzę kluczyk i odpalę auto wszystko się rozkodowuje i przestaje działać, nieraz wystarczy tylko znowu przekręcić tym kluczykiem bez wnętrzności na pozycję 1 i zaczyna działać a nieraz trzeba ponownie kodować kluczyki tak jak w pkt 1.
3. Myślałem, że to może moduł komfortu i zacząłem go naprawiać ogólnie dostępną instrukcją do naprawy przekaźników w tym module ale sobie tylko zepsułem 1 przekaźnik, wkurzyłem się i kupiłem na allegro taki sam sprawny cały moduł.
Dodam że na starym module po przekroczeniu 20km/h drzwi się same ryglowały teraz jak włożyłem nowy tego nie mam, oprócz tego gdy zamykam i otwieram drzwi nie mrugają kierunkowskazy i trochę bawiłem się otwieraniem i zamykaniem szyb z kluczyka to teraz jak otwieram auto to szyby tez się otwierają... (dziwne) - nie wiem czy to ma coś wspólnego, gdy próbowałem zakodować kluczyki na tym starym module tez działała metoda tylko z kluczykiem bez wnętrzności..
Proszę o pomoc co może być nie tak, albo co ja źle robię?