|
Witam. Mam ze swoją E36 coupe taki problem: Na nierównościach strasznie dzwonią mi osłony tarczo-bębnów z tyłu auta. Jest to dźwięk jakby „latających monet” w tylnych kołach. Na forum wyczytałem, że żeby je zdjąć trzeba się sporo namęczyć… Pisze tego posta ponieważ chciałbym dowiedzieć się czy można te osłony jakoś podokręcać nie rozbierając tych tarczo-bębnów itd. Chodzi o to: Czy jest tam dostęp (do śrub trzymających osłony) zdejmując same koła ?
Witam. Wie ktoś może co mogło się stać z moim centralnym zamkiem ? Wygląda to tak: Zamykając z pilota drzwi od strony pasażera nie są ryglowane (objawia się to tym, że za pierwszym razem gdy zamykam auto odskakują wszystkie rygle. Za drugim razem zamyka wszystko oprócz drzwi pasażera. A gdy chcę otworzyć auto z pilota to za pierwszym razem otwiera i zaraz znowu zamyka .Za drugim razem otwiera, ale drzwi pasażera pozostają nienaruszone. Gdy zamykam auto z kluczyka jest tak samo. Inna sprawa jak zamykam auto z kluczyka od strony pasażera (wtedy zamyka wszystkie drzwi) Ale nie mogę już nic z tej strony otworzyć z kluczyka. Przekręcając kluczyk w tych drzwiach czuje opór i nie da się go przekręcić w pozycje otwórz.
Sprawdzałem już wiązkę kabli w bagażniku i jest cała tak samo wiązka w drzwiach też cała. Sprawdzałem tez centralkę centralnego za schowkiem i żadna wtyczka nie jest wypięta, a jest ich 3. Dziwna sprawa to też to, że na te drzwi nie reaguje alarm jak je się otworzy. Natomiast na drzwiach od strony kierowcy działa normalnie.
Dodam, że auto to bmw E36 coupe rok 92. Z góry dzięki za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
|