Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Dominik
|
Tytuł: [E38] Navi 4:3 - Biały ekran. Napisane: 7 czerwca 2013, 17:24 |
|
 |
Poszukaj zanim zapytasz |
Wiek: 43 Posty: 1 Lokalizacja: Wrocław Moje BMW: 728i Kod silnika: M52B28
|
Walczę z wyświetlaczem w E38 '97 4:3 - podświetlenie działa, ale ekran tylko czasami wyświetla obraz przez chwilę po włączeniu auta.
Z eksperymentów już przeprowadzonych : - wyczyszczenie styków kabli na navi i tunerze TV - rozebranie wyświetlacza w poszukiwaniu jakichś upalonych kondensatorów / elementów - wstawienie innego tunera TV - odpięcie nawigacji - odpięcie akumulatora
Coś przegapiłem, czy po prostu wyświetlacz do wymiany ?
|
|
Góra |
|
 |
hammet1
|
Tytuł: Re: [E38] Navi 4:3 - Biały ekran. Napisane: 30 czerwca 2013, 20:49 |
|
 |
Zacna persona forum |
Wiek: 38 Posty: 1288 Lokalizacja: Inowrocław Moje BMW: E60 Kod silnika: M57d25
|
Hmm... Wyświetla normalną zawartość czyli menu navi? Towarzyszą temu jakieś paski pionowe albo poziome? Biały wyświetlacz zwiastuje uszkodzony napęd navi albo uszkodzony wyświetlacz. Jeśli wcześniej miałeś badpixele, pionowe albo poziome linie to padł wyświetlacz pewnie.
_________________ Było: E38 728iA, E36 316iA, E39 520d, E46 320d
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|